Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

По колку време тестот за бременост дава точен резултат?

Дискусија во 'Бременост' започната од praski4ka, 15 декември 2009.

1. Jeta84

Jeta84 Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Davam sovet so sigurnost,kako shto jas samata probav i uspeav so dva bremenosti na ist naçin,ne mora da bidesh ginekollog za da probash nov naçin na zabremenuvanje,vo ovoj forum nikoj nikogo ne poznava toa ne znaçi deka e
    ZABRANETO da se davaat idei

2. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    Контрацептивни средства не се зимаат на своја рака !
    Преиспитај се какви совети делиш.

На Tiny Love му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Jeta84

Jeta84 Нов член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Izgleda ne go razbirash toa shto jas go pishuvam ili imash potreba za google translate makedonski-makedonsi,zheno bozhja ti kazhuvam deka samata probav i uspeav...kakvo drugo "preispituvanje"ti treba

4. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    Ти прави што сакаш ама не убедувај други за нешто што не си у право , иди и прашај си го гинекологот дали да даваш такви идеи на форум.

5. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    411
    Допаѓања:
    1.217

Малку е дрско од твоја страна да тврдиш дека е во ред некоја да зема контрацепција на своја рака. Ако тебе ти успеало, кај друг може поголем проблем да направи. Така да, вакви "совети" е апсурдно да се земаат во предвид.

На H.VAGA, Tiny Love и stsmua05 им се допаѓа ова.
  6. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Zdravo devojki imam edno prasanje znaci imav odnos pred dva dena za prv pat bez svrsuvanje vnatre megutoa imav I rastegliv iscedok kako belka od jajce premnogu nekolku dena pred odnosot znaci od minatiot petok I imav do vcera taka I sega prasanjeto mi e dali toa znaci deka sum bila I vo ovulacija ovie denovi I dali ima sansi za bremenost bidejki vcera utroto imav nagon za povrakanje ili nema sansi pozdrav.

7. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    По описот личи на плоден исцедок, ама само тоа не е доволно за да се знае дали стварно ти биле плодни денови. Ако немало свршување внатре, нема ни бременост.
    И прекинат однос е вид на контрацепција што ако се практикува перфектно, функционира.

На Bebulleee и Pavlinka123 им се допаѓа ова.
  8. Anche1111

Anche1111 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Здраво, ако може да прашам нешто бидејќи сум малце збунета, вака добивам секогаш редовно никогаш не ми задоцнила тетката:) дури и со првото детенце имав менст до 3 ти месец после тоа дознав дека сум бремена, но помина долг период и затоа..со мм имавме незаштитен однос на 15ти според календар денес е 2 ден како ми доцни, правев тест сега покажа негативен, дали да почекам уште некој ден или да не се надевам:^)

9. Saba08

Saba08 Популарен член

Се зачлени на:
    14 август 2017
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    1.662
    Во случај на покасна овулација, надевај се барем до кај први јуни :)

10. Elii19

Elii19 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2020
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    22
    Uste e rano mila , treba da cekad ako ti docni 10 ili povekje dena napravi test pak .

11. Mara123

Mara123 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2018
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    58
    Од стрес, или ако си била настината периодов, или ако си патувала, се случува, и мене ми е редовен циклусот па имало некои вакви ситуации да ми доцни 4-5 дена

12. Anche1111

Anche1111 Активен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2021
    Пораки:
    39
    Допаѓања:
    96
    Ви благодарам на сите, ќе почекам уште некој ден ако има две цртки пишуваамм(fingers) со среќа на сите што сакаат да видат 2 цртки:inlove:(fingers)

На Tinka2304 и sheis им се допаѓа ова.
  13. Ilda23

Ilda23 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 ноември 2021
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    32
    Vaka zenski sega imafme odnosi so maz mi na 22 oktombar no ne svrsi vnatra tuku na vaginata nadvor trebese da dobijam denes no nisto ne dobif pravev test vi ponedalnikot clear blu digitalen izleze negativen neli tie se poskapi malku kazvet porano zate i probaf so takof no izleze negativen dali trebit da povtora pak test ili da nese zamaram da napomenam deka imam bebe 4 meseci so go dojam mozebi e i od tea sonnemi doajga menstruacijata

На Min4ey му/ѝ се допаѓа ова.
  14. stsmua05

stsmua05 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2021
    Пораки:
    2.393
    Допаѓања:
    13.987
    А бебето што го имаш така ли го правевте и првиот пат со свршување на вагина а не во вагина? :D

На Matotheja, Sofi.ja, Anomis11 и 2 други им се допаѓа ова.
  15. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Женски кој тест дава најточни резултати пред да ти касни?? Имам уште 4,5 дена до добивање ама болки,менструални грчеви, лошење, осетливост на мириси... Ова би ми била четврта бременост па некако ептен со симтомиве ми е ко да сум трудна.... Земав лабоквик денес попладне ама во аптека ми кажаа дека само со утринска мокрача можело .. некој искуство да добил порано точен тест? Треба да патувам викендов од работа па сакам да знам порано за да испланирам

16. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.283
    Го фалат и тој ама јас имам искуство со Be safe. На 10-11 бета ми даде бледа црта.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. *Milicka*

*Milicka* Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2016
    Пораки:
    900
    Допаѓања:
    1.760
    Колку дена пред циклус го правеше? И дали со утринска мокрача

18. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.970
    Допаѓања:
    36.176
    Требало денес да добиеш што значи дека воопшто не ти ни касни. После колку време од пораѓај доби прв пат?

19. Angella7

Angella7 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2021
    Пораки:
    1.768
    Допаѓања:
    3.283
    Со утринска го правев и многу рано ми покажа, 9 дпо и 5-6 дена пред датумот за добивање. Би требало да покаже и ако не е прва мокрача, само 3-4 саати да не мочаш и да не пиеш вода.

На *Milicka* му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Pavlinka123

Pavlinka123 Активен член

Се зачлени на:
    4 мај 2021
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    22
    Imav odnos za vreme na plodni denovi samo edns I cel mesec bese samo edns ne svrsi vnatre vo mene no sega imam mnogu osetlivi gradi imam uste dva tri dena do dobivanje. Znaci sekogas me bolat gradite pred dobivanje no sega epten mnogu I iscedokot pak mi stanuva kako prociren i rastegliv po malku, takov mi stanuva koga treba da dobijam. neznam dali ima sansi za bremenost ili nema ova so osetlivosta na gradite mi e malku cudno.