Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

По колку време тестот за бременост дава точен резултат?

Дискусија во 'Бременост' започната од praski4ka, 15 декември 2009.

1. medodedo

medodedo Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    дали е можно тестот да покаже негативно а сепк да сум бремена правев тест на 19 ноември аминатиот месец ми дојде на 14 октомври правев тест блуе дреам

2. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Значи ти каснело 5 дена па си го направила тестот?
    Тестот не може да биде лажно позитивен ама може да биде лажно негативен.
    Така да или направи си уште еден тест (sure check и self clear ти се најдобри) или појди си на лекар ќе ти каже најточно.

3. medodedo

medodedo Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    fala ti za odgovor ke pocekam uste nekoj den koga veke cekam za bebe 4 godini

4. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.180
    Medodedo,со тест преку крв нема утка.

5. captivating

captivating Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2013
    Пораки:
    865
    Допаѓања:
    476
    Со среќа мила, се надевам дека наскоро ќе те читаме низ труднички муабети :hug:

6. medodedo

medodedo Активен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2013
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    a dali na nekoj mu se ima sluceno testot da pokaze negativno a da se pokaze posle toa bremenost

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ тоа е нормално да се случи, пример рана бременост, неправилно направен тест, грешка во самиот тест....

8. busavkaa

busavkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    Вчера направив тест за бременост и ми се појавија две линии.. но втората линија излезе розева.. денес направив пак тест и исто така излезе тоа значи дека сум бремена..?? и зошто розева..

9. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^ бушавка честитки, ти си бремена - тоа се два позитивни теста.
    Бледо розева е честа појава на тестовите, најчесто поради рана бременост.Или слабо лачење на хормонот hcg

10. busavkaa

busavkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    6
    И други така ми рекоја дека рана бременост ми е но сепак не е лошо и друго мислење :)..фала многу за одговорот и дај боже и кај останатите шо сакаат да му се појават две линии..

11. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Правев тест пред 5 дена и ми излегоа 2 црвени линии, но онаа кај што треба да биде позтивен беше многу бледа (на упатството пишува ако се појави вторава како бледа значи слабо позитивен и да се повтори тестот после 48 часа, а јас го повторив после 5 дена). Денес тестот излезе негативен, и сега ништо не ми е јасно кој е неточен. Инаку имам нередовен циклус, а веќе 2 месеци немам добиено. Некоја да имала вакво искуство со тестови? :?: :?:

12. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    ana и мене ми се случи ова во ноември, правев тест и излезе втората линија мн бледа, бев на гинеколог и ми рече дека ако има бременост сеуште е рано, бидејќи имаше поминато 1 недела до 10 дена после зачнувањето, а ми каснеше само 2 дена. наредниот ден правев тест приквечерта и излезе негативен, јасно негативен без никаква втора црта, и по еден ден после вториов тест ми дојде... стави си влошка со ракија натопена и ќе ти се стоплат јајниците, ако не ти дојде за ден два, оди на гинеколог, значи има нешто (можеби си бремена) а ако ти дојде :( то е то, ти работи си на случајот и ќе биде кога најмалку очекуваме. :inlove:
    поминато е доста време откако си коментирала, сега дури видов датум, се надевам немаш добиено.. :)

13. bebeto93

bebeto93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2014
    Пораки:
    432
    Допаѓања:
    165
    Денеска правев тест и излезе позитивен, јасно позитивен. Тестот го направив по 6 дена каснење. :)

14. l-a-d-y-di

l-a-d-y-di Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2013
    Пораки:
    878
    Допаѓања:
    498
    Честито bebeto93 и добре ни дојде во клубот на мешковци :D

На bebeto93 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Daci07

Daci07 Активен член

Се зачлени на:
    5 декември 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    21
    И од мене со среќа за сите нови мешиња....Да не има во уште поголем број ;) Инаку и јас прво после една недела откако ми каснеше менструацијата направив тест пошто мене никогаш не ми касни ни еден ден и ми беше ептен сомнително.....Тестот беше позитивен,па отидов во Плодност и ми го потврдија тестот...и мешето почна да расти :$

На Rabbit му/ѝ се допаѓа ова.
  16. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.181
    Допаѓања:
    36.605
    Јас го направив тестот за бременост после 2 дена доцнење. Се покажаа 2 цртички, од кои втората не беше многу црвена, ниту пак многу бледа.

17. detelinkaaa

detelinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    Kogaa se zabelezuva bremenosta na ehoo , od prilika koja nedelaaa ????

18. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Не сум сигурна но мислам треба минимум месец дена да помине.Ако сакаш да потврдиш бременост,со поголема сигурност од тест можеш и со анализа на крвта

19. detelinkaaa

detelinkaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    1
    благодарааам многу :*

20. meme21

meme21 Активен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    35
    Допаѓања:
    4
    здраво последен пат имав на 11.12.13 со мажот ми имавме не заштитен однос од 05.01.14се до денес со цел да останам трудна ;) мене уште ми нема дојдено меѓутоа јас немам редовен циклус и знае по 10 дена да ми касни. на 13.01.14 направив тест излезе негативен е сега кога е најдобро да направад друг тест???