По колку време тестот за бременост дава точен резултат?

Дискусија во 'Бременост' започната од praski4ka, 15 декември 2009.

1. IveBrajan

IveBrajan Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2014
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    593
    Self Clear може да покаже и десетина дена по односот, кај мене покажа 12 дена по односот. Се разбира не може да се верува на негативен резултат што е по 12 дена добиен, ама сепак :)

2. lavicata

lavicata Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    21
    Последна менструација ми беше на 15.06 имам редовно на 26-27 доцни 3 дена дали со тест за бременост може да се потврди дали сум бремена немам никакви симптоми нитту за пмс ниту за брененост освен што имам зачестено мокрење а притисокот ми стана низок односи имавме во плодни денови ид 14-20 ден

3. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    19.942
    Допаѓања:
    327.060
    Штом ти доцни направи си тест :) срекно

4. Macadr

Macadr Нов член

Се зачлени на:
    7 август 2014
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ми треба ваша помош. Дечко ми пред месец дена сврши во мене, но јас послем 6 дена од тој однос добив. Дали има некоја шанса да сум бремена?

5. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

Се зачлени на:
    21 декември 2012
    Пораки:
    1.735
    Допаѓања:
    1.575
    Да !Во 5 месец од брменоста си ]:)

На Srne, Saricko и Jagoda123 им се допаѓа ова.
  6. protector

protector Активен член

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    6
    Ми доцни скоро 10 дена. Само што направив тест (sure check) и покажа негативен резултат. Очекував да биде позитивен, па можно ли е да не покажал точни резултати (барем на тоа се надевам) ?

Да додадам, градите ми се отечени, подуеност не чувствувам и симптоми како за пред добивање немам. Малку се побудалувам, чекам да сум послободна за да отидам на гинеколог.

7. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    Девојки ве молам кажете ми кога е најдобро и најточно да се направи тест за бременост?
    Јас направив веднаш следниот ден од кога ми задоцни и покажа негативно, но ми рекоја дека било рано а сега веќе ми доцни 6 дена....

8. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Probaj so soda bikerbona provereno,ako zapeni kako koga sipuvas pivo znaci bremenost :) I najubavo e vo casa nekoja stara za da vidis ubavo :)

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  9. baby2014

baby2014 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    125
    Шансите да си бремена, а да излезе негативен тест на еден ден доцнење се многу многу мали, веројатно зависи и кога е настанато оплодувањето. Повтори го тестот за секој случај, зошто моја другарка беше бремена со два негативни теста и конечно трет позитивен!

На ssweety му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ssweety

ssweety Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2014
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    1.494
    фала ракче за тоа што ми кажа пробав со сода бикарбона и баш пењеше ...сега го чекам мажот ми и одам да купам тест .....одвај чекам па утре си закажав за на гинеколог :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: :rofl: (се надевам ќе биди позитивноооооооооооооооо

На baby2014 и rakce89 им се допаѓа ова.
  11. bridetobebt

bridetobebt Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    девојки ај кажите како е ова тестот со содата? да не давам пари да купувам други тестови :D треба со утринска мокрака или нема врска?

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    5.175
    Допаѓања:
    34.382
    bremenost/domasen-test-za-bremenost-t20946/

13. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    го направив и многу пенеше :D ама ми покажа негативен тест пред 4 дена :tmi: сега ке го терам маж ми да се измочка ако пени и кај него не е точен тестот :rofl: :lol:

На rakce89 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Haha mene seuzte mi nema dojdeno mn malku peni ts meurcinja se pokazuvaat nagore ama drugarkami napravi isto vo isto vreme I ja sledevme sostojbata kaj nea ne penese aj neka proba masti I pisi ni odma ama ja mislam deka e tocen zasto dr drugarka bremena 7 ipol nedeli I toa kako penese samo da vidite ja mislam deka e tocno :)

15. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    Кај мене многу пенеше како пиво се направи и вриеше некако сега го чекам да дојде и одма го терам да прави :D ке се фати за глава кога ке му спомнам :P :lol:

да едитирам
    нестрплива бев да го чекам мм и ја натерав мајка ми :rofl: рече дека не пенело немало пена скоро ништо немало само како мали меурчиња како газиран сок ама неприметливо :) утре купувам уште еден тест ако покаже негативен значи не е точно, е ако има две црти ке рипам по дома :D

На baby2014 и rakce89 им се допаѓа ова.
  16. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    10000% si bremena ako e taka castis

На bridetobebt му/ѝ се допаѓа ова.
  17. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    пак јас :wasntme: и маж ми направи и ништо никаква реакција немаше :o и го пратив по тест па сабајле ке правам не се надевам многу зашто на терапија сум со метформин па викам можи и ради тоа така прави ама сепак имам тронка надеж :$

18. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Pa na tie apcinja sigurno pisuva dali od niv moze da e zgolemen hcg zasto jas kolku sto razbrav testovite I soda rabotat na ist princip ako e pokaceno hcg togas tie reagiraat :)

19. bridetobebt

Се зачлени на:
    21 април 2014
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    146
    не не , не се хормонски немаат врска со хцг , сабајле ви пишувам пуштајте срека да има две цртки :wasntme: :*

20. rakce89

rakce89 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2014
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    388
    Ja znam deka vec ima ahahha ♡♡♡♡♡