по тоа што професорката збореше дека не смееме да одиме разголени во школо и индиректно тоа беше наменето за мене
Најчесто по тоа што вечерта,пред први,неможев да заспијам,размилсуваќи како ќе биде годината и збогувањето со секојденвното безделничење по дома.
Први септември секогаш ме асоцира на почетокот на школската година. Во основно воопшто не се сеќавам како ми било за први септември. Во прва година започнувавме на 3ти септември бидејќи тогаш беше понеделник и го паметам по тоа што не чувстував ништо и не ме интересираше почетокот во средното само ми беше малку повеќе чудно, но ете се привикнав и на тоа. Веќе од втора па натаму си имав други работи со кои ќе се занимавам, па и не ми значи ништо почетокот на новата учебна година. Навикната сум на се. Училиштето го знам, класот го знам, имам неколку другарки, дечко имам, но тој е во другата смена и така
Први септември секогаш ме потсеќа на првиот ден во средно, во гимназија, кога половина од сите што бевме прва година не не' пуштија да влеземе на трети час после големиот одмор, бидејќи не влеговме внатре пред да ѕвони ѕвончето, а ние кутрите уште со навики од средно.. лудости..
По новата гардероба и мирисот на тазе книги, мирисаа на печатница па дури и завиткани во цветни увиткувачи за книги (или како и да ги викавме), нови моливи, гуми, највеќе мерак имав на моливи, гуми, блокчиња, на пенкала не толку.
Ех, кога ќе се сетам порано колку ми значеше тој ден. Сега не ми значи ништо бидејќи веќе сум студент, но секогаш се потсетувам на тие времиња кога одев во средно. Не го мразев тој ден, си сакав да одам на училиште, заради друштвото.
1-ви септември ме потсеќа на поаѓање на школо. Сега кога сум на факултет , сфаќам колку бил убав тој ден Многу убави спомени имам..
Porano na toa deka pocnuva skolo i se sprema ajvarot a sega na toa deka e nov mesec i se blizi esen i pak vreme za ajvar ama tuka nema kade
Секогаш сум го мразела 1ви септември ... зошто сум мразела школо И ден денес кога ќе дојде, ми се темни
01.09.2014 Прв ден на училиште, прва година, прв средношколски ден. Ќе го памтам по тоа што тогаш се запознав со мојата најдобра другарка Делина. И еве две години помина и still going strong.