По што ќе ја паметите 2014?

Дискусија во 'Слободно време' започната од Snow-Queen, 10 декември 2014.

1. SwanMay

SwanMay Популарен член

Се зачлени на:
    28 април 2011
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.678
    По втората шанса што животот ни' ја дава, дури и тогаш кога не заслужуваме. (fingers)

На toogood му/ѝ се допаѓа ова.
  2. GossupGirlxoxo

GossupGirlxoxo Активен член

Се зачлени на:
    20 октомври 2014
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    32
  3. zhirafa

zhirafa Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2013
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    124
    Венчавка на најдобрата другарка од детството,лошата болештина која ја победив,лудите вечери поминати со друштвото,журките во лето,подолга врска од десет месеци завршив пред крај на годинава и почнав нова со многу добар дечко,помлад ама позрел од мене :)

4. dimdim

dimdim Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2011
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    122
    По доста убави работи :):inlove:

5. Fatalnata

Fatalnata Популарен член

Се зачлени на:
    29 јули 2014
    Пораки:
    1.451
    Допаѓања:
    8.673
    По мојата веридба.

6. Barbie07

Barbie07 Популарен член

Се зачлени на:
    5 април 2013
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    590
    Ќе ја памтам по матурата,по тоа што си напраив тело какво што сакам,по најинтересното лето,по запишувањето на факултетот кој што си го сакам,по многуте поминати денови во читална :rofl:
    Се на се многу добра година :l:

7. sugarlips

sugarlips Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2014
    Пораки:
    672
    Допаѓања:
    761
    Само по убави работи :)

8. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.006
    2014та ми почна со голема напнатост и нервози - последна испитна сесија во која сакав сé да завршам на време. Ноќите ми се претворија во денови, заради стресот ме нападна и бруксизмот, па првите два месеци ми беа катастрофални. Едвај го чекав моментот кога сé ќе заврши. Арно ама откако залепив четири десетки во индекс, полесно се дишеше :) Последната ми беше најслатка, зашто и најтешко ја добив :rock:
    Изминатата година ќе ја памтам како успешна година на тој план, најмногу заради одбраната на магистерската која одбележа убав и релаксиран почеток на летото. Некако, работите си течеа по замислениот план и откако ја земав дипломата.

2014та ќе ја паметам и по прекрасните патувања на нови дестинации, по супер забавните концерти и по неколку спонтани запознавања кои се претворија во одлични дружби.

Ќе ја паметам и како година во која прв пат се приклучив кон читателски предизвик и како година во која сум прочитала најмногу книги досега :)

Првиот подарок за нова година ми беше баш од форумов, па 2014та ќе ја паметам и по титулата и сите убави зборови што ги прочитав овде :$

Генерално имам многу убави спомени, а на оние лошите не им дозволувам да надвладеат.

За следнава година најмногу посакувам здравје и за мене и за моите најблиски. Посакувам да немаме недостиг барем од оние работи кои не се купуваат.

На angelche16, tweety26, bittersweet и 5 други им се допаѓа ова.
  9. Love...music

Love...music Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    1.298
    Па има и добри работи но ми се случија и многу лоши работи ,,најдобрата'' другарка ми забоде нош во грб но добро е што сватив дека на никој не треба во целост да му се верува и доброто е што се ослободив од неа и такви како неа другарки има мн други работи ама многу се и не ѓи набројувам барем јас ги знам.

10. Mlle

Mlle Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јули 2014
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    256
    Мене слична ситуација. Не најдобрата другарка ама како што по минуваат годините сфаќам дека колку по малку луѓе во твојот живот толку поедноставно ќе биде, а не оној средношколски муабет леле никад нема да се разделиме леле форевр тугедр...

На Love...music му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Captain-Omni

Captain-Omni Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    662
    Допаѓања:
    5.231
    Минатата година со себе донесе многу стрес и проблеми, но, сепак одбирам да ја паметам по 364-те „Ти кажав ли денес дека те сакам“ од девојка ми. :sun:

На mime87, Umbrella22, sia.bella и 8 други им се допаѓа ова.
  12. P.SIloveyou

P.SIloveyou Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2014
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    392
    Што ослабев 4 кг па ги вратив хаахха шега не ќе ја паметам по многу работи.Таа година почнав да излавам таа година ќе ја паметам потоа штоимав доста убави моменти но и доста лоши.Од таа година почнав да се дружам со фемина.За првпат во животот го видов жељко јоксимович итн итн.201т год беше една од најубавите години во мојот живот●★♥♡▪○

13. pink13

pink13 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2014
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    109
    По многу лоши работи :(

14. eminil

eminil Истакнат член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    130
    ...по голем број шетање, корисно поминато време со волонтери од америка - пријатели засекогаш, по многу добро организирано време, многу фитнес, нови пријатели нови љубови и тн и тн. има и некои лоши но се ништо во споредба со тие добрите вредни за памтење :D

15. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    тешко дека ќе ја паметам нешто многу многу.. просечна година, :)

16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Сама на летување,многу забава,дружење

17. aleksandrajaneska

aleksandrajaneska Истакнат член

Се зачлени на:
    15 септември 2014
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    51
    Полуматурата и убавите денови тогаш со школските другарки и преубавото лето...а останатите месеци просечни....се на се прилично добра година за разлика од минатите...се надевам на уште подобра :)

18. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    578
    По многу убави денови и успеси

19. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Како година на многу промени. Како ми е тргнато, имам циклус од неколку години на промени.
    Имаше искуства и позитивни и негативни.

2014-та ми беше последна година на студии по кои носталгично тажам понекогаш.
    Година на огромни дружби со колегите.
    Година кога ја пропатував пола Европа и 20 дена преспав во автобус :muscle: :D

2014-та ми беше година кога изгубив многу важна личност во мојот живот. Личност која, иако е се‘ уште меѓу живите и и‘ посакувам да си дочека длабока старост, успеа себеси вешто да се смести меѓу мртвите во мојот живот. Личност која две години ми беше и сестра, и мајка, и на која и‘ бев истото. Личност со која го делев последното парче леб и чинија супа.

2014-та беше година кога одлучно решив да воведам промени во начинот на кој живеам и да се ослободам од сите лоши мигови што ми се трупале и трупале; година кога решив да си поработам повеќе на здравјето и активно да почнам да се занимавам со спортски активности (на некој ова ќе му биде смешно и тотално неважно, ама за мене е голем успех).

2014-та беше година кога го положив последниот испит и кога дипломирав, станав академски граѓанин и придонесов за покачување на стапката на невработеност во земјава.
    Ова беше година кога ги направив моите родители ПРЕГОРДИ на тоа каква личност направиле од мене. На денот на дипломирањето ми се плачеше од што го гледав татко ми колку му се радува на мојот индекс.

Се надевам во 2015-та ќе ме следат успесите на професионално поле, а оние лоши искуства во врските со мажите (кои не можам да се замарам да ги спомнувам) и „пријателите“ ќе ги оставам зад себе.
    Нека биде на повидок една светла и опуштена иднина.
    SAM_3894.JPG

На Hipster, Captain-Omni и AnaKarenina им се допаѓа ова.
  20. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    9.608
    По убавите и лошите денови.
    Повеќе по убавите денови. :)

На veren му/ѝ се допаѓа ова.