Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правата на хомосексуалците

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Pirana, 22 април 2014.

1. anamarija65

anamarija65 Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2015
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    113

Еве пример Турет синдром води до хомосексуалност што значи тоа е деформитет и луѓе се раѓаат со такви деформитети. Природно е тоа. Можеби тие не сакале да станат такви. Од кај да знам.. си го кажав мислењето :)

2. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.366
    Абе се што не е вообичаено или пак е надвор од границите на нормалата е неприродно. Кога се мисли неприродно не се мисли на "вештачко", туку на нешто поинакво од секојдневното. Природно им е на тие што тоа го прават, имаат,едноставно така живеат.

3. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    ама па под природно не се подразбира се што е во граница на нормала туку се што е родено на тој начин а хомосексуалците се родени така и неможат да се сменат.Сеа ние белите луге ако сме нормални значи ли дека црните не се бидејки се различни од нас ? Сите сме различни на некој начин и се тоа е природно.

4. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.066
    Допаѓања:
    268.822
    Абе се професори на природни науки овде гледам. Кој од кој покадарен да каже што е природно, што не.

Да сте толку упатени во темата, ќе знаевте дека хомосексуалноста не е избор, туку е нешто со кое единката се раѓа. И ако една единка се раѓа со нешто, тоа е природно.

Или кажете ми, ве молам, кога одлучивте дека сакате да бидете хетеросексуални?

На Lolo5, tessie, Sanjichka007 и 8 други им се допаѓа ова.
  5. tockaAa.

tockaAa. Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2015
    Пораки:
    195
    Допаѓања:
    256
    само Хитлер за нив :D

На ubavica25 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    Кој со кого сака ќе се е*е! Што вас ве засега другиот што правел?Дома на вашиот кревет во вашата соба да не ви прави случајно. Како сака нека си го
    живее животот се дур не повредува никого. Две возрасни особи ако си решиле да си праат тоа шо си праат све најбоље. Нити ги Мразам, нити им се мешам, нивен живот не мој!

На Lolo5 и tessie им се допаѓа ова.
  7. calliope

calliope Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2011
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    15.993
    Ако си хомосексуалец, корисен, паметен, и знаеш како да го искористиш тој памет, нема зашто да бидеш дискриминиран, посебно не од страна на ограничена раја што последно прочитала Касни-Порасни и на прашање „Што ако пријател ви рече дека е хомо сапиенс?“ одговара со „Би ми било чудно.“
    Повеќе треба да се загрижиме колкава слобода на говор и право на размножување имаат вториве.

На MajklMK, tessie, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  8. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    [​IMG] [​IMG]

Абе монструми, бесилка за нив! :^)

На tessie, CameliaMiller и kim.k им се допаѓа ова.
  9. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.407
    Допаѓања:
    8.452
    Не би кажала дека се раѓа единката како таква.
    Како може да се роди таква, а на 30год да свати колку всушност било убаво со маж.Значи доаѓа до некое пореметување, неможе 30год да ти е убаво со жени и озбилни и неозбилни врски, за да сватиш дека сакаш мажи на крај и да се декларираш како хомосексуалец, значи не се родил како таков туку станал хомо.
    Ние сме се родиле како хетеросексуалци, но таква ни е природата на нас луѓето.

Немам ништо против хомосексуалците, не ги гледма како монструми и нешто страшно, но против баркови во таква заедница и посинување деца да.

10. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    • Хомосексуалците се нормални луѓе, не се болни или не знам ти какви, тие се како и сите други, со исклучок на сексуалната ориентација
    • Не, хомосексуалноста не е болест
    • Да, хомосексуалец се раѓа, не се станува од кеиф или аздис
    • Да, сум да имаат исти права како и сите, можност за брак и посвојување деца
    • Не, децата нема да им бидат хомосексуалци, освен ако и самите немале такви предиспозиции
    И така натаму.

А иначе, за двеве „мислења“:

На Lolo5, MajklMK, sparklie и 8 други им се допаѓа ова.
  11. Emili12321

Emili12321 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    236
    Допаѓања:
    288
    Ај замислете се на нивно место.Како ке ви биде да неможете да бидете со личноста која ја сакате ? Ставете се за секунда на нивно место и видете како им е.
    Не хејтајте оти не знаете дали вашето дете ке биде едно од тие или не.

На Lolo5 и anamarija65 им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.066
    Допаѓања:
    268.822
    Облаче, единката не сфаќа на 30 години, туку се крие до 30 години, и се труди да биде нешто што не е.
    Обично, дома на родителите не им кажуваме такви работи, ако сме хетеросексуални ;)
    Кога е човек доволно возрасен сам да се грижи за себе, на 18 или 35, обично тогаш не се плаши да каже што сака во својот живот.
    А иначе, знаат што сакаат, уште како многу мали деца :)

Значи ти можеш да си мислиш дека е и хромозомска аберација ама не е. Не е пореметување.
    Среќа има нешто што се вика наука, и тоа нешто не го интересираат претпоставки.
    Се знае дека хомосексуалноста не само што е природна, туку ја има во сите животински видови.

На Lolo5, MajklMK, sparklie и 6 други им се допаѓа ова.
  13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.687
    @oblace1 се согласувам со @CameliaMiller , обично од мали нозе единката е свесна за тоа што е и тоа што сака. Некои од нив се борат со себе, против тоа што го сакаат. Не сакаат да се искажат, се обидуваат да негираат зошто им се вели дека спротивно на хетеросексуалноста е грешно, вакво- такво- онакво. Тие растат со фрустрации ради општеството кое ги негира, кое го негира нивното постоење, нивните права на брачна заедница и посвојување на деца (а чисто сум сигурна дека ако јавно се гласат како хомосексуалци тогаш имаат веројатно угнетени права на работно место, факултет, училиште и сл. оти мајтап или не, и самите гледаме како учениците во средно на пример ги гледаат момците кои се „поженствени“ или девојките кои се „машкуданки“). Е ај не се криј при вакви услови?
    На 30 години имаат работа, имаат свое семејство (потомство) и партнер кој веројатно го гледаат повеќе како близок пријател и тогаш не се плашат да кажат: „да јас го сакам ова и ова“ или едноставно на 30 се помируваат со она чувство против кое се бореле толку долго.

И имам уште едно прашање до неподржувачите, ако сметате дека хомосексуалноста е „болест“ или некое „генетско пореметување“, тогаш како посвојувањето дете е лошо? ПОСВОЕНОТО дете нема да ги носи гените на своите хомосексуални, небиолошки, родители.
    Пред да речите дека ќе биди израснато во нездрава средина, ќе ве потсетам на моето претходно прашање, хомосексуалните единки се повеќето израснати од хетеросексуални родители. Дали таа средина е здрава или не?

На MajklMK, Bender Rodriguez и CameliaMiller им се допаѓа ова.
  14. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Vo odredeni pleminja isklucheni od zapadnata i drugite pogolemi civilizacii istopolov seksualen odnos e sekojdnevna aktivnost koja site mazhi ja praktikuvaat. Znachi sepak ne mora da bide vrodeno, tuku mozhe da se stekne so nachinot na vospituvanje i gledanje na svetot.

На Outlook му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Се зачлени на:
    27 јуни 2015
    Пораки:
    2.623
    Допаѓања:
    32.781
    Види, и во американскине (а и многу други) затвори мажите секојдневно практикуваат истополов секс, а само мал дел од нив се хомосексуалци. Некои се принудени или ги силуваат, ама најголем дел од нив не се. Ама не се ни хомосексуалци.

Да не мешаме секс со партнер од ист пол со хомосексуалност. Ја зборев за тоа дека хомосексуалноста е нешто вродено.

На Lolo5, MajklMK, Sanjichka007 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.066
    Допаѓања:
    268.822
    Хах, не е тоа поентата.
    Во Македонија не знаеме колку геј луѓе има, не затоа што општеството ги научило да не бидат гејови, туку зошто се кријат :) Тоа не значи дека се помалку.
    Мене може да ме натера општеството да општам со жена, тоа не значи дека јас така се чувствувам, хомосексуално, туку така се трудам да се не бидам исклучена од социјалниот живот :)

На Lolo5, Sanjichka007 и Bender Rodriguez им се допаѓа ова.
  17. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.390
    И јас сум да имаат секакви права освен за посвојувње на деца. Имам гледано повеќе видеа од деца кои што израснале со 2 мајки/татковци, израснале во успешни луѓе, кажуваат дека имале среќно и исполнето детство (освен што понекогаш имале проблеми со зезање, во школо).
    Баш таквите родители се повеќе заштитнички настроени кон децата...пошто тие (хомосексуалците) имале многу проблеми, биле неприфатени од општестово, биле исмејувани, морале во тајност да имаат врска, не можат во јавност да се шетаат слободно и затоа сакаат на детето, што ќе го посвојат, ништо да не му фали.
    Ама сепак мене не ми изгледа баш природнаа таа работа. Колку и да се грижливи и љубезни, сепак не е тоа тоа...Ако било нормално и природно, тогаш ќе можеа и две жени или двајца мажи да создадат дете.
    Подобро нека земат милениче, отколку некое дете на душа да го носат...да биде исмејувано и со прст покажувано цел живот (посебно ако се од мала земја).

18. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.066
    Допаѓања:
    268.822
    Па види, еден човек не може да направи сам дете, па не гледам осуда за самохраните родители.

На Lolo5, MajklMK, tessie и 2 други им се допаѓа ова.
  19. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.687
    @JollyGirl ќе бидат исмејувани сега, по 10 години од сега, ама со тек на време ако се прифати фактот и ако им се дај нив права - ова ќе стани нормално и нема зошто во иднина да ги исмеваат. Моментот кога хомосексуалноста ќе стани дел од секојдневието ќе биди моментот кога повеќето ќе почнат да ја разбираат и прифаќаат.
    Децата се дадени на посвојување, некои деца се израснати на улица, некои од двајца, некои од еден родител како што кажаа погоре, некои се израснати од баба, некои само од дедо, некои се оставени само на постар брат/сестра. Некои се посвојувани, и затоа се во дом, да се посвојат во функционално семејство кое ќе се грижи за нив и ќе го сака, и хомосексуалносто семејство, не гледам како не е функционално во поглед на искажување љубов.

На MajklMK, Valerin, Giovanna и 2 други им се допаѓа ова.
  20. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Seks so partner od ist pol pretstavuva homoseksualen odnos, bez razlika dali edinkata opshto vo zhivotot mozhe/saka i so sprotivniot pol.

I za dvajcata vazhi :)
    Ne znam po koja logika ste se vodele duri ste pishuvale, bitno teorijata deka mora da bide vrodeno i deka definitivno ne mozhe da se vlijae vrz izborot na dete koe treba da premine vo vozrasna edinka pagja vo voda.
    Jas barem replicirav vo toj kontekst i nemashe potreba da mi vozvrakjate vo poinakov.