^ Ќе кажам едно.Не ги обвинувам,ама овие паради протести како кажи ги што ги организираат по светот за што се?За да се воведе правото за да се мажат/женат само?
1. Не е секој втор хомосексуалец во Америка, а ни на светов. 2. Во право си, тоа не е мода, па затоа и ти е безсмислена забелешкава. Човек таков се раѓа. 3. Од друга страна мода кај нас е секој кој се облекува тесно ,кој збори малку феминизирано, или жена да се облекува по машки да се нарекува геј - што е дебилно. 4. Американците не се глупи, него прости. Државата ги затупува за да ги искористува како воена и физичка сила ( како и кај нас ) 5. Тука има хомосексуалци, ама се женат или остануваат сами и се кријат оти нели не е во ,,мода,, 6. Можат да посвојат дете, ама не смеат, Инаку многу од нив имаат деца, па ништо не им е. 7. Кои се тие нормални услови за растење деца?! На улица, во дом, со питачење, со родители кои се млатат и тепаат, самохрани родители, со старател, сами, со педофили...?! Се е тпа релативно и зависи од човекот, а не од тоа дали има пенис и вагина и на што му се дига ли влажни. 8. Признаени им биле многу права, а уште барале поголеми од нас?! Ма немој! Ако ти можеш да се вечаш и да си родиш дете, зашто они да не. И они се човеци како тебе ( нели човечки права, само на нив им се одземени - али ти ги подржуваш важно...)
Меѓу другото, да. Секој има право да излезе на протест. Ама не сфаќам кои се поголемите права што ги бараат?
Парадите се славење на различностите, и според мене се малце претерами, ама сеедно. Кој не сака ,нека не гледа. Од друга страна, во земји како нашата, парадата е всушност протест за еднакви права.
Зарем денес хомосексуалноста не им се сервира на пошироките маси? На секој филм среќен и дискриминиран геј пар, луди, позитивни и откачени лезбејки коишто изгледаат “феноменално“ коишто секојдневно се дискриминирани од “злите“ хетеро луѓе на секој агол. Баш убаво ти објаснив дека женскиот пол секогаш паѓа на емотивни сцени, затоа што во природа е многу повеќе манипулативна особа. Една лага кажана сто пати станува вистина. Со самото тоа што хомосексуалците не можат да имаат деца доволно зборува дека тоа не е природен и биолошки чин. Зошто стерилитетот е болест, а хомосексуалноста не? Многу мал процент се жените коишто не сакаат да имаат деца, а тоа да не е спречено од стерилитет, дијабетис, или некоја трета посериозна болест. Не дај боже машките да ја заменат својата природна биолошка улога во општеството, па тогаш ќе видиш ерозија на општеството. За секое зошто има и затоа. И да, престанете веќе да не споредувате со Западна Европа и Северна Америка. И таму голем дел од населението не ја оправдува хомосексуалноста, но се потиснати од законите да молчат. Во Македонија сите колку-толку се знаеме. Сите хомосексуалци се познати, лезбејки се држат за рака секојдневно низ Скопје, па не гледам дека некое влакно им фали. Зошто драми, фолирање, потреба од центар на внимание? Кажи ми еден пример на убиен хомосексуалец само поради тоа што е хомосексуалец? Векови и векови хомосексуалноста во нормалните развиени земји е сметано за болест и пореметување. Како тоа хомосексуалноста преку ноќ стана нормална душевна и сексуална работа? Не би сакал да одам далеку во времето на комунистичката револуција ширум Европа и светот, но ете ќе се задржам за периодот после втората светска војна. Пред втората светска војна делувал хомосексуалецот Alfred C. Kinsey омилениот активист меѓу хомосексуалците. Криејќи се под титулата “научник“ тој се залагал за признавање на хомосексуалноста како нормална појава, но исто така и некрофилија, педофилија, зоофилија. Алфред боледувал од низа сексуални пореметувања. Во 1947 година го основал здружението “Институт за истражување на сексуалноста“ од каде ќе почне познатата сексуална револуција во 60-те години. Тој хомосексуален идол во врска со педофилијата го изјавува следново: - Тешко е да сфати зошто некое дете, освен ако не е културно строго воспитано, би го вознемирило ако некој му ги допира гениталиите. Алфредов институт и Франкфуртска школа ја спроведоа широката “револуција“ и влијаеле врз животот на милиони луѓе ширум Европа и развиените земји преку Холивуд, телевизии, образование и така натаму. Во 1968 година под влијание на Алфред хомосексуалноста била избришана од ДСМ( Дијагностички и статистички институт за ментални болести) како социопатско заболување. Во 1973 година под застрашување и огромен притисок од хомосексуални активисти и богато геј лоби, а на предлог од dr. Roberta L. Spitzera ( која сто пати се премислувала) хомосексуалноста е избришана од листата на болести. Dr. Charles Socarides, познат професор, добитник на многу награди од познати и еминентни здруженија го изјавува следново: - Хомосексуалните активисти тогаш ( 60-те години) не ги напаѓаа свештениците, туку Американското здружение на психијатри, па со низа потези и измами преку ноќ ги излечиле хомосексуалците - со судски налог. Го придобија тоа здружение да изјави како хомосексуалноста не е пореметување, туку само состојба. Сите ние коишто не се согласувавме со ова набргу бевме избркани од тоа здружение. Поплава на хомосексуалците во медиумите Шеесетите и седумдесетите студентите од Франкфуртската школа ( најпознати ученици во таа школа се Хју Хефнер, основаш на Плејбој, и Хери Хеј, основач на на хомосексуалниот покрет) пополека почнаа да ги пробиваат и да навлегуваат во сите студентски здруженија и масовните медиуми. Уште во седумдесетите се популаризираат и пропагираат разни тв серии каде што хомосексуалците се претставуваат како кул и позитивни луѓе, а реалноста е сосема друга. За тоа говори еден познат психијатар кој исто така имал син хомосексуалец и успешно го излекувал. Тој исти психијатар ( Dr. Socarides) заедно со dr. Annu Freud тврдат дека имале успешност во лекување на хомосексуалноста кај 3/4 од геј популацијата. Под притисок и влијание на геј лобито и Холивуд хомосексуалноста се повеќе станува мода, затоа што таа се поставува како критериум кон патот на помодарството. Огромни сведоци сме на хомосексуализација на општеството. Треба само да ја погледнеме модната индустрија во којашто се пропагираат манекенки без гради коишто личат на момчиња или исфеминизирани и демускуларизирани манекени. Модната и медицинската индустрија се полни со хомосексуалци, затоа и не треба воопшто да те чуди зошто многу луѓе воопшто немаат претстава за оваа неприродна појава и нејзиното масовно медиумско ширење. Има многу геј и лезбејки коишто го напуштиле хомосексуалниот живот, но колку е тоа релевантно не знам. Меѓу нив се: Charlene Cothran, основач на познат лезбејски часопис, која изјавила: - Лечење на раните предизвикани од хомосексуалното однесување не е едноставно. Треба подршка, а таа подршка е многу мала е сатанизирана од страна про геј медиумите и масовното промовирање на хомосексуалноста. Еве еден извадок на психијатри коишто успешно лечат хомосексуалци. Текстот е на српски јазик, па не ми замерувајте. Unatoč ovim ohrabrujućim riječima, sama pomisao na liječenje homoseksualaca kod homoseksualnih aktivista izaziva agresiju20. Znanstvene činjenice, međutim, govore drugačije od parola tih aktivista. Od onih bolesnika koji pristupe terapiji, oko 30 - 60 % bude potpuno izliječeno21. Samo zadnjih desetljeća u SAD-u i Nizozemskoj je izliječeno više od 25 000 homoseksulaca22. Uspješno su liječili i danas liječe homoseksualce G. V. Ardweg, Ch. Meves, R. Cohen, J. Nicolosi, Ch. Vonholdt, L. Payne, W. Gasser, Anna Freud, V. Frankl, Ch. Sociarides i mnogu drugi. Čak i da prihvatimo zabludu da je homoseksualnost neizlječiva, zar zato nije bolest? Mnoge bolesti su neizlječive, poput side ili shizofrenije, pa nikome ne pada na pamet da shizofreničare proglasi normalnim. Дали хомосексуалецот се раѓа или таков станува? Ова е многу интересно прашање. Преку моето истражување и чепкање наидов на многу интересни статии и истражувања.
CameliaMiller, Често слушаме од хомосексуалци како викаат: - Ние такви се раѓаме, не можеме против својата природа! Но, познатиот австриски психијатар E. Ringel вели: - Хомосексуалноста нема никаква врска со хормонално пореметување, наследување, туку таа е неуротски симптом, школски пример на една сексуална симптоматика во којашто се крие некое пореметување на личноста. Друг познат психијатар Bieber вели: - Не постои хомосексуалец, туку само латентен хетеросексуалец! Истото го потврдува и излечениот хомосексуалец dr. R. Cohen, кој вели : Никој не е роден како хомосексуалец! Зошто лав со три нозе е деформација, а не варијанта на природата? Затоа што за нормално функционирање и преживување во природата се потребни четири нозе. Колку и да се обидуваме да споиме две жени и две машки тие на крајот остануваат стерилни. Уште една работа што често ја слушам е тоа дека хомосексуалноста може да се најде кај повеќе видови на животни. Тоа е типично мешање на поими. Не е природно се што е “вообичаено“. Но, и во природата хомосексуалниот чин не е нормален, туку дефект на природата. Инаку, многу одамна природата би исчезнала. Кога мајмун, куче силува друг машки претставник од неговата врста тука не станува збор за хомосексуалност, туку чин на доминација. Сепак ние не сме животни нели? Ќе ти цитирам еден познат хрватски психијатар др. Тошевски ( може има и македонско потекло): - Хомосексуалци и сиот оној научен слој кој го разбира овој проблем околу хомосексуалноста наоѓаат оправдување во овој чин со смислата дека хомосексуалноста е присутна кај повеќето видови на животни. Тие апсолутно не се во право, затоа што она што личи на хомосексуалност кај несвесните животни воопшто не е исто по штетните ефекти кај хомосексуално свесниот човек. Ако си заинтересирана можам да споделам истражувања околу процентот на убиства, заразни заболувања, психички заболувања кај лгбт популацијата. Не знам дали сте слушнале, но хомосексуалци во просек живеат 8-20 години помалку од хетеросексуалци. Колку е веродостојно не знам.
zA Вау. Хомосексуалноста не е болест, како ни стерилитетот Стерилитетот може да биде предизвикан од болест. И пак се вртиме. Не, хомосексуалците не можат да имаат деца, ни кучињата хомо не можат. Кој влијае на кучињата? Другово ми е макотрпно да го дискутирам, затоа што пак ќе ти кажам, за мене оваа философија е многу едноставна - живеј и остави ги другите да живеат, ама баш како сакаат. А ако не ти чини, сврти си ја главата на друга страна. Јас секој Велигден правам така, и еве, супер сум емотивно П.С. Немој веќе да зборуваш за “излечени“ хомосексуалци. Срамота е. Тоа што одреден психијатар (или кој било научник) тврди, мора и да го докаже. Ништо од ова не е докажано, теории се - и тоа индивидуални.
Како можете уште да мислите дека хомосексуалноста е болест ? Значи тоа е веке и навреда. Сакате ли да бидете во брак и да имате деца ? Епа остајте ги и другите да прават тоа што сакаат а не да ги обесхрабрувате и да им кажувате како тоа било болест или како се станувало геј -.-
А Прашај ги малите деца кои почуствувале привлечност кон исиот пол дали такви се родиле или некој што се вика ги научил. Хомосексуалноста не се мода, туку однесувањето кое треба да го има некој за да видиме дека е хомосексуалец, како носење тесно,розево, понежни движења, кај децата играње со играчки општествено наменети за спротивниот пол или носење на такви алишта. Тоа што поединци се лабилни во главата, а па дури двајца од тројца биле геј, тоа не значи дека сите се такви, ама ете ти одма ги дискриминираш. Има илјадници случаи каде деца се праќани во тие ,,кампови,, за лечење од хомосексуалност, па излезени се жигосани за цел живот, оти некој неписмен си лечел комплекси на нив. Тие што се излечиле, најчесто им е испран мозокот дека тоа што се геј е најлошо нешто и дека нема да опстанат во општеството, па тие самите си се лажат дека се ислечиле. И последно, хомосексуалците можат и имаат деца, само им треба соодветен партнер т.е. од спротивниот пол. Ако имањето деца е тесно поврзано со нивното растење во исклучиво стрејт даедница, ајде тогаш да им ги одземеме децата на сите разведени и вдовци , а со овие деца без родители стварно незнам што да направиме повеќе. И кај нас хомосексуалците не се убиваат, ама затоа се бркаат од работа, се тепаат на улица,од дома итн т.е. се дискриминираат што е нарушување на човечко право.
@GirlRose кои поголеми права ги сакаат ме интересира? Привилегија при работно место? Офф ахахах, сакаат да можат да имаат функционално семејство - брак, и дете - посвоено како и други хетеро парови кои можат или неможат да имаат деца. Тоа не се вика барање ПОГОЛЕМИ права, туку барање ЕДНАКВИ права како и останатите. Сосем нормален живот, сосем нормални барања. @Мечето Ушко стерилитетот е резултат на болест, дисфункција на репродуктивниот систем. Многу сум сигурна дека хомосексуалците, барем голем дел од нив немаат дисфункција на репродуктивниот систем (со чесни исклучоци, како и хетеросексуалците). Доколку би сакале или би биле бисексуални, тие би можеле да се репродуцираат. И хомосексуалноста е избришана од листата на болести зошто НЕ Е болест, гледам дека дури и пред 21 век им текнало тоа на луѓето - каков напредок, а сега ние се уназадуваме. Сепак, ако некогаш хомосексуалноста се сметала за болест, тоа не значи дека Е болест, зошто многу работи од минатото, дури и научни трудови се докажале како нецелосни и грешни. Ако имаш цврст доказ дека хомосексуалноста Е болест, те молам достави ми го зошто и претходно имав пишано, многу, многу ме интересира. Цврст доказ. Цело научно истражување, се. И да хомосексуалецот се раѓа душо, и ако некој бил „збунет“ или едноставно сакал да се извај од кал (читај, да не биди дискриминиран) па изјавил дека бил принуден „да биди“ хомосексуалец, тоа не е доказ.
Океј фино лепо е се.Мислам дека нема потреба да ме цитирате по една милијарда пати.Сто пати напоменав дека тоа е мое лично инвидуално мислење.
Со ова тврдењава од доктори и специјалисти ми се врв. Некој доктор за вашево дебилно размислување се изјаснил ли како се лечи и слично?
Лично немам ништо против хомосексуалците. Во последно време често сум налетувала на дискусии околу ова, најнесфатливо ми е кога некој ќе рече: ,,Бескорисни се за општеството." и ,,Немаат право да израснат дете, како може детето да живее со двајца родители од ист пол? Како ќе најдат работа? Како ќе овозможат добар живот за детето? Како ќе му објаснат дека има двајца татковци или две мајки, ќе биде ли детето нормално?" Не мора да значи дека хетеросексуалците се покорисни за општеството и дека само тие имаат право да имаат деца, солидна работа и фамилија. Хомосексуалец или не, нема врска со способноста да постигне нешто во животов и да биде корисен за општеството, зависи од човекот без оглед на определбата. Во врска со имање деца и оформување фамилија: Што ако дете е израснато во семејство со еден татко и една мајка, а тие се изживуваат врз него, не му овозможуваат услови квалитетен живот? Ништо не е гаранција дека детето би имало подобар живот и би израснало во, како што велат, нормален човек, ако живее во такво семејство. Може и хомосексуалецот да е подобар родител за разлика од хетеросексуалец, не гледам апсолутно никаква поврзаност помеѓу сексуалната ориентација на поединецот и способноста да се одгледуваат деца.
Колкави се шансите дете израснато од хомосексуалци да биде хомосексуалец ? Децата најмногу учат од своите родители, ако не сите најголемиот број од тие деца ќе бидат хомосексуалци.
Ja nesum za homo-brakovi, ne mi se svigja idejata, mada jas nesum za brakot kako institucija uopste, ali toa so paradite i navodnoto baranje na nekakvi prava toa e stvarno non-sense, licno smetam deka seto toa e isforsirano politicki, gi manupiliraat defitivno, ama od druga strana nekoi dvajca homici da cuvaat dete ne treba lesno da se osuduva i smatra kako propast. Za maski homici da cuvaat bebe toa e veke malce delikatno, ama za zenski homici da cuvaat bebe i da go izrasnat tuka nema nisto nenormalno. Inace kako sto @Anabelle.Amorette napomena deka nema garancija kako zivot ke ima deteto sto raste vo "normalen" brak, posto site gledame deka svetot cuti i sija od ubavini, nasekade fontani so med i mleko tecat. Samo za kraj konkretno on topic za "pravata na homicite" se isforsirani. Na kraj kraista sekoj koj saka moze da posvoi i da cuva dete. Nema potreba javno da se deklarira kakva e negovata sexualna orientacija.
Многу без врска размислуваш. Хомосексуалците со истополови родители ли се растени? Стварно нема логика.