Зборам за децата што моментално се растат и се растени од пред некоја година во хомосексуални бракови во западните земји колкави се шансите и тие да бидат хомосексуалци !?
Најголем процент од хомосекуалците се пораснати во хетеросексуални семејства. Значи дома цел живот гледале мајка и татко. И како пораснале хомосексуални? Од кај „научиле“? Дали бре не ви е јасно дека за СЕКСУАЛНОСТ правиме муабет? Не се учи тоа. Ај ти оди со маж имај секс. Ќе ти стани? НЕ. Оти не ти е таква сексуалноста. (ти си знаеш за тоа)
Ајде ајде да не се правиме на Тошо, знаеме за што им служат децата поготово на мушкарците, и не е до тоа дека не се бодат пред нивни очи туку има повеќе фактори, кога детето ќе почне да размислува поширко како ќе му биде да има 2 татковци или 2 мајки ? За 2 мајки ајде пак некако подруго ми е мислењето ќе го одгледаат детето ама двајцава татковци ??
Нека остане на тоа да незнаеш, шетав едно време како помлад и бев сведок што се случуваче со кутрите дечиња.
Иванчо, не мора да значи дека тоа што си го видел, дека кај секого е така. И не дискриминирај, како што му е потребна мајка, така му е потребен и татко на секое дете.
Homosekusalnosta e bolest toa go dokazaa italjanskite naucnici oti homoseksualnosta e hormonsko poremetuvanje samo na nekogo ne mu odgovarase da bide toa javno objaveno
Па после ќе ги обвинеа USAID и Open Society Foundations дека финансираат болни работи, затоа ова не се овјавува јавно.
Вие па верувате во се што ќе прочитате. Да земам на интернет да пишам "Македонија е кралство" ќе ми излезаат статии пишувани на таа тема. Да пишам "Македонија е во пропаст", ќе ми излезат работи на таа тема. Човек само мозокот да ви го нема. Никаде не пишува дека женско треба да го привлекуваат мажи, или обратно. Па размислете, според хомосексуалците можеби и ние стрејтот сме болни и не можат да не разберат како може да не привлекува спротивниот пол. И давајте ваш став и мислење, а не она што ви е наметнато од интернет или некој друг.
Кој што сака нека прави, ама нека не прави пред мене. Кога не ги гледам нека се изедат, не само да се земат. Одвратно ми е да гледам двајца мажи или жени да се шљакаат у јавност. Мислам - бљак! А уште па помалце би им дозволила да посвојат деца. Тоа у ниеден случај. Целосно пореметување на сликата за маж/жена ќе му се поремети на тоа дете, исмејување го чека во школо, во животот...
Мислам дека некој веќе го имаше пишано ова. Исмејувањето нема да биде до тоа што има истополови родители, туку до воспитувањето на детето што исмејува. Ти ако не си го воспиташ детето, тоа секогаш ќе најде некоја причина да закача или да исмејува некое друго дете.
Нешто не разбрав ко шо треба, или ти штотуку инсинуираше дека сите мажи се педофили? Дај помогни ми да ти ја сфатам реченицава.
Мене додека овие две работи стојат вака, мирна ми е глава, а инаку хомосексуалците можат да прават што сакаат во нивниот приватен живот, само да не ги загрозуваат останатите. https://en.wikipedia.org/wiki/LGBT_rights_in_the_Republic_of_Macedonia Same-sex sexual activity legal (Since 1996) Equal age of consent (Since 1996) Anti-discrimination laws in employment only Anti-discrimination laws in the provision of goods and services Anti-discrimination laws in all other areas (incl. indirect discrimination, hate speech) Same-sex marriage (Constitutional ban pending) Recognition of same-sex couples Step-child adoption by same-sex couples Joint adoption by same-sex couples Gays and lesbians allowed to serve openly in the military Right to change legal gender Access to IVF for lesbians Commercial surrogacy for gay male couples MSMs allowed to donate blood
Па има секакви луѓе, некои се нападни, се пуштаат на луѓе кои не се хомосексуалци и слично. Имаше примери во Америка каде посвојувале деца и потоа ги злоставувале, дури некои ги продавале за пари на педофили .
Па не се сита мажи хомосексуалци... напишав за хомосексуалците, не за сите мажи и не сите хомосексуалци се педофили. Потполно ме разбираш ама само бараш нешто да ми се буташ во мислењата, ако имаш да кажеш нешто пиши си слободно не ме цитирај безпотребно.