Знамето ти кажува позади него, униформата, инаку оди на аватарот и кликни search google for this image и ќе ти отвори кој е на сликата, ајде бре помлади сте повеќето знаете..
Tи напиша мушкарци, не напиша геј мушкарци. Исто така напиша "За 2 мајки ајде пак некако подруго ми е мислењето ќе го одгледаат детето ама двајцава татковци ??", што значи дека мајките/жените според тебе се чисти и добри и невини и можат добро да одгледаат дете, а татковците/мажите се некакви валкани суштества кои се неспособни да одгледаат дете. Ама океј, мене не ми штети мислењево, со тоа само себе си се навредуваш, а и сите други мажи. И те цитирав за да ми го објасниш твоето мислење, а сега те цитирам за да ти кажам дека "не сите хомосексуалци се педофили" затоа што не е докажана никаква врска помеѓу хомосексуалноста и педофилијата. На педофилите ич не им е гајле дали детето е машко или женско, важно да е дете. Педофилите не ги привлекуваат возрасни лица, па зошто тогаш некој маж би се омажил со друг маж педофил, само за да посвојат дете и да го малтретираат и да му ги продадат органите? По која логика би го направиле тоа, кога е сто пати полесно да посвојат дете како самохран родител, или да се оженат па тогаш да посвојат? Хахах, тоа е дискутабилно. И мене многу личности ми се гадни, како на пример сите хомофоби, расисти, шовинисти итн, ама ете уште постојат и можат слободно да си ги имаат сите права и да си имаат деца и никому ништо. А хомосексуалноста е нормална појава кај над 1500 животински видови, па ај објасни ми го тоа? Кој тренд го следат тие животни? Или случајно да не се ментално пореметени?
Епа у случајов јас си кажав мене , а тебе не те прашав нит ти искоментирав што ти е одвратно. Животни и сл се по инстинкт, кај човек е болест. Мое мислење. Фала многу пријатно.
http://behaviorismandmentalhealth.com/2011/10/08/homosexuality-the-mental-illness-that-went-away/ According to the American Psychiatric Association, until 1974 homosexuality was a mental illness
Arno go kaza vicot toj e bas za toj od veles sto se ozeni ili kako da kazam omazi za eden germanec pa i niz net gi imase gi objavija hihi hi mi se zgadi od zivotot zasto vikaat gospod samo pametot da ni go cuva
Ednostavno toa nesto ne e normalna rabota za mene a sum videla oti gi ima mnogu neznam zasto se lutat koga toa nesto ne e vo red ednostavno ne e normalno ne deka imam nesto protiv niv daleku od toa no oni mora da svatat oti imat problem oti toa uspeaa da go dokazat naucnicite oti oni imaat hormonsko poremetuvanje a zasto se krie toa od javnosta neznam no lugeto treba da znaat zatoa pa ako site se zaljubuvame vo isti pol mislam ako e toa normalno kako ke se razmnozuvame nie lugeto
Па? Ај кажи ми што постигнаа со тоа размислување? Дали ги "излечија" lgbt луѓето кои ги мачеа со најразлични "третмани"? Не, не направија ништо, затоа што хомосексуалноста не е болест, ergo секој обид да се "отстрани" е само крајно нехуман чин на ужасна хомофобија. И не, homosexuality wasn't a mental illness, it was considered a mental illness. Ама ај шо се замарам јас со логика и факти во темава, ко шо рекол George Bernard Shaw - "Never wrestle with pigs. You both get dirty and the pig likes it." Продолжете да си крцкате со вашите заостанати мислења и да мразите луѓе кои не ви згрешиле ништо, ние останатите ќе си уживаме во љубовта. Peace out.
И Сидата не се лечи,па не е болест? А тоа it was considered е затоа што Геј лобито е едно од најјаките лобија во светот,тоа барем не е ништо тајно. Многу се нервираш,те погоди многу што Америка до вчера ги сметала за..... Проклета је Америка...
Основна цел на секој жив организам не може да се каже дека е размножувањето. Кај пчелите едиствено матицата и трутовите се тие што се размножуваат додека останатите се тука со друга цел различна од правење потомство, цел како собирање храна, одбрана, грижа за ларвите, хранење и др. Има животински видови кајшто само доминантниот мажјак или женка се размножуваат, а другите (иако потентни) имаат други улоги во заедницата. Условно, може да се каже дека се иде на квалитет наместо квантитет. Кога има повеќе единки што се грижат за потомнството истото има поголеми шанси да преживее како и самото тоа што само доминантните единки се размножуваат овозможува опстанок на „поквалитетниот“ генетски материјал. Заклучок на ова е дека тврдењето дека основната цел/природа на секој жив организам е размножувањето - не е точно. Па, и користењето на овој аргумент за поддршка на која и да е теза (како неприродноста на хомосексуалноста) не држи вода.
Знаеш да правиш разлика меѓу нарушувања на организмот и нормални процеси на телото..? Работата е тоа што го збориш да има логика и аргументација,не само да се трупа дрва Прашањето не ти е реторичко,туку надреалистичко колку е нелогично..
Што има ова врска со темава?! Подобро да си кажа само нешто интелектуално во твој стил како : ,, Да, така е,, ; ,, Леле, страшно ,, ; ,, Одвратно ,, испод долгометражни постови...
Ако се крие од јавноста, ти како дозна? Учествуваше во студија? Сподели и со нас де кое е тоа “хормонско нарушување“. Canada, the United States and a few Latin American nations passed women's suffrage before World War II while the vast majority of Latin American nations established women's suffrage in the 1940s Slavery in the United States was the legal institution of human chattel slavery that existed in the United States of America in the 18th and 19th centuries
Прашањето е аналогно на твоето и е пародија на твојата логика. Многу ме радува содржината на коментарот што произлезе од него и увиде колкава е логичноста на твоите аргументи. Сега обиди се да го послушаш она што го пиша и да научиш да разликуваш нарушувања од нормални процеси.