Тоа што се обрука и спореди СИДА што е болест, со растење на коса што е природен процес на телото... неможеш да го оправдаш.Ќути можеше и полошо да биде,добро е што не рече дека дишењето не се лечи Друг пат размисли пред да пишеш
Ami ajde site da bideme homoseksualci ako e toa normalno i ke se razmnozuvame kako pcelite isto neli ke e podobro sto e ovde normalno neznam ako bilo normalno ke bese kako vicot gospod ke gi sozdadel adam i stefan
Оф, ај ќе ти подобјаснам за последен пат, но дај барем потруди се. Ќе сменам само неколку зборови, од аналогијата, во репликава твоја: Тоа што се обрука и спореди СИДА што е болест, со хомосексуалност што е природна состојба... неможеш да го оправдаш.Ќути можеше и полошо да биде,добро е што не рече дека дишењето не се лечи Друг пат размисли пред да пишеш Ти ја поистовети хомосексуалноста (нормална природна појава) со СИДА-та (нарушување предизвикано од вирус). Направив аналогија на тоа за да увидиш што всушност зборуваш. Едноставно, ти ставив огледало пред тебе и за да тестирам реакција. Го помина тестот - сега останува само уште да сфатиш дека гледаш во огледало и дека огледалото те одсликува тебе. Ок, сега си сам на себе.
И оние што менуваат сексуални партнери (пред брак и во брак) исто можат да речат дека такви се родиле, дека имаат потреба да имаат секс со различни жени, дека по некое време им здосадува со една, па имаат потреба и за секс со друга, трета итн. Факт е дека ген за хомосексуалност не е пронајден. Ако имаше таков ген, тој ќе се пренесуваше од родители на деца, но тоа не се случува реално. Така што тоа дека „така се родиле“ е само изговор на хомосексуалците за останатите да ги прифатат како нормални, природни, така створени и сл. Сепак познавам и хомосексуалци кои биле свесни дека тоа им се настрани нагони и желби и сакале да се променат и верувале или не, успеале во тоа. 3ца од 4ца такви што ги знам сега се среќно омажени/оженети, имаат и деца и немаат проблеми со нормалниот сексуален нагон. Секое дете без родители заслужува да биде посвоено од психички здрави родители и да расте во нормална семејна заедница каде што ќе има татко и мајка.
Значи редослтедот на настаните е ваков: Членот/Членката сакаше да каже(алудираше) дека не ги излекувале,и затоа престанале да ги третираат како такви.На што јас реплицирав И сега каква врска и логика има со се ова погоре??? Споредуваш,природен,вроден,генетички процес кој го имаат сите луѓе на земјата(растење на влакна) со СИДА,која е болест,не е генетичка,ниту вродена туку преносна???????? Значи ова е исто како да споредиш.... реума со Ајфелова кула.Каква врска има едното со другото? Сега па и на тест сум бил............ абе.. шта да ти причам Мислам дека ме разбра и доволно е.Продолжуваме со правата на хомосексуалците!
Кога сме веќе кај науката, проф. д-р Георги Чадловски (невропсихијатар и супспецијалист по клиничка психијатрија и психофармакологија) во учебникот по Медицинска психологија јасно ја има опишано хомосексуалноста како сексуално растројство. Еве ви фотографија од учебникот:
Ме натера да станам да земам тетратка со белешки зошто во моментов немам книга покрај мене и да читам во период за одмор. Мојата книга е од Д-р Атанас Лакоски, ако ти игра улога зошто гледам и ти пиша од кој е твојата, психогенетика поконкретно. Зошто книгата моментално не е во мене ќе ти пишам шо имам во тетратка (преферирам главни точки/реченици/параграфи да ги имам во целост во тетратката): Скоро сигурна сум дека истово го имам пишано поназад во темава. Сепак, ќе ти се заблагодарам за нагнадната литература, ќе си ја набавам и оваа книга, чисто од интерес. пс. према ова шо имам пишано и редоследот, се наоѓа во подтемата за антосоцијални форми на однесување, која е дел од темата Генетски аспекти на социорелевантните и субпсихопатолошките облици на однесување. Не во делот за растројства и генетски болести.
XY - машки полови хромозоми XX - женски полови хромозоми Ако детето има Y хромозом ќе има куре, ако има два X, ќе има дунде. Simple as that. Кога купуваш куче или маче, ако има куренце - одма знаеш дека е машко, ако има дунде - женско. Никој не го прашува кучето чекај да видиме како ќе се изјасни Јас можам да пробам на аеродром да се качам за авион за Америка и на пасошка контрола да им кажам дека се чувствувам како американец, ама тоа нема да помине, ќе ми побараат пасош. Дали знаеш каков тип на шизофренија е тоа некој си замислува дека е куче, риба, вонземјанин, Исус и сл? Не ми текнува моментално, ама сепак е ментално нарушување. Слично е и со некое машко што си замислува дека е женско или обратно.
^само нарочно не изоставив ништо, значи имаш фенотипска, генотипска и личен пристап на единката во поглед на полова припадност. После тоа имаш поделба конкретно за хомосексуалноста ( то ти е подолу) зошто целиот дел кој го имам пишано е дел од полова припадноста на единката и зошто нечесто се коментира и за трансексуалци го напишав и претходниот дел. Толку е тешко бе?
Затоа што не е нормално, никогаш не ни било, да било немало со години да се кријат и да бидат осудувани. Тоа е исто ко да ме прашаш зашто не е нормално педофил да е педофил. Побогу, па и он сака да клецне помлади, покрцкави... (јас во исто кош ги ставам и тие и тие) Немој молим те да се трудиш напразно да се објаснуваш тука дека е. Бар кај мене тој муабет не пали. Погрозно нешто од тоа е само педофил.
Накратко осудувањето, омаловажувањето стана добро. Океј. Да речиме хомосексуалноста е болест и е нешто неприродно, вие прво шо ќе напрајте ќе осудите, ќе омаловажувате и ќе одбегнувате болен човек? Хуманост, емпатија? .... R.I.P.