Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правата на хомосексуалците

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Pirana, 22 април 2014.

1. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Тоа што се обрука и спореди СИДА што е болест, со растење на коса што е природен процес на телото... неможеш да го оправдаш.Ќути можеше и полошо да биде,добро е што не рече дека дишењето не се лечи :D :D :D
    Друг пат размисли пред да пишеш :D

2. meckicka

meckicka Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јуни 2016
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    1.337
    Ami ajde site da bideme homoseksualci ako e toa normalno i ke se razmnozuvame kako pcelite isto neli ke e podobro sto e ovde normalno neznam ako bilo normalno ke bese kako vicot gospod ke gi sozdadel adam i stefan

На LadyC, Sashko1992 и anaja1 им се допаѓа ова.
  3. MajklMK

MajklMK Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    200
    Оф, ај ќе ти подобјаснам за последен пат, но дај барем потруди се.

Ќе сменам само неколку зборови, од аналогијата, во репликава твоја:
    Тоа што се обрука и спореди СИДА што е болест, со хомосексуалност што е природна состојба... неможеш да го оправдаш.Ќути можеше и полошо да биде,добро е што не рече дека дишењето не се лечи :D :D :D
    Друг пат размисли пред да пишеш :D

Ти ја поистовети хомосексуалноста (нормална природна појава) со СИДА-та (нарушување предизвикано од вирус). Направив аналогија на тоа за да увидиш што всушност зборуваш. Едноставно, ти ставив огледало пред тебе и за да тестирам реакција. Го помина тестот - сега останува само уште да сфатиш дека гледаш во огледало и дека огледалото те одсликува тебе. Ок, сега си сам на себе.

На Lolo5 и Quinn им се допаѓа ова.
  4. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Тоа не се станува... таков се раѓаш...

На Lolo5, Victorian, ku4ence и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    И оние што менуваат сексуални партнери (пред брак и во брак) исто можат да речат дека такви се родиле, дека имаат потреба да имаат секс со различни жени, дека по некое време им здосадува со една, па имаат потреба и за секс со друга, трета итн.
    Факт е дека ген за хомосексуалност не е пронајден. Ако имаше таков ген, тој ќе се пренесуваше од родители на деца, но тоа не се случува реално. Така што тоа дека „така се родиле“ е само изговор на хомосексуалците за останатите да ги прифатат како нормални, природни, така створени и сл.

Сепак познавам и хомосексуалци кои биле свесни дека тоа им се настрани нагони и желби и сакале да се променат и верувале или не, успеале во тоа. 3ца од 4ца такви што ги знам сега се среќно омажени/оженети, имаат и деца и немаат проблеми со нормалниот сексуален нагон.

Секое дете без родители заслужува да биде посвоено од психички здрави родители и да расте во нормална семејна заедница каде што ќе има татко и мајка.

На LadyC, Sashko1992, meckicka и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Значи редослтедот на настаните е ваков:
    Членот/Членката сакаше да каже(алудираше) дека не ги излекувале,и затоа престанале да ги третираат како такви.На што јас реплицирав
    И сега каква врска и логика има
    со се ова погоре??? Споредуваш,природен,вроден,генетички процес кој го имаат сите луѓе на земјата(растење на влакна) со СИДА,која е болест,не е генетичка,ниту вродена туку преносна????????
    Значи ова е исто како да споредиш.... реума со Ајфелова кула.Каква врска има едното со другото? :D
    Сега па и на тест сум бил............ абе.. шта да ти причам :D
    Мислам дека ме разбра и доволно е.Продолжуваме со правата на хомосексуалците! :)

7. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.677
    Џабе медицината и науката одат напред, ви објаснуваат ама шта чеш кога луѓето одат наназад. :|

На Victorian, ku4ence, Lella и 4 други им се допаѓа ова.
  8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Кога сме веќе кај науката, проф. д-р Георги Чадловски (невропсихијатар и супспецијалист по клиничка психијатрија и психофармакологија) во учебникот по Медицинска психологија јасно ја има опишано хомосексуалноста како сексуално растројство. Еве ви фотографија од учебникот:

На Sashko1992, meckicka, Херкул и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.677
    Ме натера да станам да земам тетратка со белешки зошто во моментов немам книга покрај мене и да читам во период за одмор. :D
    Мојата книга е од Д-р Атанас Лакоски, ако ти игра улога зошто гледам и ти пиша од кој е твојата, психогенетика поконкретно. Зошто книгата моментално не е во мене ќе ти пишам шо имам во тетратка (преферирам главни точки/реченици/параграфи да ги имам во целост во тетратката):

Скоро сигурна сум дека истово го имам пишано поназад во темава.
    Сепак, ќе ти се заблагодарам за нагнадната литература, ќе си ја набавам и оваа книга, чисто од интерес. :)

пс. према ова шо имам пишано и редоследот, се наоѓа во подтемата за антосоцијални форми на однесување, која е дел од темата Генетски аспекти на социорелевантните и субпсихопатолошките облици на однесување. Не во делот за растројства и генетски болести. :)

На Lolo5, Victorian, ku4ence и 2 други им се допаѓа ова.
  10. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Хомосексуалноста - нормална природна појава? :rofl: Брао (highfive) (facepalm)

На Иван404 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    A зошто да не е? Ајде објасни.

На Lolo5, ku4ence и joy1 им се допаѓа ова.
  12. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    XY - машки полови хромозоми
    XX - женски полови хромозоми

Ако детето има Y хромозом ќе има куре, ако има два X, ќе има дунде. Simple as that.
    Кога купуваш куче или маче, ако има куренце - одма знаеш дека е машко, ако има дунде - женско. Никој не го прашува кучето чекај да видиме како ќе се изјасни :)
    Јас можам да пробам на аеродром да се качам за авион за Америка и на пасошка контрола да им кажам дека се чувствувам како американец, ама тоа нема да помине, ќе ми побараат пасош.

Дали знаеш каков тип на шизофренија е тоа некој си замислува дека е куче, риба, вонземјанин, Исус и сл? Не ми текнува моментално, ама сепак е ментално нарушување. Слично е и со некое машко што си замислува дека е женско или обратно.

13. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.677
    ^само нарочно не изоставив ништо, значи имаш фенотипска, генотипска и личен пристап на единката во поглед на полова припадност. После тоа имаш поделба конкретно за хомосексуалноста ( то ти е подолу) зошто целиот дел кој го имам пишано е дел од полова припадноста на единката и зошто нечесто се коментира и за трансексуалци го напишав и претходниот дел. Толку е тешко бе? :|

На LadyC му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Затоа што не е нормално, никогаш не ни било, да било немало со години да се кријат и да бидат осудувани. Тоа е исто ко да ме прашаш зашто не е нормално педофил да е педофил. Побогу, па и он сака да клецне помлади, покрцкави... (јас во исто кош ги ставам и тие и тие)
    Немој молим те да се трудиш напразно да се објаснуваш тука дека е. Бар кај мене тој муабет не пали. Погрозно нешто од тоа е само педофил.

На EvAngelos, Sashko1992, anaja1 и 3 други им се допаѓа ова.
  15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    А убиец, силувач, психопат ...:angel:

На Lolo5, Victorian, ku4ence и 6 други им се допаѓа ова.
  16. theowndemon

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.786
    Допаѓања:
    169.677
    Накратко осудувањето, омаловажувањето стана добро.
    Океј. Да речиме хомосексуалноста е болест и е нешто неприродно, вие прво шо ќе напрајте ќе осудите, ќе омаловажувате и ќе одбегнувате болен човек? Хуманост, емпатија? :( .... R.I.P.

На Lolo5, Victorian и MajklMK им се допаѓа ова.
  17. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    па никој не рече дека е тоа нормално, зар темата не беше за хомосексуалците?

18. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.624
    Па ти кажа дека полошо од хомосексуалци се само педофилите...:^)

На Lolo5, Victorian, ku4ence и 3 други им се допаѓа ова.
  19. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Па зар не знаеше дека сите убијци и силувачи се уствари хомосексуалци?

На Lolo5, Victorian, ku4ence и 6 други им се допаѓа ова.
  20. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.204
    Допаѓања:
    148.432
    Најјаки сте, абе ако извртевте муабет, не значи дека сте у право. :)