А ти ( и Саше, Хнк, Иван, Евангелос, Калимероно и.т.н ) ако не користиш факти при дискусија со интелегентни особи, туку се водиш по сопствени емоции и верувања, по дифолт и милион посто си грешка. Сигурно би можела и равенка да изведам...
Па не сме ние сите доктори па да ги лечиме, има за тоа установи нека одат нека се лекуваат, ние може да помогнеме финансиски, ако можеме секако.
хомосексуалноста е сметана од научниците за нормална појава а не за болест. и тоа не е само кај луѓето распространето туку и кај животните: китовите имаат анални односи меѓу себе, делфините женки со грбот пенетрираат во половиот отвор на своите партнерки, бизоните и лавовите се среќаваат за анални односи, женките макаки (врста мајмуни) се доведуваат меѓусебе до оргазам по пат на уметност.
Ама безразлика, кога ќе ти речи некој „абе оти викаш, он мачно му е рак има“ и одма тешко ти паѓа и од жал бар добро ќе се однесуваш со човекот дури и никако да не придонесиш за негово лекување. Ако и хомосексуалноста ја сметате за болест зошто исто не се онесувате како и со болен од рак, или било која друга болест, зошто нели, болест е.
Ах бе... читам и слушам луѓе (и на форумов, а и надвор од него) што се чудат кога сме станале толку либерални, а мене пак баш напротив - ме ужаснуваат осудувачките мислења на оние што се против луѓе што не по нивен избор се различни од нив и со тоа никому не му прават ништо лошо... Во малцинство се спрема сите open minded личности тука, за среќа, ама сепак запрепастуваат со омразата и нетолеранцијата. И како не ви се здосади крај краева истите да се објаснувате и наметнувате став? Еве Иван пак го гледам како пред некоја недела, а и еден баниран член (што мисли дека е убедлив и непрепознатлив ) пак со нов профил ја шири својата омраза и закоравеност тука Морав да го кажам ова едноставно, а општо моето мислење на темава од збор до збор го напишала Анабелка пред неколку дена
Јас не користам факти? Па јас и фотографија од учебник по медицинска психологија ставив Еве ти уште еден факт: Сидата се шири најмногу меѓу хомосексуалците и бисексуалците (барем според статистиката во Америка, а сигурно и во светот не е различно) In 2014: Gay and bisexual men accounted for 83% (29,41 of the estimated new HIV diagnoses among all males aged 13 and older and 67% of the total estimated new diagnoses in the United States. Gay and bisexual men aged 13 to 24 accounted for an estimated 92% of new HIV diagnoses among all men in their age group and 27% of new diagnoses among all gay and bisexual men. Извор: http://www.cdc.gov/hiv/risk/gender/msm/facts
Еволутивен лек за хомосексуалноста - сите женски педери да се спарат со машките лезбејки, а сите машки педери да се спарат со женските лезбејки, травеститите може да се спарат со травеститите а хермафродитите може да идат да се ебат сами себе.
Науката се побива сама со себе секојдневно, така да треба да си апдејтуваш книгите. И ова другото - што има врска со темава ?!
Па јас лично не можам да кажам дали е болест или не, за тоа постојат научници кои треба да одговорат, ова претходно го кажав во случај хомосексуалноста да е болест, дека тие лица треба да одат да се лекуваат. Јас досега не сум запознал хомосексуалец, ама немам проблем да запознаам, во случај да запознаам ќе го третирам исто како и секој друг човек, за другар некој што е геј може да ми биде само под услов ако се однесува како и останатите мои другари кои се хетеросексуалци, значи да ме гледа исклучливо како другар а не како сексуален објект, а тој што ќе прави во кревет или на некое друго место со неговиот партнер, мене не ме интересира. Ама сум против јавно покажување на емоции на хомосексуални парови, сум против ваквите бракови и сум против посвојување на деца од страна на ваквите парови, ова се во кратко моите ставови за хомосексуалците.
Не бе, уствари хомосексуалците се високо интелегентни луѓе тоа е уствари муабетот. Најверојатно кога маж со маж или жена со жена сака да си искаже љубов, тоа го прави на „најинтелегентниот' начин „молим те брцни ми го на високо интелектуално ниво“ пошо нели, тука се гледа интелегенција. Инаку болест е, пошо некои од нив мењаат и пол само и само зашто имаат полово пореметување.
За голема несреќа врз човештвото, таа проклета 1973 год. кога хомосексуалноста ја тргнаа од листата на ментални пореметувања( тргната беше и тоа по пат на гласање и под присила), започнаа со срамни тортури по улици и барање на некои си нивни права. За мене лично тоа се типови на кои им треба лечење а можам да ги признам и да им дадам некакви права само кога МАЖ НА МАЖ ЌЕ МОЖЕ ДА МУ НАПРАВИ ДЕТЕ !!!!
Хомосексуалците и бисексуалците се 2% од популацијата во Америка, а сепак тие претставуваат повеќе од половина од заразените со СИДА и 66% од новозаразените.
Ок она околу курето и дундето.. туку, како точно средината им влијае на животните врз нивната сексуална ориентација, поточно.. хомосексуално општење? До средината ли е?
Neznam zasto se raspravame dzabe e se e dzabe ne vrede da se raspravame a za liberalna nikogas nema da bidam liberalna za takvi od edna edinstvena pricina taka sum patrijarhalno vospitana ednas imam videno vsusnost poveke pati i mi se zgadi od zivotot a nemam nisto protiv za tie sto gi podrzuvaat nivno pravo no da znaat oti doskoro se smetase za rastrojstvo iako gospod e smetal oti toa e normalna rab ke sozdadel ili samo maz ili samo zena i protiv sum na takvi deca da im se davaat na posvojuvanje a nekoi normalni bracni parovi da cekaat mnogu vreme da posvojat sidata e i za niv stvorena da gi unistat
Ок, знаеш ли која е улогата на жената во патријахално семејство? Ако на кој и да е начин излегуваш од тие рамки кои ги задава патријахатот или не се согласуваш со нив - коментаров ти е лицемерен.
Не се секирај ти за тоа по што се водиме ние, ама само да знаеш дека ние одлучуваме за правата на хомосексуалците, бидејќи ако некогаш се легализираат ваквите бракови, прво ќе има референдум, и тогаш како ќе ни текне така ние ќе си гласаме, а на вас ви останува да седите дома и да очекувате резултати, ништо друго.
Ke bidam realna kako sto sum sekogas i ke vi postavam edno prasanje ama sakam iskren odgovor kako bi vi bilo vaseto dete da e homoseksualec dali pak i prema nego bi bile tolku liberalni vcera bas citav na fb na eden glumec tatkoto se samoubil zasto sinot bil gej e sega neznam kolku e tocno ova no kako vie bi postapile ako sinot ili kerkata vi kaze oti e homoseksualec jas ne sum razmislila realno za ova posto znak prasalnik e dali ke imam deca
Само да седиме дома и да очекуваме резултати, ништо друго? Ако има референдум сите граѓани на републиката имаат право да излезат - и не можеш никому да му го ускратиш тоа право. Или сега ќе речеш и дека многу барам, доволно што наместо да ме фрлат од зграда или затворат како во некои арапски земји јас сум сум жив тука - па уште на референдум сакам да излезам, екстра права богати...