Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правата на хомосексуалците

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Pirana, 22 април 2014.

1. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    880
    Али ти си жена драга. Ако зборуваме за лезбејки, друга е манифестацијата.
    Ајде обидете се да размислите за машко-женската различност во психолошка смисла, не во она што е машко -женски стереотип.
    Не зборувам јас за машки или женски занимања, тоа не постои за мене....зборам за психолошка манифестација. Иако, реалноста е следна: Повеќето геј мажи се бават со јазици, лингвистика, филозофија, медиуми, религиски теми, човекови права, мода. На пример, сеуште не сум запознала геј земјоделец или геј машински инженер. Затоа и го спомнав тоа успутно, иако се тоа сфери на интерес и едноставно генерални предизпозиции....сепак, акцентот ми е на психолошките карактеристики.

Можеме и за лезбејки да зборуваме, нема проблеми :) Се фативме за маживе :D

2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    5.676
    Допаѓања:
    14.192
    Среќен празник на тие што го прославувате денес :yawn:

На Lolo5 и EvAngelos им се допаѓа ова.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.788
    Па ете, образложи ми на што мислиш. Бидејќи навистина не знам на кои психолошки карактеристики алудираш.

4. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.326
    Допаѓања:
    29.120
    Некоја фенг шуи работа можеби. :D

Не планирам да продолжам дискусија за хомосексуалност со некој кој верува дека постои машки и женски вајб.

На orxideya, Ketchup, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    880
    Хахаха, епа ајде да се изедначиме и да сме исти :D само половиве органи ни се различни демек. Само се чудам како толку не се разбираме во врските и браковите, ако сме толку...исти!
    Еве мојот најбољи другар геј седи до мене и чита што муабетиме, и се убива од смеење :D Ми вика, кажи им како ми наредуваш наоколу кога одиме на патувања, пошто јас сакам некој до мене кој ќе ме доминира :D

Он на пример, е способен пола саат да чита декларации од шампони, на плажа се слика со дак фејс, а кога има проблем не умее мушки да истапи и да го реши, туку станува циничен, и после се одмаздува на заебан начин :) Е тоа женска енергија overload, немање мушка снага во себе :D Како е тоа добро за рол модел за дете, сега јас ве прашувам?

На Outlook и Lolo5 им се допаѓа ова.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.060
    Допаѓања:
    268.788
    И јас не би да коментирам понатаму.
    Извини @EarthFire мислев дека тераме сериозна дискусија. Со поткрепени, издржани аргументи.

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  7. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    880
    Нема за што извини, сосема е ок да не се согласиме - моите ставови се издржани за мене, не мора да бидат и за вас :l:

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.094
    Допаѓања:
    55.843
    Па кога ќе размислиш, поубаво едно дете да живее со хомосексуален пар отколку со хетеро родители што се се' освен родители и не можат љубов да му пружат или во дом за сираци. Не мора да значи дека автоматски и тоа дете ќе го привлекуваат луѓе од ист пол. И хомосексуалците потекнуваат од хетеросексуалци.

На orxideya, dayla, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    На orxideya, smooch, Feminka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  10. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Тој силувал малолетни машки деца што значи бил педофил и хомосексуалец.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Уште една потврда на теоријата дека хомофобите се прикриени хомосексуалци (fingers)
    А и психички болни исто така, со оглед на тоа што педофилијата е психичко пореметување.
    Хомофобијата е сериозно психичко пореметување, очигледно...

На 1209, Srckata28, smooch и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Но уште една теорија дека хомосексуалците во најголем дел се педофили и перверзњаци (fingers)

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Хм, не, човекот се декларирал како хомофоб, а не како хомосексуалец. Тоа е изборот што го направил :)

На 1209, theowndemon, Someonespecial и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Тоа што се декларирал како хомофоб не го менува фактот дека сакал да погали млади МОМЧИЊА по јајца и газе.

15. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Педoфилијaтa е, чoвекoт е педoфил, штo јa пoврзувaш пoстoјaнo хoмoфoбијaтa сo негoвaтa педoфилијa? Сите хoмoфoби се хoмoсексуaлци и педoфили?

На DAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Апсолутно не го поврзувам, само ја прикажувам неговота изопачена смисла на морал.
    Патем, педофил е, зошто не му се обратиш на Мамли за тоа што ја поврзува хомосексуалноста со педофилијата, или само јас сум ти интересна?
    Многу проѕирни сте :)

17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Толку вакви изопачени случаи на педофилија има меѓу свештени лица, и реални и во филмови инспирирани од истите, што јас би рекла - да поистоветуваш хомосексуалност со педофилија е еднакво на генерализација од типот дека цело свештенство се педофили.
    Претпоставувам ќе се сепнат верските фанатици од ова... е па, видете како звучите и вие ;)
    Тоа имам да кажам што ми е заклучокот од линкот на @DAngel.

На Gosh, ane.bella, Amellie13 и 3 други им се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Тоа и јас викам бе златен, дека е изопачен хомофоб :D

На Someonespecial и Scott Weiland им се допаѓа ова.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.692
    Допаѓања:
    134.924
    Oти негoвoтo гo имaм честo читaнo, твoетo беше нoвинa. Си рекoв студии нoви дa не имa зa нaс хoмoфoбите пa дa се преиспитaм.

20. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.240
    Не е битно тоа како се претставува, туку што е. Многу хомосексуалци се претставуваат пред јавноста како стрејтери, свештени лица, горди бизнисмени кои служат на своите комуни ти реков ми рече, а од друга страна силуваат и злоупотребуваат момчињ зад скриени врати. Не значи по дифолт дека хомосексуалец е педофил, но во најголем број случаи тие се сторителите. Дали е на пример проблем на црквата тоа што хомосексуалец станал дел од црквата и нашол плодно тло каде да делува и силува? Да секако дека е проблем, но кога бил примен да служи како дел од црквата тој не бил примен како хомосексуалец и педофил.

Во овој случај пасторот не бил хомофоб, туку геј. Да бил изворно хомофоб тој би жнеел семиња со жени, а не да гали млади момчиња по јајцата.