Правата на хомосексуалците

Discussion in 'Општи дискусии' started by Pirana, Apr 22, 2014.

1. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Али ти си жена драга. Ако зборуваме за лезбејки, друга е манифестацијата.
    Ајде обидете се да размислите за машко-женската различност во психолошка смисла, не во она што е машко -женски стереотип.
    Не зборувам јас за машки или женски занимања, тоа не постои за мене....зборам за психолошка манифестација. Иако, реалноста е следна: Повеќето геј мажи се бават со јазици, лингвистика, филозофија, медиуми, религиски теми, човекови права, мода. На пример, сеуште не сум запознала геј земјоделец или геј машински инженер. Затоа и го спомнав тоа успутно, иако се тоа сфери на интерес и едноставно генерални предизпозиции....сепак, акцентот ми е на психолошките карактеристики.

Можеме и за лезбејки да зборуваме, нема проблеми :) Се фативме за маживе :D

2. sjdgo

sjdgo Форумски идол

Среќен празник на тие што го прославувате денес :yawn:

Lolo5 and EvAngelos like this.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Па ете, образложи ми на што мислиш. Бидејќи навистина не знам на кои психолошки карактеристики алудираш.

4. Lella

Lella Форумски идол

Некоја фенг шуи работа можеби. :D

Не планирам да продолжам дискусија за хомосексуалност со некој кој верува дека постои машки и женски вајб.

5. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Хахаха, епа ајде да се изедначиме и да сме исти :D само половиве органи ни се различни демек. Само се чудам како толку не се разбираме во врските и браковите, ако сме толку...исти!
    Еве мојот најбољи другар геј седи до мене и чита што муабетиме, и се убива од смеење :D Ми вика, кажи им како ми наредуваш наоколу кога одиме на патувања, пошто јас сакам некој до мене кој ќе ме доминира :D

Он на пример, е способен пола саат да чита декларации од шампони, на плажа се слика со дак фејс, а кога има проблем не умее мушки да истапи и да го реши, туку станува циничен, и после се одмаздува на заебан начин :) Е тоа женска енергија overload, немање мушка снага во себе :D Како е тоа добро за рол модел за дете, сега јас ве прашувам?

Outlook and Lolo5 like this.
  6. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

И јас не би да коментирам понатаму.
    Извини @EarthFire мислев дека тераме сериозна дискусија. Со поткрепени, издржани аргументи.

Lella likes this.
  7. EarthFire

EarthFire Истакнат член

Нема за што извини, сосема е ок да не се согласиме - моите ставови се издржани за мене, не мора да бидат и за вас :l:

8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Па кога ќе размислиш, поубаво едно дете да живее со хомосексуален пар отколку со хетеро родители што се се' освен родители и не можат љубов да му пружат или во дом за сираци. Не мора да значи дека автоматски и тоа дете ќе го привлекуваат луѓе од ист пол. И хомосексуалците потекнуваат од хетеросексуалци.

orxideya, dayla, Feminka22 and 3 others like this.
  9. DAngel

DAngel Форумски идол

orxideya, smooch, Feminka22 and 4 others like this.
  10. Mamli

Mamli Истакнат член

Тој силувал малолетни машки деца што значи бил педофил и хомосексуалец.

11. DAngel

DAngel Форумски идол

Уште една потврда на теоријата дека хомофобите се прикриени хомосексуалци (fingers)
    А и психички болни исто така, со оглед на тоа што педофилијата е психичко пореметување.
    Хомофобијата е сериозно психичко пореметување, очигледно...

1209, Srckata28, smooch and 4 others like this.
  12. Mamli

Mamli Истакнат член

Но уште една теорија дека хомосексуалците во најголем дел се педофили и перверзњаци (fingers)

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Хм, не, човекот се декларирал како хомофоб, а не како хомосексуалец. Тоа е изборот што го направил :)

14. Mamli

Mamli Истакнат член

Тоа што се декларирал како хомофоб не го менува фактот дека сакал да погали млади МОМЧИЊА по јајца и газе.

15. Bridget

Bridget Форумски идол

Педoфилијaтa е, чoвекoт е педoфил, штo јa пoврзувaш пoстoјaнo хoмoфoбијaтa сo негoвaтa педoфилијa? Сите хoмoфoби се хoмoсексуaлци и педoфили?

DAngel likes this.
  16. DAngel

DAngel Форумски идол

Апсолутно не го поврзувам, само ја прикажувам неговота изопачена смисла на морал.
    Патем, педофил е, зошто не му се обратиш на Мамли за тоа што ја поврзува хомосексуалноста со педофилијата, или само јас сум ти интересна?
    Многу проѕирни сте :)

17. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Толку вакви изопачени случаи на педофилија има меѓу свештени лица, и реални и во филмови инспирирани од истите, што јас би рекла - да поистоветуваш хомосексуалност со педофилија е еднакво на генерализација од типот дека цело свештенство се педофили.
    Претпоставувам ќе се сепнат верските фанатици од ова... е па, видете како звучите и вие ;)
    Тоа имам да кажам што ми е заклучокот од линкот на @DAngel.

Gosh, ane.bella, Amellie13 and 3 others like this.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Тоа и јас викам бе златен, дека е изопачен хомофоб :D

Someonespecial and Scott Weiland like this.
  19. Bridget

Bridget Форумски идол

Oти негoвoтo гo имaм честo читaнo, твoетo беше нoвинa. Си рекoв студии нoви дa не имa зa нaс хoмoфoбите пa дa се преиспитaм.

20. Mamli

Mamli Истакнат член

Не е битно тоа како се претставува, туку што е. Многу хомосексуалци се претставуваат пред јавноста како стрејтери, свештени лица, горди бизнисмени кои служат на своите комуни ти реков ми рече, а од друга страна силуваат и злоупотребуваат момчињ зад скриени врати. Не значи по дифолт дека хомосексуалец е педофил, но во најголем број случаи тие се сторителите. Дали е на пример проблем на црквата тоа што хомосексуалец станал дел од црквата и нашол плодно тло каде да делува и силува? Да секако дека е проблем, но кога бил примен да служи како дел од црквата тој не бил примен како хомосексуалец и педофил.

Во овој случај пасторот не бил хомофоб, туку геј. Да бил изворно хомофоб тој би жнеел семиња со жени, а не да гали млади момчиња по јајцата.