Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правата на хомосексуалците

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Pirana, 22 април 2014.

1. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    За кој збориш срц

2. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    Јас пак мислам дека се уште е хомосексуалка (или би) ама си го репресирала тоа заради религија. И таа самата си кажа дека си била во врска со жена (што значи и било убаво) ама демек откако почнала да се моли веќе не се осеќала така.

Сеедно ми е што е членката на крајот на денот, само мислења можеме ние да даваме. Не постои хомосексуалец што се „излечил“, постои само религиска терапија на конверзија која може доволно да трауматизира некого за да го потисне тој дел од себе.

На theowndemon, Ketchup, Bezimenka90 и 5 други им се допаѓа ова.
  3. Need for Speed

Need for Speed Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Не може да е гаслајтинг кога воопшто и не очекував дека ќе се сменам ниту пак ги поттиснував емоциите, уствари најтежок дел од прифаќањето на вистината ми беше дека ќе морам да го игнорирам фактот што ме привлекуваат и жени затоа што мислев дека е дел од мене и дека не може да се смени но некој кој е атеист и одбива да верува дека постои духовен свет и колку може да влијае на нашите идеи и одлуки нема да може ни да сфати што се случило и дека тоа е реална конверзија.

Инаку не бев хомосексуалка туку бисексуалка и кога имав врска со женско ме привлекуваа и машки значи точно знам како е да те привлекуваат и двата пола.

Последна измена: 11 декември 2021
  4. Ajronmen

Ajronmen Популарен член

Се зачлени на:
    18 февруари 2021
    Пораки:
    2.195
    Допаѓања:
    8.924
    Ееејјј абе не сум го ставил цитатот
    На Евангелос му велев за Catwoman-от

5. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Бисексуалка можеш да бидеш и ако 99% те привлекуваат мажи, а 1% жени, или пак романтично и за сериозни врски те привлекува само еден род. Ама не е битно, самата секако можеш да се идентификуваш како сакаш, проблематично е пропагирањето конверзија и демонизирањето.

И биди поконкретна, не станува овде збор за духовен свет, туку исклучиво за конзервативно христијанство. Денес постојат и верници што си се прифаќаат или прифаќаат други ЛГБТ луѓе, не сечија форма на верување и спиритуалност налага дека хомосексуалноста има „окултно“ потекло.

На WildMk, theowndemon, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Па и не баш, ја сум била бисексуалка и знам како е, свесен си дека те привлекуваат и двата пола без разлика што си во сериозна врска.
    Тоа е мое лично искуство и не сум единствена многу други имаат исто искуство.
    Ја се изјаснив дека сум христијанка нема потреба цело време да потенцирам дека мислам од аспект на христијанство.

Последна измена: 11 декември 2021
  7. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.624
    Па до онаквото ако си христијанка. :D

На asdas, Bezimenka90 и staycalm им се допаѓа ова.
  8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    3.718
    Допаѓања:
    10.211
    Зад секое право си стои и одговорност. Државата може да ти даде право и да возиш 200 км/ч, но ако се треснеш у некоја карпа, одговорноста е твоја.

Зошто секаде во светот 70-80 проценти од сите новозаразени со ХИВ се мажи што имаат секс со мажи? Библијата дава јасен и директен одговор на тоа:

„И мажите исто така, напуштајќи го природното општење со женa, се распалија со сладострасност еден кон друг, и вршеа срамни работи мажи со мажи, добивајќи ја заслужената плата во себе за својата изопаченост.“
    (Римјаните 1:27, Библијата)

На TheDreamGirl и Need for Speed им се допаѓа ова.
  9. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.306
    А зашо толку се залагаш да ни укажеш дека сме изопачени?:rofl:

10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.115
    Допаѓања:
    163.711
    Евангелос: „Емоциите мора да се покорат пред фактите“
    Исто Евангелос после некој саат: *цитира дел од фикција напишана пред два милениуми како аргумент*

Ми фали кловн емоџи тука, упм :D :D :D :D :D

На Jana06, asdas, theowndemon и 5 други им се допаѓа ова.
  11. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.249
    Допаѓања:
    39.624
    Мене ми е прејако кога вака "силите" ќе ги удружат христијанка и протестант а на друга тема ќе се изедат чијото е правилно :D

На asdas, Someonespecial, Ketchup и 3 други им се допаѓа ова.
  12. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Иако знам дека е без поента што ќе изгубам скапоцено време да објаснам, here we go.

Јас кажав, кажувам, и ќе кажувам во иднина, дека членката што изјави дека била геј а сега не е, оти така избрала, е неточно тврдење. Како што кажав и претходно, постојат повеќе опции:
    1. Геј е, ја потиснува привлечноста кон жени во себе заради религиозни причини и перење мозок.
    2. Би е, ја потиснува привлечноста кон жени во себе заради религиозни причини и перење мозок.
    3. Имала експериментална фаза и сфатила дека е стрејт, жени не ја привлекуваат.
    Не знам зошто е тешко да го прифатиш делот за експериментирање. Експерименталните фази може да постојат кај секој човек, независно од сексуалноста. Постојат мажи што мислеле дека се стрејт, експериментирале со мажи и сфатиле дека се би или геј. Постојат и геј мажи што експериментираат со жени од х причини, и сфаќаат дека едноставно не ги привлекуваат и се геј, некои се форсираат да останат со жени ама тоа е друга тема на муабет, не би да навлагам и во тоа сега.

Јас тебе не те принудувам да веруваш во повеќе родови идентитети (не се само два, замисли), или во повеќето сексуални ориентации (не е само стрејт, замисли), ти верувај си во што сакаш, тоа не значи дека си во право и јас секогаш ќе сум тука за да ти ги поништам лажните тврдења ;).

Факт е дека конверзивната терапија НЕ ФУНКЦИОНИРА, тоа е обид да се промени сексуалната ориентација од геј/би во хетеросексуална, без притоа било какви научни докази за успешноста. Напротив, постојат научни докази дека истата е штетна за здравјето на луѓето кои поминале низ тоа, а може да биде и фатална. Баш поради небезбедноста на оваа „терапија“, истата е забранета во многу држави денес, баш во Канада ја забранија целосно пред некој ден.

„Една здрава и нормална сексуална ориентација согласна на науката т.е. биологијата на мажот и жената.“
    - Ова е изјава којашто не само што е неточна, туку е одвратна.
    1. Хомосексуалност кај животните.
    2. Хомосексуалноста не е избор.

Она што мене ужасно ме иритира е тоа што секогаш сте вие, религиозните фанатици што се залагате и ги извршувате ваквите практики, и наплаќате за уништување нечиј ум.

Не те етикетирам како хомофоб и трансфоб оти така ми текнало денес, те етикетирам затоа што ти покажуваш дека си таков, спиеш во темите за хомосексуалност и трансродовост и мислењата што ги пишуваш го кажуваат своето.

Значи, можеме да заклучиме дека да си стрејт, геј или би, не е избор, избор е дали ќе ја потиснуваш својата сексуалност доколку си геј и ќе живееш лажен живот.

За крај, ќе го ставам видеово овде.

На Hecate, theowndemon, Ketchup и 4 други им се допаѓа ова.
  13. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.831
    Допаѓања:
    23.488
    А зошто ако ХИВ е божја казна за хомосексуалноста, дадена од Семоќниот за грешниците (геј мажи), може да се спречи со,, кондом?

И нели беше загрижен за геј мажите специфично поради тоа што имаат премногу секс партнери, а сега велиш у Библијата пишувало дека морало да се казнети? Или јас не ја сфаќам Библијата, не велам дека и тоа не е можно. А што правиме со лезбејки како се казнети тие???

На asdas, Someonespecial, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  14. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Лезбејките сепак ќе поминат неказнето бидејќи стрејт мажите се возбудуваат од односи меѓу две жени.

На asdas, Someonespecial, theowndemon и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Не постои никаква конверзивна терапија, ниту пак болен процес како што си опишал, ниту пак моите молитви биле поврзани со сексуалност буквално само престана било каква привлечност кон женскиот пол без никакво форсирање и поттиснување на емоции така да нема потреба од демотивации со непостоечки факти што може да ги прочита некој што сака да се промени.
    Ова у мое име тврдиш?

На TheDreamGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. staycalm

staycalm Форумски идол

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    4.635
    Допаѓања:
    25.343
    Јас не реков дека ти си била на конверзивна терапија. А дека не постои, мало сутра.

Па да, тврдам. Доколку си избрала да си стрејт, воопшто не си била геј in the first place.

На Someonespecial, theowndemon, Ketchup и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Need for Speed

Се зачлени на:
    17 јули 2021
    Пораки:
    560
    Допаѓања:
    1.081
    Како си сигурен дека оваа експериментална фаза не ти се случува и на тебе?

18. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.026
    Допаѓања:
    52.083
    Па може му се случува, може и на мене и на сите тука (од било која сексуална ориентација) да ни се случува и да се пронајдеме себе за некоја година.
    Разликата е што останатите не гледаме на тоа како на грев што треба да се исчисти.

На Someonespecial, Amellie13, g8lQQk и 5 други им се допаѓа ова.
  19. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Тој никого не нарече ништо. Само цитираше библиски стих.

@Srckata28 за да се разбере треба да се прочита.

@staycalm многу вистина има во тоа. Имам пријател кој отворено кажува дека го привлекуваат мажи, тоа сите го знаат, но тој самиот не сака да има секс со мажи, едноставно нему му е неприфатливо.

20. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.815
    Допаѓања:
    17.598
    Ако му се ко Евангелос во опкружување, ништо чудно.

И кое е твоето решение за твојот (дискутабилно) пријател? Да седи цел живот во целибат за да не повреди нечие кревко его? Ваљда си слушнала за интернализирана хомофобија и како се јавува?

На asdas, Someonespecial, Amellie13 и 7 други им се допаѓа ова.