Ете ги ширам, гледам, колешки од политички студии сеуште ги гледам по КАМ маркет на каса и дуќаните во бисер, веќе 15на години. Со просек 9 секако...
Знам некои што од каса се качиле на повисоко благодарение на дипломата(не само од овој,туку и од други факултети),без врски. Секоја работа која е чесна вреди и не треба да се потценува.
не важи ни еден смер на правен во странстбо? ај правни науки сфаќам да не важи ама односи со јавност,новинарстбо зашо не важи?
Зошто и таму тие места се за нивните. И таму нпр. Имам другар што има завршено political science на американски универзитет и работи на бензинска пумпа за проверка на издувни гасови на автомобилот. Па ако со нивна америчка диплома не може работа да најде кај ќе најде некој со диплома од некоја вукојебина попуст рсм или Пакистан или суринам.
И мене на ваша возраст ова ми го збореа и јас исто реагирав како вас нејќев да ги слушам, ама еве на стари години ќе бегам и јас, камо на времето да ги послушав. Затоа најпаметно или директ бегство сега на запад или некој друг технички факултет тука па после барање шанса надвор. Правен факултет е тотална утка. И само полошо ќе станува.
Vcera se zapisav na praven, gi isprativ site dokumenti Imam 93 poeni se nadevam ke me primaat, ako imate nekoj sovet dobro ke mi dojde Pozdrav idni kolegi
Ќе те примат сигурно. Јас би ти дала совет да го учиш материјалот со ред, за да не ти биде потешко потоа кога ќе ти дојде сè наеднаш. Исто и да ги посетуваш сите предавања, бидејќи од на предавање многу се учи, без разлика дали ќе биде онлајн или со физичко присуство биди си редовна. Ако си доволно сконцентрирана половина ќе научиш од предвањата. Со среќа и ако имаш прашање слободно пиши ми.
Fala ti srekna sum zatoa sto sum sto posto sigurna deka pravniot e vistinski izbor za mene toa go mislat i site okolu mene, no i malku se plasam zatoa sto seto ova mi e nepoznato uste, ne sum se soocila so ovie predmeti i materijal za ucenje Ama ke go dadam maksimumot
Девојки ги продавам книгите, доколку сте заинтересирани може да ми пишете, купени се пред 2 години и се како нови.Знам дека цените во книжарите се движат од 500-600 денари и повеќе. Цена: Стварното право и вовед по 300 денари, останатите по 200.
Дали некој знае семејно и наследно на 11, ќе се полага онлајн или со физичко присуство? И дали ќе биде усно или писмено?
Денес полагав ГПП ама ми остана уште еден дел, забележа што ми е положено и останува уште овој дел. Претпоставувам дека имало и други што полагале вака, како на крај се определува оценката? Со оглед на тоа што прибележа за што сум одговорила ама оцена немам, а одговорите беа прилично солидни и за висока оценка.
Подобро е тоа што повеќе го сакаш. Овие струки имаат слични предмети како македонски, право, економика.. Имам познавање од двата смера и веднаш да ти кажам ако некој ти кажал дека е лесно и затоа сакаш да се запишеш-НЕМОЈ! И двата смера си бараат учење и применување на наученото, ако учиш на памет не можеш да бидеш новинар. Седни размисли што сакаш и најдобро е сама да одлучиш, ако ти треба некој да ти објасни нешто за смеровиве пиши ми.
Дечки, има некој што студира односи со јавноста да ми пише да ми каже нешто повеќе за факултетот? Би ви била многу благодарна