-Историја на право,М. Гризо -Економика, Кандикјан -Вовед во право,Каролина Астеруд Социологија на право, Јасна Бачковска Недиќ збор два за професориве?
- Мелина историја убаво предава, но монотоно, потруди се да не заспиеш хаха. За полагање може да полагаш на колоквиуми, ти дава 3 прашања и да пишуваш сè што знаеш за нив, битно е да ги испишиш сите листови, не оставај празен простор. Дава само најважни работи, и на предавања потенцира што е важно. За оценување е океј. - Кандикјан не ми предаваше, така да не би знаела. - За Астеруд веројатно имаш слушнато лоши работи, но јас ќе ти кажам да не се водиш многу според тоа. Тоа дека е строга и бара многу знаење стои, и е точно. Предава супер и разбирливо, со примери за да сфатиш. На испит дава 10 прашања и гледај сите да ги одговориш и убаво објасниш, но не очекувај висока оценка, секако има и такви случаи, но обично дава ниски оценки и не положуваат многу студенти. Пример во првата сесија положивме околу 20тина студенти само, ама нека не те обесхрабрува ова, ако си учиш нема проблем, само вложи повеќе труд во предметов. - Јасна социологија е океј, испитот не е многу тежок, само предметот е специфичен и според мене не многу потребен. Малце ќе ја побркате за оценки, информации и слично што ви треба, но ќе се снајдите. Со среќа.
Вчера јас не можев да влезам и ми пишеше “password has expired” ама го сменав и после влегов, немаше проблем.
Искуство кај Узунов економика усно? Прашањата се од поднасловите во книгата па да се каже се што се знае или?
-Вовед во право убаво предава професорот Спасов, ама е строг во оценување, доста бута. Асистентот негов Манасиев е легендата на Правен.Знае да предава, ама често забегува со муабетот, зборува непотребни работи и обавезно ќе и се пушта не некоја во групата. Спојлер за жал во мојата група бев јас -Економика исто добра професорка е и убаво објаснува, ама за испит можеш да одиш кај Стојков.Ние сите отидовме кај него и убаво поминавме. -За професорката по социологија знам дека треба да ја молите и да трчате по неа за да ви ги пише оцените во индекс.Инаку добра е и таа.
1. Mелина не ми предаваше така да не знам за неа ништо. 2. Астеруд ти е ептен специфична особа. Гледај да не доаѓаш во конфликт со неа пошто е многу незгодна. Но не е толку страшна, јас положив кај неа од втор пат ама учев многу. Вовед во право предметот е доста јасен и концизен, нема да имаш никаков проблем да научиш за да положиш само си бара повеќе време и бубање. Исто така, ако стигниш до тоа да те испитува усно, гледај наученото да го потковаш со примери, ако те праша за пример а не знаеш да и одговориш, а ја знаеш дефиницијата, исто ко да не знаеш ништо. 3. Јасна е исто океј, испитот не е тежок и таа не е воопшто строга. Нема да имаш проблеми никакви за да положиш. 4. Кандикјан е ептен кул на предавање, да го слушаш внимателно ќе научиш убаво. Само на испит е строг, јас кај Стојков отидов да полагам. Имавме таква можност да бираме кај кој професор сакаме да полагаме, првите шест недели ни беше Кандикјан, после тоа Стојков. Сега не знам вие дали ќе имате таква прилика, ама во секој случај повторно ништо страшно. Со среќа.
Dali nekoj ima izrabotuvano prezentacii po ekonomika? Ili bilo kakva prezentacija mi treba primer po koj treba da se vodam kako bi izgledala edna prezentacija za na faks?
Кај Узунов за висока оцена да добиеш треба се убаво да знаеш да објасниш,а често знае и да те прекине на сред раскажување за да ти постави некое прашање да види дали учиш на памет или со разбирање. Коректен е , не би требало да имаш некои потешкотии.