Ако некој предмет сме го паднале во прва, не сакаме да го запишеме во втора, го презапишеме во трета година, дали тоа значи дека ќе паднеме во приватна квота? И дали сега е потребно нешто освен тоа да кажам дека не го презапишувам сега?
Кој е точниот назив за завршен прв циклус на студии: Дипломиран правник со стекнати 180 кредити или Правник со стекнати 180 кредити?
Дечки за запишување 5та година на уплатницата кај што пишува повикување на број- задолжување треба ли да се пише некој број? Кога запишувавме 4та имаше за секој смер број, оваа година не знам дали треба не можам никаде да најдам..
Дечки ми треба ваша помош, завршив се со полагања ама имам сега 4 изборни останати и сакам да поминам што полесно. Има ли некој што е моментално на политички да ми помогне кои се поминуваат само со семинарски? Многу ќе ми биде од помош
Мораш да го запишеш во втора т.е. да го запишеш по втор пат, плаќаш колку треба и до крај на годинта да го положиш зошто ќе паднеш во приватна.
Dali samo ja ova go primetuvam ama na fakultetov sedam godini kako sum zapisan, ima profesori sto ne sum gi videl na predavanje ni za leb gi nema, ali u hodnici nashminkani doterani na shtikli 100cm u vis gi gleam redovno. Ne znam kakov fakultet e toa, ni dekan ni rektor niso ne im moze, ko mecki zastiteni se.
Добредојде во реалниот Свет на Правен факултет "Јустинијан Први". Професори не доаѓаат на предавања, скратуваат можности за полагање, ги молиш да ти пишат оцена..притоа може да добиеш навреди дека не си за таа работа поради Х причини. Професорите си прават што сакаат бидејќи сите се ВМРОовци И СДСМовци. За жал големо разочарување!
Јас досега такво искуство сум немала, посебно на правни студии сите се редовни, но ете има и такви како што кажа колешката погоре.
Um mi shtuka sekoj pt koa gleam profesorice so mnogo hrabar dres kod, si vikam ima li nekoj da im kaze sto e pristojnos
здраво знам дека оваа прашање не е за тука ама ми треба помош за аплицирање во студентски дом, дали во електронското пријавување за месечна нето плата се пишува од потврдата од родителот или од декларацијата плисс хелп?
Презапишав вовед во правото кај Астеруд, дали некој има инф за прашања или краток материјал што се паѓа на испит, истите праш ли се паѓаат и слично?
Дали би ми дале уверение за положени испити ако ги имам сите оцени во индекс, а некоја ми фали во ајноу?