Зраво ќе полагам испит политички теории кај Иван Дамјановски и Ненад Марковиќ прва год, дали има конкретни работи на кој обрнуваат внимание со оглед колкав е матрејалот?
Decki jas vlegov vo drzavna kvota, ama ovoj semstar od 6 predmeti uspeav samo 1 da polozam, dali go gubam toa ili se gleda za cela godina?
bidejki na mail stigna od iknow deka studentot od 1 semstar nema 50% od upisanite krediti e vo privatna kvota nz dali ja neso pogresno razbiram
Тоа ако е некое ново правило и има измени последнава година,две. Искрено нема поента сред година да има промена на квота.
Дечки здраво Дали предмет од зимски може сега да го презапишам? И доколку не, постои ли начин некако да се полага бидејќи два предмети ми имаат останато и нема да можам да ги презапишам во зимски бидејќи макс е 35 кредити... Ве молам некој што знае нека ми пише
Девoјки aј мaлце пoмoш. Мoже ли дa ми oбјaсните рaзликa меѓу нaсoките прaвни нaуки и пoлитички нaуки. Се мислaм меѓу oвие две зa упис
Можеш да презапишеш, предмети од зимски семестар се презапишуват кога запишуваш зимски, а од летен во летен. На правни повеќе се фокусираат на предмети од областа на правото, основите на правото, законите и слично, а во политички на политичките процеси, партии, интеграции. Се учи и таму право, но со поголем фокус на политичкта страна.
Знае ли некој освен во силабус каде на друго место можам да видам кога се приемните термини на професорите?
Треба да презапишам три предмети,Римско,Информатика и Уставно право ,кои ми останаа неположени. Дали,покрај презапишаните предмети, треба да доплатам допонително плус за партиципација за семестар ?
Дечки дали може да ми кажете доколку знаете каде се наоѓа кабинет бр. 13, на професорката Ивана Шумановска?
Дали знаете дали ќе има казнена сесија во март? За во февруари знам дека одобрија само за апсолвенти кои имаат останато 2предмети, за останатите ја одбија, јас имам уште 3
Дечки многу сакам да се запишам на правен, ама ме исплашија дека материјалот бил преобемен. Ме интересира просечно по колку страници имаат книгите и по колку страници одприлика треба да се научи за испит од предмет. Благодарам однапред
Ако може да ми објасниш што се учи по информатика (се надевам не ц++ ) и по англиски дали е потребно она основното