Да пробаш да му пишеш на Teams? Или ако веќе не си напишала во студентската група на Јустинијан Први на фб, да прашаш таму.
Дали некој од вас е член во некоја од правните клиники при нашиот факс? Кога може да се стане член, на кој начин, дали е навистина корисно да се биде дел од нив и дали има можност да се напредува во и надвор од нивни рамки (на пример, доколку сте доволно добри во тоа што го работите, да ви биде понудено работно место) ? Едно прашање дополнително, но одделно ќе го пишам Тие што сте поупатени, изборот на демонстратори оди регуларно со испраќање CV и мотивационо писмо или тоа е само "оптичка варка", а све е однапред испланирано?!
Знае ли некој дали ако сум редовен студент на правен факултет можам да се пријавам за здравствено осигурување во завод со диплома од средно
Не сум член на правна клиника ама имам слушано за клиниката по меѓународно право, професорката ни објаснуваше. Можеш да се пријавиш без разлика кој семестар си. Прво имало теоретски предавања, па пракса. Пред пандемијата се одело на границите каде што имало бегалци. Се е организирано од УНХЦР. Решаваш таму случаеви од практиката, и генерално се одвивала таму праксата, имало организиран превоз и се тоа. Сега со пандемијава не знам како е, и професорката не беше сигурна дали ќе има пракса на границите, па затоа јас не се пријавив иако интересно ми звучеше. Ќе оставам за следен семестар, ако се подобри состојбата барем целосно да го искусам тоа. Инаку ни рече дека на некои што се покажале во текот на праксата им понудиле и работно место.
Дали некој ги има email-овите на професорите Ненад Марковиќ и Иван Дамјановски? Дали треба да се полага колоквиум по предметот Цивилно Општество?
Разбрав дека треба колоквиум. Ако полага некој колоквиум по Цивилно Општество во јунскава сесија,нека ми пише лп или да ми одговори во темава. Сакам да прашам нешто. *********************** Некој да ми објасни во лп за Microsoft Teams(како да си направам акаунт и како да се приклучам за полагање колоквиум/испит).
Отвори на iknow, во делот на соопштенија ти е објаснато сè, има и видео туторијал. Откако ќе го направиш акаунтот треба некој да те додаде или да ти прати линк од тимот за да пратиш request. Потоа тие треба да те прифатат.
Може ли да се поништи оцена пишана во индекс и како,и колку се плаќа за тоа? И што да прави студентот ако полагал испит и има оцена во индекс,а сепак испитот не бил пријавен електронски поради некаква грешка?
Еве што пишува во водичот за студенти, може во период од најмногу 4 месеци. За начинот и цената најубаво да прашаш на студентски. За второво прашање пиши му на Стефан информатичарот или пријави го сега за да може професорот да ти внесе оценка во iknow.
Дали некој од НС или ОЈ полагал кај Тина Институти на граѓанско право? Дали прашува се, некои прашања ако има некој