Zdravo devojki Saakam da ve prasam dali za istorija na pravo kje moze da se pisuva kolku sto sakame ili kje ima ograniceno? Sepak se 2 prasanja i ne znam dali kje imame 2 tabak ili kako tetratka da pisuvame kolku sakame?
Претпоставувам кај Мелина си. Јас кога полагав пред 2 години имавме 3 прашања и дупли табак (како лист од средина на голема тетратка е). Треба цел да го испишеш, поточно не мораш, ама на Мелина и е битно што повеќе да испишеш. И повеќе од доволно ќе имаш место.
Истото сакав да го прашам. Во прашање е професорката Билјана Поповска и Иванка Василевска мислам, не знам со која ќе се спроведе испитот
Deovjki Za kaj profesorkatav Jasna Bacovska ,kakov e principot na polaganje za vlezen kolokvium....prasanja kakvi se pagjaat Ako moze nekoj da mi kaze
Доколку си кај професорката Иванка Василевска, ќе добиеш 3 прашања и едно бонус доколку не знаеш некое од 3 задолжителни, пишувај се што знаеш, сака да има доста напишано и не е скржава за оценки. Вака беше пред две години кога полагав, сега доколку сменила нешто не знам.
Здраво девојки. Јас во октомври презапишав стварно право, но не следев многу често настава поради работни обврски.Дали ќе може да ми кажете што беше потребно за да можам да полагам. Знам дека требаше да имаме некој одреден број поени и вежба дали само една или и двете се потребни и колку поени се потребни?
Извинете што се уфрлам вака, ама јас полагав кај професорката Иванка и даде 2 есејски прашања и бара да напишеш колку можеш повеќе, но не мора се од книга од а до ш сака да види размислување, а не на памет набубано.
Дали кога се вади уверение за положени испити за запишување мастер морам да ги имам сите и во индекс? Во ајноу ми се сите внесени, во индекс ми фалат неколку..
Здраво, јас сакам да прашам дали некој учи во смер на новинарство и дали ќе може да сподели искуство. Дали вреди да се учи истото дали е платена работа и дали лесно се наоѓа работа, какви се професорите, дали е организиран факултет?
Zdravo ,me interesira kaj kogo ste polagale obligaciono finansovo i primeneta ekonimi kade e najdobro da se prijavi i kaj kogo se polagaat pismeno .Isto me interesira za pravo vo eu kade e najdobro da se prijavi .nekoe info dobro bi mi doslo fala
Здраво Некој да ми каже како е на колоквиум кај спасов вовед во право? Какви прашања поставува, дали тешко се поминува? Фала однапред.
На влезниот колоквиум, прашува едно прашање, а ако не е одговорено солидно знае и уште едно да праша. Во глобала е коректен, ама треба да е спремен материјалот што ви го кажал да го спремите .
Me interesira kakvi iskustva imate so vanco primeneta i finansovo bilo koja profesorka, ama baram odgovor samo od onie koi sto gi polagale predmetive vo onlajn sesija ?
Финансово е ок, коректни се професорите гледаа да те положат. Ова беше пред година ипол. А за примента искуството ми е катастрофа, ужасно лошо.