Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    А jessie j МЈП кај кој професор си? т.е кој ти е асистент? Пошо ако си кај елена, колку шо знам некнја коа беше поправниот колоквиум десата требаше да се договорат со неа за термин за есеј.така да пиши и мејл ако ти е она

2. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Девојки може да ми објасните во врска со презапишување на предмет, односно во кој случај се презапишува предмет, треба ли да го слушаш повторно, се плаќа ли нешто и сл. ? Фала ви однапред :*

3. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Ако три пати си го полагала во испитна сесија и не си го положила, мораш да го презапишеш, затоа што веќе ти се искористени сите шанси за полагање. Ако сакаш повторно да го слушаш, ќе го презапишеш како редовен, а ако не - како вонреден. Поените за активност ти преминуваат во испитот ако го презапишеш како вонреден. Се наплаќа по кредит, мислам дека одеше 8 евра за еден кредит, ама не ме држи за збор.

4. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Фала ти многу,а јас пак мислев дека сега ако не го положам на испит(прв пат полагам), ќе треба да го презапишам. :* :)

5. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Девојки да питам и јас нешто, имам еден предмет од прва кој го полагав три пати и не го положив, е сега логично би било нели да го презапишам, но колегиве ми викаат демек можам да го полагам во казнена, сега во Март, зошто полагањата во казнена не се броеле.
    Некако и ми држи и не ми држи вода муабетов, вие нешто запознаени сте окулу ова со казнениве?

6. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Moжеш да го полагаш во казнена. Не се брои тоа.
    Ама си плаќаш 1000-че за испит, а 500 за есеј.

Дечко ми така полагаше , во казнена, а три пати го падна предметот. Падна и во казнена, па сега ќе го презапише.

На najubava2010 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    ^^Епа супер, боље ми е 1000 отколку да го презапишам, не е многу тежок испитот само јас првиот и вториот пат одев на заебанција, а сега последниов пат ме фати ужасна трема и ми се блокираше мозокот од што бев под притисок дека морам да положам.

Фала ти Старфиш, ме израдува многу, те гушкам :) .

8. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Да ве прашам и јас нешто. Во казненава во Март што е, можам да запишам колку сакам предмети или морам само 2 (зошто имав 4 во семестаров, ама од здравствени причини не полагав ништо) колку да фатам услов за 2 сместар?

9. Tinker-Bell

Tinker-Bell Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2010
    Пораки:
    267
    Допаѓања:
    119
    Што и да полагаш во казнена сесија си плаќаш 1000 ден, без разлика дали е испит или есеј.

10. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Не се нормални овие професориве..
    Идам втор семестар на историја на новинарство и професоров изјавува дека книгата не смеела да ми биде фотокопирана?! А книгава кошта 1000 денари?
    добро ајде јас ке се снајдам.. што се замислуваат бе они? дека секој има да купи книга од 1000 денари?
    Ненормални :x

11. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    ^^
    Ти си на новинарски студии така?
    Да си на правен ќе се навикнеш со цениве. 1000 денари за книга е приказна секој семестар. И тоа има професори ка кои мораш да ја купиш книгата за да добиеш бодови од активност.
    Јас сега во 4-от семестар имам предмет, за кој трошоците ми се 2600 денари. Само за еден предмет тоа.
    А кај се останатите?

Така да, ич да не те чуди тоа.
    Кој како умее да се снајде.

12. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Прават проблем ако на предавање им носиш копија.
    А инаку никој не те приморува да купиш оригинал книга, барем јас во текот на моево студирање не сум сретнала некој таков професор.

13. katerinceb

katerinceb Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2012
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    ДЕЧКИ КОГА НАЈЕЧЕСТО Е МАРТОВСКА СЕСИЈА??ОД КОГА ПОЧНУВА??

14. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Се распрашав за цените на книгите за втор семестар и глава ме заболе... од каде да најдам толку пари
    Да ве прашам дали знаете случајно некаде да не се продава поефтино Уставно право, во книжарата на факултетот 1600, па во некоја др книжара да не знаете дали се продава?
    А англиски мора ли оригинали, ги бара ли ?

15. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Да бара оригинали, пошо мораш да ги потполниш вежбите од книгата за да ти даде поени :)

На Marie.m му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Поефтина варијанта ти е едино да купиш веќе користен учебник од лани. Или да земеш фотокопија.

17. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    Девојки, ај ако некој знае нека пише кога почнува казнената сесија?

18. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764

Денеска имало состанок со координатори и кажале дака ќе почне на 25 февруари, а ќе заврши најкасно на 10/15 февруари.

19. Star19

Star19 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 декември 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    70
    ^^Леле па нели е мартовска, што во фебруари :lol: Инаку претпоставувам дека мислеше дека ќе заврши на 10/15 март?
    А да не знаеш кога ќе бидат објавени списоците со предметите точно кога се полгаат?

20. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Па сигурно ќе објават наредната недела, посебно во прва година е хаос, затоа што прво ќе се полгаат колквиуми, па дури добив потоа ќе следат испитите али тоа е, инаку да мислев на март и сега добив информација дека наводно кажале на 10 март се за заврши :)
    Имам еден предмет останато, и се мислев дали да одам и се решив да пробам ќе прежалам 1000-че :D