А jessie j МЈП кај кој професор си? т.е кој ти е асистент? Пошо ако си кај елена, колку шо знам некнја коа беше поправниот колоквиум десата требаше да се договорат со неа за термин за есеј.така да пиши и мејл ако ти е она
Девојки може да ми објасните во врска со презапишување на предмет, односно во кој случај се презапишува предмет, треба ли да го слушаш повторно, се плаќа ли нешто и сл. ? Фала ви однапред
^ Ако три пати си го полагала во испитна сесија и не си го положила, мораш да го презапишеш, затоа што веќе ти се искористени сите шанси за полагање. Ако сакаш повторно да го слушаш, ќе го презапишеш како редовен, а ако не - како вонреден. Поените за активност ти преминуваат во испитот ако го презапишеш како вонреден. Се наплаќа по кредит, мислам дека одеше 8 евра за еден кредит, ама не ме држи за збор.
Фала ти многу,а јас пак мислев дека сега ако не го положам на испит(прв пат полагам), ќе треба да го презапишам.
Девојки да питам и јас нешто, имам еден предмет од прва кој го полагав три пати и не го положив, е сега логично би било нели да го презапишам, но колегиве ми викаат демек можам да го полагам во казнена, сега во Март, зошто полагањата во казнена не се броеле. Некако и ми држи и не ми држи вода муабетов, вие нешто запознаени сте окулу ова со казнениве?
Moжеш да го полагаш во казнена. Не се брои тоа. Ама си плаќаш 1000-че за испит, а 500 за есеј. Дечко ми така полагаше , во казнена, а три пати го падна предметот. Падна и во казнена, па сега ќе го презапише.
^^Епа супер, боље ми е 1000 отколку да го презапишам, не е многу тежок испитот само јас првиот и вториот пат одев на заебанција, а сега последниов пат ме фати ужасна трема и ми се блокираше мозокот од што бев под притисок дека морам да положам. Фала ти Старфиш, ме израдува многу, те гушкам .
Да ве прашам и јас нешто. Во казненава во Март што е, можам да запишам колку сакам предмети или морам само 2 (зошто имав 4 во семестаров, ама од здравствени причини не полагав ништо) колку да фатам услов за 2 сместар?
Не се нормални овие професориве.. Идам втор семестар на историја на новинарство и професоров изјавува дека книгата не смеела да ми биде фотокопирана?! А книгава кошта 1000 денари? добро ајде јас ке се снајдам.. што се замислуваат бе они? дека секој има да купи книга од 1000 денари? Ненормални
^^ Ти си на новинарски студии така? Да си на правен ќе се навикнеш со цениве. 1000 денари за книга е приказна секој семестар. И тоа има професори ка кои мораш да ја купиш книгата за да добиеш бодови од активност. Јас сега во 4-от семестар имам предмет, за кој трошоците ми се 2600 денари. Само за еден предмет тоа. А кај се останатите? Така да, ич да не те чуди тоа. Кој како умее да се снајде.
Прават проблем ако на предавање им носиш копија. А инаку никој не те приморува да купиш оригинал книга, барем јас во текот на моево студирање не сум сретнала некој таков професор.
Се распрашав за цените на книгите за втор семестар и глава ме заболе... од каде да најдам толку пари Да ве прашам дали знаете случајно некаде да не се продава поефтино Уставно право, во книжарата на факултетот 1600, па во некоја др книжара да не знаете дали се продава? А англиски мора ли оригинали, ги бара ли ?
Денеска имало состанок со координатори и кажале дака ќе почне на 25 февруари, а ќе заврши најкасно на 10/15 февруари.
^^Леле па нели е мартовска, што во фебруари Инаку претпоставувам дека мислеше дека ќе заврши на 10/15 март? А да не знаеш кога ќе бидат објавени списоците со предметите точно кога се полгаат?
Па сигурно ќе објават наредната недела, посебно во прва година е хаос, затоа што прво ќе се полгаат колквиуми, па дури добив потоа ќе следат испитите али тоа е, инаку да мислев на март и сега добив информација дека наводно кажале на 10 март се за заврши Имам еден предмет останато, и се мислев дали да одам и се решив да пробам ќе прежалам 1000-че