Дечки применета економика тие што сте положиле од што учевте? Има ли некој скратен материјал со битни работи за испит?
Дали за колоквиум во казнена сесија се плаќа како и за испит(1000 денари)? Порано кога беа електронски колоквиумите во казнена сесија се плаќаа, а за сега не знам.
Само тоа немој од скратен материјал. Обавезно учебник и тоа сѐ треба, и тоа што мислиш дека не е битно. Се измачив јас со предметов. Мислам дека исто како испит се плаќа, ама најубаво прашај си во студентски.
Па подолго време, не знам точно пошо еднаш го оставив за јуни, па паднав, па така се влечкав се до казнена во септември кога го положив. Ама ако немаш воопшто почнато не знам дали ќе стигнеш за сесијава. Можда за февруари во казнена ќе успееш. Јас кажувам од лично искуство, бара темелно учење навистина и професорот е построг и мора сѐ да знаеш. И самите професори на предавања велеа дека под месец дена не можеш да го спремиш добро.
Pred dve godini polagav, voglavno se lesni prasanja ako ucis ama tesko pusta profesorkata... Jas imav za Dzon Lok, patrijarhalna teorija, Drzavjanstvo, Zamenlivi dispozicii, Logicko tolkuvanje, analogija
Здраво, некој да ми каже на кои предмети треба да се обрне повеќе внимание во втор семстар на правни студии и дали е тежок вториот зашто веќе паднав 2 3 предмети
mislam deka uslov za vtor semestar nema a uslov za tret semestar e da imas polozeno 50% od prviot, i za cetvrti e uslov da imas polozeno isto 50% od vtoriot