Здраво! Ме интересираат неколку работи 1. Дали може да паднеш/немаш можност да запишеш семестар ако не си положил неколку предмети? Во моментов сум 2 семестар на правни ама немам положено 1 предмет од 1 семестар и 2 предмети од 2. Дали ќе има проблеми ако ги запишам да ги полагам во септември? 2. Полагам Вовед во правото кај Астеруд и тоа не по прв пат, дали некој знае што конкретно бара женава за да се положи испитот кај нејзе?
1. Три последователни сесии имаш право да полагаш предмет откако првпат ти е слушан. Плус казнените, вкупно 6 пати така да немаш гајле
Мислење за политички науки смерот? Што се учи отприлика, кажете нешто поопширно..Ме влече и информатиката, но многу ја сакам и политиката.. 90 % ќе одам на ФИНКИ, ама во игра е и политички науки..Со ФИНКИ имаш попросперитетна иднина, а несомнено е дека и со ФИНКИ и кој било друг Факултет може да се биде ,,политичар" или политиколог..
Дали некој знае кога ќе се пријавуваат предмети во казнена? Фала богу сајтот на факултетот е пак паднат сред сесија
Фала. Уплатницата веројатно е 1000 денари на истата сметка кај што уплаќаме се, само со дознака казнена?
Ima li nekoj raspored za septemvri za pravni studii, padnati mi se istorija i voved od prv semestar se plasham da ne mi gi stavat vo isto vreme vo septemrvi poshto znaat taka da napraat, ako ne da uplatam kaznena ako e taka, go ima li nekoj rasporedot??
Има некој полагано Меѓународно казнено право? Вонредно сум, малце заостанав со учење.. Што се паѓа највеќе?
за казнена се ставени вовед во право и историја на право во ист ден и во ист термин, дали претходно се случувало и дали некоја од професоркиве излегува во пресрет за ова?
Не сакаат. Како може да имаат меил, а да не можат да вратат на него... Не сакаат и не сакаат да си отвараат дополнителна работа, само тоа е проблемот.