небитно кај кој ќе ги остаиш тогаш ко шо имам забележано. Тоа со пријавите е лотарија. Него од колку работат знаеш, 10 или 11?
Не приметив некаде да пишува за порано отварање, а и денес кога поминував од таму беше скоро 12 саат.
Прееска прашав на ФБ на Правен кај кој да оставам пријави. Ми вратија дека не е битно. Кој и да е на работа, треба да земе пријави од сите студенти.
преку куро веќе со пријавите, пардон мај френч, ионака пола ги губат, пола завршуваат кај погрешен професор
Mislenje, iskustva, soveti kaj prof. Gordana Siljanovska-Davkova? Kazete mi nesto za nea kako profesor...
Zdravo Kako odi so dobivanjeto poeni od aktivnost (max 20) istite se koristat za na kolokvium i ispit samo ili mozat da vlijaat i na usno ispitvanje? Ako se dobijat 20 poeni od akt, kolku poeni treba da se dobijat na kolokvium/ispit za desetka?
Не знам баш колку треба да се добијат најмалку за 10. Поените имаат различна примена зависи кај кој професор ги добиваш, во конкрете случај ако се кај Тина граѓанско те извлекуваат за поголема оцена или пак ако ништо не знаеш ти се џокер да отидеш 2 декада за да не мораш да го пријавуваш предметот следната испитна сесија
Дали има некои предмети што прават проблем за запишување на 3 семестар ако не се положени( да не можеш да полагаш друг предмет ако не ти е исчистен некој предмет од претходните семестри) ?
Во смисла дека на испит се мин 92 од 100 поени за десетка, со 20 поени од активност тоа би значело дека 72 поени се доволни за десетка на испит? И во таков случај ќе биде мин 72 поени од вкупно 100 поени или 80 поени на испит (заради 20 поени веќе добиени од усната активност)? Фала однапред
Касно пишувам, но немојте да сте се запишале на тиња факсов без врски или да имате однапред средено за работа. Организација 0, однос кон студентите е као кон имигранти и прескапи услуги за најбанални работи. Има професори со дијагнози што се изживуваат со студентите и нема ни тело за надзор за поплаки ни ништо. + перспективите за работа се многу ниски.
Здраво на сите. Сакав да прашам дали некој знае дали по испитот Административно право (писмено) се повторуваат истите прашања? Некои колеги ми викаат дека се истите, други ми викаат дека биле различни.
Елена? Најмногу бара од останатите професори, плус мислам бараше и случај да решиш усно ама не беше страшно... Фина е во глобала ама си бара. Не плаши се, ќе положиш.