Дали може некој да ми објасни како оди со презапишување на предмет, прва година завршив, паднат ми е во Вовед во право. Ќе презапишам кај Спасов, која документација треба да ја однесам и дали ќе имам проблем да не можам да слушам некој друг предмет? Треба да се плати веднаш со уписот за втора година?
Треба да пополниш изјава од студентски и да платиш 58 евра во денари, но мора да оставиш еден предмет од 3 семестар.
Ne treba sega da platis tuku togas koga kje polagas te januari ako togas go polagas ako e 6 krediti 50 evra treba da platis ako e povise krediti povise treba da platis a za slusanje predmeti od vtora nemas nikakov problem
Здраво да ве прашам што значи прва декада втора декада? Прва година сум сега и не ми е баш јасно а слушам дека има многу врска дали си прва или втора декада
Можеш да пријавиш испит само во една декада. Ти си бираш во која сакаш и ја пишуваш електронски и на хартија (во Ајноу и на хартиена пријава).
Zdravo,dali moze mislenje za profesorive: Dr.A Spasov-Voved vo pravo Dr.M Grizo-Istorija na pravo Dr.A Stojkov-Ekonomika Dr.J Bacovska Nedikj-Sociologija na pravo
За секој предмет ќе имаш дадено по два датуми за полагање, имаш право да избереш еден. На пример, за Вовед во право ќе имаш датум 15.01 и 27.01, 15.01 ти е прва декада, 27.01 ти е втора декада и бираш една од нив. Се надевам ме сфати.
Декада е 10 дена, сакаат фенси да звучат вработените на тој пропаднат тнр. универзитет. Значи 1-10 во месецот прва декада, 11-20 втора декада...
Дечки некој што поднел молба за плаќање мастер на рати да прашам кога се поднесува истата, откако ќе искочи датумот за пријавување за истото или претходно? За колку време одлучуваат по молбата ако знаете?
Пред некој ден бев до студентски прашања и ми кажаа дека од лани официјално дозволуваат до 39 кредити максимум можеш да пријавиш во семестар. Би требало да може да се запишат сите предмети од 3 семестар плус уште еден од 1 семестар.
Zdravo Dali ima kopii od voved vo evropska unija I stvarno pravi ili nekoj prasanja po knizarnicive sto se pagaat?