Здраво. Дали може мислење за следните предмети и професори? 1. Филозофија на право - А.Спасов 2. Финансово право - Максимовска, Зафировски и Ќосева 3. Применета економика - Узунов 4. Облигационо - Дабовиќ, Гавриловиќ и Здравева И доколку некој од вас има книги за продажба нека ми се обрати во ЛП
Дали скриптите се доволни за највисока оценка, ако притоа се земе предвид дека таму ги има најважните работи?
Здраво, ми треба мислење ако би полагала политички систем дали да го пријавам кај Каракамишева Спасеновски или Кртолица Кој од овие тројца е најдобриот избор?
Здраво, што би можела да носам на денот на магистрирање за частење на комисијата, поточно ме интересира дали има потреба од кетеринзи и сл. или може само бонбониера?
Нема потреба тоа е по избор, можеш и само со бонбониера да поминеш, секако и тие најчесто земаат само бонбонче и си одат бидејќи си имаат обврски. Кај Каракамишева, професорката е ептен фина, ако немаш добро научено нема да те бутне веднаш туку ќе ти каже да донаучиш и да одиш друг ден да полагаш, поставува по неколку прашања на кои одговараш веднаш без време за концепт. Кај Кртолица, од колеги знам дека е писмено и е потешко, имало и задача за пресметување на гласови по изборни единици така нешто мислам дека беше, а и доста строго оценувал. Спасеновски не го знам.
Според тоа што ти е Спасов филозофија, претпоставувам ти предавал и Вовед. Испитот е ист како тој по Вовед во право, но многу полабаво спрема прв семестар. Финансово се фини, си бараат да имаш научено ама и го вреднуваат добро знаењето, нема да имаш проблем. Применета економија спреми го МНОГУ ДОБРО испитот бидејќи многу од студентите заглавуваат токму на овој испит. Во глобала Узунов сака повеќе со разбирање и да наведеш личен став како ти гледаш на работите. Облигационо е прилично обемен ама се учи. Најдобра варијанта за полагање ти е Јадранка Дабовиќ. Се надевам ти помогнав! Среќно.
Mesec dena no za tamu kolku znaenje tolku i srekja treba da imas se polaga so vlecenje na prasanja od koi od mozni 400 i poise ti kje dobies 3 i za da polozis dve treba da znaes