На смер за правни студии, па така нотарски испит (слично како правосуден испит за адвокати) можат да полагаат дипломирани правници кои во време на полагањето на испитот имаат две години работно искуство на правни работи. Испитот се состои од устен и писмен дел.
Здраво, Ве молам некој да сподели какви прашања има Вовед во ЕУ кај Илина? Не знам на што да обрнам внимание
Здраво дали некој има полагано кај професорката Гризо по Историја и ако да како оди тоа,дали е лесно...?
Дава 3 прашања, есејски, пишуваш се што знаеш на листот што ти го дава. Што повеќе имаш напишано - тоа подобро. Би ти препорачала да си научиш убаво, има можност за висока оценка. Би рекла не е воопшто тешко ако имаш учено.
Zdravo ,da ve prasam Kako SE odreduva vo koj termin od kolku saat se polaga ,nie birame Ili ne odreduvaat Po grupi I Dali I'ma polaganje voved vo eu kaj saso ne vidov vo rasporedot
Здраво, може ли некој да ми каже принцип на полагање испит Вовед во право кај Спасов, и ако некој полагаше во прва декада ако му текнува некое прашање?
Дали некоја знае во кој амфитеатар утре од 12 часот ќе држат испити Рената Дескоска и Јелена Трајковска? Во распоред е глупо пишано на 2 места. И има ли некоја полагано Човекови Права во РМ?
Најверојатно ќе се одржи во анфитеатар 2, а ако има повеќе студенти ќе земат и во анфитеатр 5. Претходната сесија исто беше на 2 места ама полагавме во амф.2
Хелоу, имам неколку прашања: Која е процедурата за испишување од Правен, колку се плаќа? Исто дали некој има искуство со ставање на студии во мирување? Ако знае некој како иде сето тоа нека пише.
Za miruvanje ne sum informirana za ispisuvanje se podnesuva molba i cekas da odobrat, ti davaat ispisnica ti gi vrakaat dokumentite i potvrda so polozeni Ispiti. Ako ne se lazam plativ ne poveke od 1000 1500 den. Sekako ako do sega se drugo ti e podmireno. Ova bese lani. Cel proces traese okolu 1,5 mesec najveke zatoa sto se cekaa dvajca profesori da potpisat za ocenki