Здраво,би сакала да прашам колку предмети треба да се има положено од прв семестар за да може да запишам втор семестар? Или како и да оди таа постапка,благодарам однапред
Ако ти е потребна за кај Јасна тешко дека некој има. Материјалот од кој што учите излезе лани, ние учевме од двата нејзини учебника/скрипти.
Немаш критериум за запишување 2 семестар затоа што испитите имаш право да ги полагаш во три испитни сесии(јануарска, јунска и септемвриска). Ако до запишување на 3 семестар не ги положиш тие од 1 го презапишуваш предметот.
Дали тие што полагаа Уставно Право на 24 јануари имаат добиено резултати? Јас сум од друга насока, полагав друго на ист датум и исто место со нив. Ама, на вебсајт нема ништо објавено.
Здраво, дали Гелев уште предава Право на друштва? Сакам да земам но сум на друг факултет па немам кој да прашам. Слушнав лесно се положувало
Здраво колеги, прва година сум и не сум уште упатена добро. Разбрав дека претходниве години имало дополнителна казнена сесија во март. Дали е ова вистина и ако да, кога би излегле датуми?
Два предмета. Ти можеш да запишеш втор семестар и да одиш на предавања, ама нема да можеш да полагаш.
Резултати имаш на iknow кога ќе се најавиш одиш во полето за испити и ако го имаш положено предметот ќе ти биде наведен со оценката што си ја добила. Ако немаш ништо значи дека испитот е паднат. Јас сум кај Рената ама колку што знам и тие од кај Јелена така ги добивале оцените.
Нема кај мене. Но, мислам дека имам доволно одговорено за прелазна. А, чудно ми е што објавиле на вебсајтот за тие од прва декада, а од втора нема уште.