Некој да сподели искуство како е на испит Вовед во право кај Спасов? Дали лесно се положува, реално оценува и какви прашања ви се имаат паднато до сега?
Како е на испит по Општ дел на граѓанско право кај проф. Тина? Каков и е начинот на испрашување и дали е точно дека и за најмалата ситница може да те праша од учебникот, така што мора да се учи се? Јас полагам во втора декада на 19ти па пробувам да го стасам материјалот..
Стварно одговар на пораките на фб? Јас одам секој вторник и четврток во приемно време за студенти и никако не можам да ја најдам…
Здраво дечкии, ве молам да ми пишува некој шо полагаше ГПП денеска или некој кој шо знае на кој начин ги објавува резултатите професорката Камиловска Зоровска. Фала вии
Здраво дали може некој што полагаше Облигационо во прва декада да сподели на кој начин се одвива испитот и доколку може да споделите прашања кои се паднаа.
Треба многу добро да ти е спремен материјалот, може за било што да те праша. Првото прашање и е најважно, ако не го одговориш директно паѓаш(само за првото прашање дава простор да направиш концепт). Останатите се кратки, ако сакаш повисока оцена треба добро да ги одговориш. Ги гледа и поените од активност.
здраво некој да сподели искуство како да положам право и информатичка технологија кај Драги Рашковски, дали може да се препишува?
тешко се положува, тешки прашања плус досаден материјал. јас паднав кај него после кај гоце полагав усно и 10ка ми стави. за препишување не знам искрено ако се снајдеш супер и со среќа
Здраво, имам прашање до поискусните студенти. Доколку не се појавам на испит во јуни, кога следен пат можам да го полагам без да го презапишам? Ако не стасам и во есенски рок дали можам да полагам во јануарски, или тоа значи дека е нова учебна година и мора да го презапишам? Има ли некој распоред за редовна седија и казнена во есенски рок? Фала ви.
Ако предметот е од зимскиот семестар, тогаш можеш да го полагаш во Јануари, Јуни и Август, па потоа треба да се презапише ако не положиш, а ако е од летен семестар, тогаш Јуни, Август и Јануари, па потоа презапишување.
Дали некој знае дали Тина Пржеска по општ дел на граѓанско право може да стави повисока оцена (9,10) без да имаш повеќе од 4 поени од активност?
Здраво дали може да ми пише некој што полагаше облигационо право во 1 или 2 декада, на кој начин се спроведува испитот усно или писмено. Фала вии