Здраво, некој да сподели искуство како е на испит кај проф.Тина конкретно за Општ дел на граѓанско право. Дали бара баш ситници и примери кои ги има доста во учебникот?
Zdravo Da prasam predmetite sto sme gi prezapisale vo vtorata polovina od godinava February bese koga se zapisuvase vtoriot smeestar do koga vazi prezapisanoto i sansite za polaganje Ako ne si bil na niedno
Ако презапишеш семестар дали мора тој претходно да ти е заверен? Или може и да се презапише без да го завериш?
Треба да поднесеш барање и да платиш 1000. Јас додека студирав таа сума беше. Сега мислам дека е покачена. Јас не се отпишав затоа што ми ги вратија документите. Ми требаше државјанството и вработениот ми рече дека ќе ми ги даде и другите документи, само изводот не. Требало за тоа да платам 1000. Не платив. Што ќе ми е изводот.
Изгледа е гаранција дека ќе платиш за испис. Ова беше одамна. Ама се сеќавам дека тогаш ми рече дека не наплаќаат за враќање на документите. Само за изводот. Ти ако сакаш можеш да си ги земеш документите заедно со изводот. Е тогаш ќе треба да платиш. Прашај на студентски прашања.