Имам книги и скрипти за прва година Правен,ги продавам од друга личност фамилија.Доколку ви треба и сте од Скопје.
Социјологија како предмет мене лично ми беше досаден, ама Јасна е многу фина професорка, сите положуваат, така да ќе немаш проблем со овој предмет.
Здраво, дали некој продава/подарува книги за правни студии прв семестар? И дали може некој да ми каже дали по некој предмет бараат задолжително оргинал или сите може да се копии?
Дали има за прва година предметиве прашања од материјалите за "учење", значи не барам прашања конкретно од испит (ако има и такви супер) ,туку прашања преку кој ќе го пројдам целиот материјал за да го научам. (Историја на право,економика,вовед во право и социологија)
Здраво дали некој ги продава/подарува за прв семестар овие две книги: -економика прв дел од Катерина Шапкова Коцеска (оригинал) -социологија Бачоска недиќ (оргинал/копија)
Здравоо планирам следна година да се запишам на УКИМ или новинарство или односи со јавност. План ми е да станам спортски новинар или менаџер на социјални медии на некој тим. Што би ми препорачале?
Kolegi dali obligaciono pravo se polaga pred 3 profesori ili si biras pred kogo?I koj prof bi bil najdobra opcija?
brucosh sum na praven pa bi ve zamolila da spodelite mislenja i iskustva so karakamisheva i krtolica kaj kogo e polesno / podobro da se polaga, deka kako profesori i dvajcata mi se epten okej ama ne mozham da se odlucham kaj koj od niv da polagam politichki sistem
Од лично искуство ти ја препорачувам професорката Каракамишева, коректна е, дава повеќе шанси за полагање и излегува во пресрет за што и да е во врска со испитот.
Јас кога полагав немаше никаков услов за полагање на предметов, ама имај во предвид дека тој е услов за полагање гпп во 6 семестар.