Кај Рената на испит секогаш пишувај Северна пред Македонија, многу кажуваа дека ги бутала баш за тоа, а исти одговори сме имале додека јас положена бев. Кај Гоце нека ти е убаво научено бидејки се зависи од неговото расположние
Баш напротив, не сакаат воопшто набубано и многу ценат кога ќе видат дека стварно разбираш и ги репродуцираш лекциите со свои зборови
Да,затоа што прашањата се општи,не се двосмислени и доволно е малце да читнеш за да положиш. Иначе треба да имаш 6 прашања точни за да положиш.
Ти благодарам многу, бидејки слушнав дека на прошлиот влезен сите ги бутнале и стварно ми олесна сега
Kolku e vo kaznena sesija od predmet i dali ima nacin za promena dokolku e prijaven predmetot vo prva dekada da se polaga vo vtora
Здраво, знае ли некој за ГПП какви прашања даваат писмено? Какви одговори ценат – со разбирање или мора да биде набубано како во книга? Секоја информација ќе ми биде корисна.
Здраво колеги, ме интересира дали ако во редовна сесија положиме еден дел од гпп, во казнена сесија може да ги полагаме само тие делови што не сме ги положиле во редовна?
Здраво дечки, ако може некој да сподели сподели искуство на мастер граѓанско/корпоративно. И дали може да се слуша со еден предмет останат?
Здраво колеги, дали има некој што полагал Применета Економика на 01.09 да сподели искуство, прашања и слично...
Дали предметот Граѓанско право - општ дел кај Тина Пржеска може да се положи само од скрипта? И ако да, од која скрипта точно?
Тешко многу, професорката одма приметува ако ти е само набубано, а не сфатено убаво. Те потпрашува дополнителни прашања од книгата за да види дали знаеш да поврзеш и да објасниш, а и ти препорачувам убаво да го научиш предметот бидејки после многу ќе ти биде полесно за семејно и наследно, за стварно, облигационо. Ако него го совладаш рачунај дека 70% полесно ќе ги совладаш останативе. Јас кога полагав колешката до мене зборуваше на памет и професорката праша зошто е тоа така и колешката требаше да се надоврзе само со една реченица ,, поради движење на вредности во два правци” и не ја знаеше бидејки од скрипта учела, а во книгата мислам дека во секоја втора лекција се спомнуваше токму таа реченица и знам ја бутна заради тоа, и истото прашање мене ми го постави и јас и ја кажав само таа реченица и мене тоа ми осигура 10ка, секско откако сите 3 и ги одговорив убаво