Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. anichka94

anichka94 Популарен член

Се зачлени на:
    18 мај 2012
    Пораки:
    1.822
    Допаѓања:
    7.045
    да не има некој што е на новинарство случајно на истиов факултет ?

2. Ema.Sk

Ema.Sk Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    1.325
    Допаѓања:
    4.781
    На 17 Септември почнавме со предавања и одма истиот ден можевме да си ги земеме од студентски прашања.

На Hipster му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Социологија нема шо да ти е страв, али економика особено кај Гроздановски,богами треба да ти е. Јас едно 4 пати полагав колоквиум и 2пати испит и конечно положив тек сега летово.. Учи тоа е потешко и има и многу примери не се само дефиниции.

На Ema.Sk му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Ај некоја од феминкиве да каже збор два за применета економика и филозофија кај г-ѓа Тасковска? Шо да очекуваме кај неа? :)

5. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Ајде и јас да си прашам за маката... :) Некоја од вас да ми каже што да очекувам на предметите од 3 семестар на колквиумите, посебно за Вовед во право на ЕУ и МЈП, тешко / лесно се минува на колоквиум има збунивачки прашања и сл. Стварно право веќе знам што да очекувам, Политички и Право на друштвата ми се така - така.

6. Angel.girl

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667

Вовед во правото на ЕУ колку што е секавам првиот колоквиум беше полесен, прашањата не беа тешки, два пати ако си ја прочитала книгата се вадеа над 25 поени.Сакам да кажам нормални беа прашањата. Ама затоа за вториот колоквиум си се помачивме малку. У смислол не дека сите испопаѓаа ама нели на Сашо и на Татјана му се поделени по 6 недели и лани татјана баш последната, 12 недела издади нова книга. Книгата беше ужас. Значи читаш и не сфакаш. Некако нејасно неповрзано на многу места. Јас таа книга ја прочитав 4 пати и извадив мислам дека 23 поени. И да, прашањата беа потешки за втор отколку за прв. За прв не се секирај, не е тешко. За МЈП незнам што да ти кажам, јас предметот многу го сакав и со мерак го учев. Со задоволство си читав така да мене не ми беа тешки прашањата, можда ради тоа. Иако има многу што сеуше го немаат положено тој предмет, ама не да те плашам. Бара повеќе учење. Ако го научиш ќе го положиш и внимавај знам дека прашањата требаше убаво да ги читаме.Полека.Не се тешки. Средно :D

На Marie.m му/ѝ се допаѓа ова.
  7. ivanak

ivanak Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    13
    Девојки , слободна недела ли ви е сега? Јас завршив ама изгубена ми е пријава за испит, да знам дали да идам воопшто на факс ако е сега слободната недела.

8. Angel.girl

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Слободна ни е, од петок ни почнуваат полагањата :)

9. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    девојки МЈП до каде ни е магтеријалот за полагање за прв колоквиум и кои глави се точно нешто ми кажаа дека имало скратено за уичење некои глави ? ако не ви е тешко да ми пишите зашто за 6 недела некако неможам да се снајдам што е за учење и за прва недела :( :worried: :worried: п кој знае нека помагаа

10. lawgirl

lawgirl Активен член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ако има некој на форумот којшто се запишал на мастер студиите на финансово право ќе може да ми каже која е задолжителната литература и каде би можела да ја најдам бидејќи не бев првите недели на предавање зошто не бев во Македонија?
    Благодарам однапред

11. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    ^Можам да ти помогнам само за хартии од вредност, заеднички предмет ни е со деловно.
    Закон за инвестициони фондови и хартии од вредност,меница и чек.
    Ако знаеш некој кој е на твој смер, нека те аддне во групата на фб, таму ќе најдеш информации кои ти требаат.
    Или почни да идеш на предавања, знам дека и они се од 4 до 9, само петок мислам дека се порано, од 12.
    _
    Инаку Драгче од студентски прашања ми иде да го акам од земја.
    Страшно дрзок и безобразен знае да биде.
    Индекс ќе видиме на нова година, како да научна фантастика е да се добие број на индекс |(
    Сташно.
    Иронија #n да се викаш Драги, а да ти доаѓа да го задавиш |(

12. alekalek

alekalek Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    0
    девојки може некој да ми каже што се десава со тие семинарски што треба да се направат за да имаш право да одиш на испит? ме интересира за деловно право 7 семестар небев во можност да одам до сега на предавање па ако има некоја колешка да ми објасни многу ќе и бидам благодарна. И уште нешто од каде можам да земам тема за тие семинарски мора на предавање да се земат или можам од кај професорите во кабинет? и може ли некој да ми каже кој професор кој предмет го предава. Извинете што прасувам многу ама додипломски завршив на фон и сега со мастеров на правен некако се осекам како изгубен германец. поззз

13. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Дечки ви се десило да ве нема на список за полагање?

Еве мене првпат ми се случува, иако до денес регуларно си полагав и ме имаше на сите списоци.
    Нема да ми прават проблем??

И уште нешто, длаи има врска што на списоците стои еден професор, а се водам кај друг?
    Неколку пати веќе ни кажуваат дека нема врска, ама предметов е таков што секој професор дава различен материјал за учење.....

14. Angel.girl

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    хаха Starfish и ти кај друг професор? Утре којзнае што ќе се дешава. Инаку нема да ти прават проблем, ама ќе полагаш у последен термин :)

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Нема врска Старфиш, кога ќе влегува твојата група влези и ти и оди кај Драги и кажи му дека те нема на список и нагласи кај кој професор си, ќе те вметне и завршена работа.

Јас сакам да прашам како иде постапката со поднесување барање за диплома? Веќе неколкумесеци има поминато како дипломирав, ама прво досиеата не ми беа средени, после професорите ги бркав за оцени и сега мислам крајно време е да идам да поднесам. Што документација ми треба и колку треба да искеширам, да не ме акне дамла таму на студентски?

16. NoU-NoLove

NoU-NoLove Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2012
    Пораки:
    158
    Допаѓања:
    151

3.500 денари се плаќа,прво уверение ке ти дадат,а дипломата ехеееее,има време :D.Го носиш индексот,и ќе си купиш молба за издавање уверение од книжарата,5 или 10 денари,ќе ја пополниш,и со уплатницата ке си одиш на студентски.Вака беше лани,сега може има измени,најдобро прашај си. :hai:

17. sunny-girl-law

sunny-girl-law Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Ако има некој кој што се запишал на мастер интелектуална сопственост кои се книгите што се задолжителна литература и каде би можела да ги најдам и купам затоа што не бев на предавањата оваа недела.

18. ivanak

ivanak Активен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2012
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    13
    книгите не се купуваат ни ги даваа.

19. sunny-girl-law

sunny-girl-law Активен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    јас денес го земав уверението.Ми земаа еден примерок од судентски прашања и ми ги дадоа останатите 2 примерока.Дали треба да дадам еден примерок во ЕКТС или пак работата е завршена со примерокот кој ми го земаа од студенски прашања?

20. advokatce

advokatce Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    знае ли некој какви се испитите на казнено право-мастер студии? :(