Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.466
    Допаѓања:
    48.608
    Девојчиња да прашам,Вовед во Право на Европска Унија кај Татјана Петрушева делот за 4 слободи на движење од каде го учите?!?
    На страната на Правен пишува дека од нејзината книга треба глава 3 4 и 5 а за тоа нема во нејзината книга. Има некој дополнителен материјал или како ?!?

Ке ви бидам благодарна ако има некој да ми каже од каде да го набавам тој материјал.

2. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    казнена сесија не влегува во 3-те пати за полагање,не се смета, а да треба да има казнена вообичаено секоја година има. А зошто да немаш право да полагаш во казнена?

3. Tanjich

Tanjich Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2011
    Пораки:
    273
    Допаѓања:
    64
    Прашањето ми беше дали можам да го полагам тогаш (без презапишување) со оглед на тоа дека 3 сесии поминале..

4. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    не се бројат само сесиите кои поминале туку колку пати си полагала без разлика во која сесија ,немораш секоја сесија да го полагаш,ако во некоја сесија не си го полагала ништо, и во казнена е без презапишување

5. casandra

casandra Активен член

Се зачлени на:
    7 мај 2013
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    Помина вториот уписен рок?

6. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Доколку во три последователни сесии не си го положила испитот, без разлика дали три пати си била да го полагаш или еднаш, мораш да го презапишеш, затоа што веќе поминале трите сесии..Ова е по новата програма. Инаку казнена во октомври треба да стават, само мислам дека ќе биде за последниот семестар.

7. rainbow16

rainbow16 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 октомври 2010
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    22
    Не, на 3ти и 4ти септември е.

8. kejt.23

kejt.23 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Може ли некој да ми каже како е на есејот општ дел граѓанско, што прашања дава и дали е скржава на поени :)

9. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667

Граѓанско не дава прашања, дава случај. и ти во случајот треба да ги препознаеш и да ги објасниш оние атрибутите, правна, деловна, деликтна способност. Својства на ф.л и п.л итн. Мислам дека дозволуваа да носиш практикум и да го користиш ама само оригинал. Со поени да, мн се скржави, и зависи, ако си апсолвент даваат да напишиш колку поени ти требаат и истите ти ги даваат

На kejt.23 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    До тие што имаат дипломирано: Колку се плаќа уверението и дали многу се чека да се добие?

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.627
    мислам дека се плаќаше 3500 ден и се чека околу 10 дена

12. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Aко ти се брза за мастер, ич да не се секираш, примаат на Јустинијан и без уверение, мислам ќе можеш да остаиш документи за да фатиш прв уписен рок, а уверенето штом ќе ти биде готово одма го прилижуваш дополнително.
    Инаку лани чекаше една моја познаничка 20 дена за уврение од непознати причини.

13. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    А за уверение треба сите оцени у индекс да ги имам?
    Година дена помина откако дипломирав, до сега диплома требаше да земам јас ни уверение немам.

14. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Да мор, зашто треба сите пријави да ти се соберат таму за да се изададе уверение, па по година дена и дипломата за која се плаќа доста колку што ми кажаа.
    Е сега тука почнува голготата кога идеш уверение да зимаш, зашто не била ретка појавата да им се узгубат пријавите и после мораш јово на ново да ги купуваш и да ги пополнуваш |(

15. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Е, баш заради тие нервози нејќев ни да идам и што бе се плаќа и диплома нели со овие 3000-4000 е све покриено?
    Ауу мамата у тииит, они мене треба да ми платат оштета не јас нив.

16. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Еј можда, можда, да не праам узбуна не знам, еднаш наслушнав на студентски нешто 6000 за диплома,урлаа се караа.
    Мене додипломските ми се на друг универзитет, и да ви кажам дека помалку платив за уверeние и диплома него тука, иронија, а и за 5 месеци ми беше готовa дипломата. Тоа е Јусти кинач на нерви и празнач на џеб.

17. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128

Да, за мастер ми треба.
    Имам да земам уште неколку оцени, ама тоа е трчај-снаџи се, па којзнае кога ќе ги соберам сите во индекс. Штом оставаат простор да се приложи дополнително, немам гајле.
    А за муабетот погоре, еве на колешка моја и се случи да треба да купува и пополнува пријави.... |(

18. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Старфиш уште од сега прашај си да не ти имаат изгубено некоја пријава, за во меѓувреме да ги најдеш професорите. Мене ми изгубија само една, ама кај Гоце, а тој нигде жив на факултет го нема |(
    Среќа го виделе некои колешки како се качува горе во деканат, па му се тупнав таму - иако беше со уште неколку професори во канцеларија, нешто како состанок имаа, ама не ми беше гајле!
    Не знам до кога ви е рокот за мастер, ама оцените на време собери си ги. Уверение не мора да имаш земено, ама оцените мора да ги имаш во индекс за да запишеш мастер.

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    За 500 евра од семестар измислија и 3 уписен рок, не се секирај имаш еден сега мислам од 15 септември, втор одма у октомври после, али да убав совет ти даде Ана, види си на време.
    Знам на еден мој колега, сега ме потсетивте вие, дака му фалеле 15 пријави :tmi:
    Затоа носете си спајаличиња кога зимате оцени, јас поучена од него си носам спајаличе и си ја ставам на уплатницата и пријавата. ПОмали се шансите така да ми изгубат, али рано е ќе ви кажам догодина ова време мене колку ќе ми фалат за магистратура.

20. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Пуштиле соопштение, го прочитав пред малку.
    Првиот уписен рок е почнат, трае до 18-ти Октомври. А, вториот ќе биде во Јануари, што значи имам таман време.

Инаку Хипстер, онака оф д рекорд, што имаш земено мастер?