Девојчиња да прашам,Вовед во Право на Европска Унија кај Татјана Петрушева делот за 4 слободи на движење од каде го учите?!? На страната на Правен пишува дека од нејзината книга треба глава 3 4 и 5 а за тоа нема во нејзината книга. Има некој дополнителен материјал или како ?!? Ке ви бидам благодарна ако има некој да ми каже од каде да го набавам тој материјал.
казнена сесија не влегува во 3-те пати за полагање,не се смета, а да треба да има казнена вообичаено секоја година има. А зошто да немаш право да полагаш во казнена?
Прашањето ми беше дали можам да го полагам тогаш (без презапишување) со оглед на тоа дека 3 сесии поминале..
не се бројат само сесиите кои поминале туку колку пати си полагала без разлика во која сесија ,немораш секоја сесија да го полагаш,ако во некоја сесија не си го полагала ништо, и во казнена е без презапишување
Доколку во три последователни сесии не си го положила испитот, без разлика дали три пати си била да го полагаш или еднаш, мораш да го презапишеш, затоа што веќе поминале трите сесии..Ова е по новата програма. Инаку казнена во октомври треба да стават, само мислам дека ќе биде за последниот семестар.
Може ли некој да ми каже како е на есејот општ дел граѓанско, што прашања дава и дали е скржава на поени
Граѓанско не дава прашања, дава случај. и ти во случајот треба да ги препознаеш и да ги објасниш оние атрибутите, правна, деловна, деликтна способност. Својства на ф.л и п.л итн. Мислам дека дозволуваа да носиш практикум и да го користиш ама само оригинал. Со поени да, мн се скржави, и зависи, ако си апсолвент даваат да напишиш колку поени ти требаат и истите ти ги даваат
Aко ти се брза за мастер, ич да не се секираш, примаат на Јустинијан и без уверение, мислам ќе можеш да остаиш документи за да фатиш прв уписен рок, а уверенето штом ќе ти биде готово одма го прилижуваш дополнително. Инаку лани чекаше една моја познаничка 20 дена за уврение од непознати причини.
А за уверение треба сите оцени у индекс да ги имам? Година дена помина откако дипломирав, до сега диплома требаше да земам јас ни уверение немам.
Да мор, зашто треба сите пријави да ти се соберат таму за да се изададе уверение, па по година дена и дипломата за која се плаќа доста колку што ми кажаа. Е сега тука почнува голготата кога идеш уверение да зимаш, зашто не била ретка појавата да им се узгубат пријавите и после мораш јово на ново да ги купуваш и да ги пополнуваш
Е, баш заради тие нервози нејќев ни да идам и што бе се плаќа и диплома нели со овие 3000-4000 е све покриено? Ауу мамата у тииит, они мене треба да ми платат оштета не јас нив.
Еј можда, можда, да не праам узбуна не знам, еднаш наслушнав на студентски нешто 6000 за диплома,урлаа се караа. Мене додипломските ми се на друг универзитет, и да ви кажам дека помалку платив за уверeние и диплома него тука, иронија, а и за 5 месеци ми беше готовa дипломата. Тоа е Јусти кинач на нерви и празнач на џеб.
Да, за мастер ми треба. Имам да земам уште неколку оцени, ама тоа е трчај-снаџи се, па којзнае кога ќе ги соберам сите во индекс. Штом оставаат простор да се приложи дополнително, немам гајле. А за муабетот погоре, еве на колешка моја и се случи да треба да купува и пополнува пријави....
Старфиш уште од сега прашај си да не ти имаат изгубено некоја пријава, за во меѓувреме да ги најдеш професорите. Мене ми изгубија само една, ама кај Гоце, а тој нигде жив на факултет го нема Среќа го виделе некои колешки како се качува горе во деканат, па му се тупнав таму - иако беше со уште неколку професори во канцеларија, нешто како состанок имаа, ама не ми беше гајле! Не знам до кога ви е рокот за мастер, ама оцените на време собери си ги. Уверение не мора да имаш земено, ама оцените мора да ги имаш во индекс за да запишеш мастер.
За 500 евра од семестар измислија и 3 уписен рок, не се секирај имаш еден сега мислам од 15 септември, втор одма у октомври после, али да убав совет ти даде Ана, види си на време. Знам на еден мој колега, сега ме потсетивте вие, дака му фалеле 15 пријави Затоа носете си спајаличиња кога зимате оцени, јас поучена од него си носам спајаличе и си ја ставам на уплатницата и пријавата. ПОмали се шансите така да ми изгубат, али рано е ќе ви кажам догодина ова време мене колку ќе ми фалат за магистратура.
Пуштиле соопштение, го прочитав пред малку. Првиот уписен рок е почнат, трае до 18-ти Октомври. А, вториот ќе биде во Јануари, што значи имам таман време. Инаку Хипстер, онака оф д рекорд, што имаш земено мастер?