Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.421
    Епа смениле од лани, лани беше еден у септември еден у октомври и еден у јануари(ама тој не го препорачувам јас зашто си плаќаш пари за неслушан семестар, буквално на лепи очи).
    На деловно сум старфиш, супер задоволна, завршив сите испити во Јуни и тоа со високи оцени и сега се досадувам :D
    За што се мислиш, кажи ми, на секој смер имам по некој познат и ќе ти кажам што како :)

2. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.627
    Јас кога се запишував пред 2 години имаше еден рок во септември/октомври па друг во јануари...е сега тој септемврискиот првично требаше да трае до 1ви октомври и на 15ти да се почне со настава...ама кога видоа дека до гуша се со уверенија издавање го продолжија рокот до крај на октомври и практично ние почнавме со предавање а пола од студентите не бевме ни запишани :D

а за пријавите ви советувам да си проверите со време,јавете се прашајте или одите на лице место ќе ви го отворат досието и ќе видат дали ви фали нешто пошо има професори под камен треба да ги бараш..уште потрагично таа година јас кога се запишував на 80 посто од студентите им фалеше пријавата по информатика а Гоце цел октомври си беше во Австралија...одвај некако се молење Мишо им ги потпиша пријавите на студентите и успеаја да се запишат...затоа бркајте си работа со време

3. avongirl

avongirl Активен член

Се зачлени на:
    14 ноември 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    14
    Поднесов јас за уверение минатиот четврток и ми рекоа да дојдам од понеделник :) Ќе одам утре да го земам па ќе ве известам дали навистина го даваат толку брзо.
    А дали некој има информација кога ќе почнеме со предавања ?

4. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    74
    Јас сум сега 4та година, Гимназија и за жал со комбинација Јазично-уметничко.Имав некои планови за филолошки факултет, но сега се предомислувам за правен :) е сега ме интересира, кои предмети треба да ги полагам за матура коишто би ми донеле поени за упис и пример за некоја проектна :)

5. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Има ли некој земено финансово право да сподели искуство некое :)

6. Lanicka95

Lanicka95 Активен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    1
    Сакав да прашам, дали знае некој како ги делат во групи студентите ? Дали по азбучен рд или ?
    Затоа што гледам има излезено распоред во 4 групи, ама не пише кој во која група е. Па ме интересираше :)

7. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.627
    да по азбучен ред ги редат иако јас кога се запишував во мојата група имаше студенти кои не требаше да се во групата ама со врски се префрлиле за да се заедно со другарите/другарките...иначе штом излегол распоред за предавања ќе има и распоред на групите кај и да е :)

8. fashionista

fashionista Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    153
    Од колку часот ќе бидеме утре?

9. kejt.23

kejt.23 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Може некој да ми каже граѓанско Тина што прашува усно за допрашување, ми фалат 2 поени

10. Piink

Piink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Можно ли е преместување во прв семестар, сега, од ПМФ ( или било кој друг факултет ) на правен, има некој искуство такво искуство?

11. jesssie.j

jesssie.j Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    1
    Девојки да ве прашам од тие што сте на мастер, во прва година кога уплаќавте 500 евра за мастер студии? По првиот уписен рок или пред тоа? Фала :)

12. doubleinfinity

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.354
    Допаѓања:
    4.627
    парите се уплаќаат по завршување на конкурсот..кога ќе те примат...ќе има соопштение...колку што видов конкурсот е до средина на октомври па после ќе излезат списоци со примени студенти па после ќе има упис и уплаќање

13. kejt.23

kejt.23 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Може некој да ми каже администраривно како е на испит,има прашања? се паѓаат! фала :)

14. kejt.23

kejt.23 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Есеј административно што дава? Знае некој?

15. irina.007

irina.007 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 август 2013
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    76
    Сега бараат сега да бидат уплатени изгледа нема ни да се поплни квотата, а можно е и порано да се почне со наставата ,

16. Tearful

Tearful Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    390
    Допаѓања:
    74
    Девојки сега сум 4та година, Гимназија и сум во план да се запишам на овој факултет.Се двоумев помеѓу филолошки факултет Катедра за француски јазик, БФК и правен и сепак мислам дека ке биде третиот. Само ме загрижува фактот што секој на којшто ќе му кажам за изборот ми вели дека правници во државава има- премногу! и тоа ме разочарува :( имам уште време да се одлучам па сакам да слушнам и ваше мислење со проблематиката на суфицит на правници во Македонија. А многу ми се допаѓа факултетот, незнам би сакала во иднина да работам нешто поврзано со законодавство, но колку има работа за тоа?Иако за 5,6 години може било што да се случи, многу работи да се изменат.
    Доколку мислењето ми е во погрешна тема, администраторите нека го префлат во соодветната.Поздрав :)

17. Ivana215

Ivana215 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Да не се сеќава некој кои прашања се паѓаат кај Астеруд и Гроздановски на прв колоквиум ?

18. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    Феминки

Дали знаете за мастер-ов сметката на која се уплакаат тие 500 евра дали е истата како и онаа со плакавме партиципација на додипломски мислам онаа на факултетот е нели ? :)

19. kejt.23

kejt.23 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Дечки да ве прашам, што се паѓа најчесто на есеј МЈП кај Фрчковски? Ми треба итно ВЕ МОЛАААМ

20. mala-srnicka

mala-srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    Mјп мене ми даде за субјекти и мирно решевање на спорови.
    Конкретно за оиние,добри услуги,медијација...наброени што се неколку..

На kejt.23 му/ѝ се допаѓа ова.