Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. Angel.girl

Angel.girl Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2011
    Пораки:
    669
    Допаѓања:
    667
    Девојки, има некоја што била на мастер ГРАЃАНСКО ПРАВО? ај некоја нека ми каже нешто повеке за насоките ГМП и ГПП? кај нас годинава многу малку се записаа на мастер, зошто незнам а мене искрено страв почна да ме фака. Незнам зошо сите заминаа на финансово и деловно? Мислев многу ќе има на граѓанско. И сега незнам многу страв ме фати. Јас не размислував за друга опција освен граѓанско, пошо и на додипломските тие предмети ги учев од што ми беа интересни, немав никаков проблем со нив. И на крајот на краиштата незнам кој модул би го одбрала од насоката? Ај малку помош :D

2. kejt.23

kejt.23 Активен член

Се зачлени на:
    3 септември 2013
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Полагал некој есеј ПОЛИТИЧКИ СИСТЕМ кај Рената Десковска, што прашања дава?

На the.alex му/ѝ се допаѓа ова.
  3. the.alex

the.alex Активен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    И мене ме интересира ова. Вонреден студент сум, ми фалат 10 поени и незнам како е есејот. Кажете девојки :$

4. mala-srnicka

mala-srnicka Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    24
    На факултет денес ми кажаа дека за апсолвентите ќе има сесија дополнителна сега крај на оваа недела или наредна најверојатно али само за МПП.
    Сакав да прашам дали некој што е запишан на мастер може да ме информира дали лани го продолжија првиот уписен рок за мастер,зашто до 18ти е роков,а ова со МПП ќе биде после тоа..

5. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Го продолжија, ноември мислам дека веќе фати.
    Ако не успееш да запишеш сега, имаш уште еден во јануари.

6. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Што се случува со книгата вовед во право кај Тасковска?
    планира да не зезне така?

7. kikitta

kikitta Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2009
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    275
    луѓе дали кај Каламатиев има можност да се одговара усно за 6 поени (трудово право) ????? или нема шанси :?: :?: :^)

8. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Не ви го знам баш новиов систем на полагање, ама многу се 6 поени, а и Каламатиев не е нешто многу попустлив. Мојата генерација кога беше, на крајот даде тест со прашања на оние на кои им фалеше по 1 поен, а тие што со врски го фатија можеа да полагаат и за 2 поени :)

9. MissAnn

MissAnn Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    383
    Допаѓања:
    278
    Дали има некој тука што е на мастер - финансово право или на интелектуална сопственост (двојна диплома) да ми каже искуство, впечатоци? Како се полагањата, професорите
    Се двоумам меѓу овие две :)

10. AnaKarenina

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    ^ Јас сум на финансово, ако имаш некое прашање - слободно пиши ми лп :)

На MissAnn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Bubamaricka

Bubamaricka Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    1.297
    Допаѓања:
    2.404
    Колегинице, :D јас бев на ГМП и искрено да ти кажам одлично поминав. Кога ќе го одбереш модулот задолжителен ти е само Стварно право 2 останатите ти се изборни предмети во главно кај проф. Родна и кај проф. Јадранка. Пиши ми во ЛП што се те интересира да не образложувам овде на долго и широко :D

12. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Девојки, може некоја од вас да ми каже нешто повеќе за студиите Односи со јавноста?

13. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Дали има овде некој што учи меѓународно право и плус во странство?

14. Piink

Piink Истакнат член

Се зачлени на:
    24 август 2012
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    28
    Да не има некој информација за утре Вовед во право кај Тасковска ќе има ли, прва и втора група, нешто ккако подготовка за колоквиум што кажа?

15. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Ако си прва година еве ти, утре имаме од 11 часот.
    http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncem ... tabindex=0

Сакав да прашам за социологија кај Бачовска, ништо немам почнато да учам зашто многу ми е комплицирано од книгата и тешко ми влегува во главата ,што да правам сега да ги учам прашањата што ги купив или нешто да разлистам? Дали имало до лани некои прашања што се паѓале од тие купените? ;(

16. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Полани кога полагав јас не се паѓаа ама баш ич, за лани незнам, распрашај се ама би ти препорачала да си учиш од книга.

17. mila-88...j

mila-88...j Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    60
    Здраво девојко,сега го видов твојот пост.Инаку и јас го имам истото мислење како тебе,и јас сум 4та год па размислувам за право да се запишам....е сега за тоа дека сите викат дека има превише правници кај нас,јас мислам дека сепак зависи од тоа каква ти е среќата...

18. bubuu

bubuu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    4
    Здраво девојки

Дали некој кој има искуство соо мастеров на правен на насока деловно право може да ми даде некои било какви информации да знам што се ме чека ,зааа 7 семестар односно за предметите

1.Право на хартии од вредност - Гелев
    2.Стечај и стечајна постапка - Гелев и Коевски (има и коментар на законот што е 800 стр)
    3.Право на интелектуална - Јадранка
    4.Арбитражно - Арсен (нема книга )

Во однос на тестовите и тие истражувачките трудови како беше мн замарање или лабаво? Фала ви :)

19. Ivana215

Ivana215 Активен член

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    0
    Купив некој прашања од книжарницата ''ЗОКИ'' за колоквиум по историја има шанса некој од нив да се паднат оваа година?
    Некој да не има некакво искуство иначе кај проф.Мишо Докмановиќ сум.

20. Leona88

Leona88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2013
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    51

Кај Гелев ќе немаш проблем, дечкото едноставно не се замара, Коевски е малце потерсене, за интелектуална треба стварно да се седне и да се учи, Јадранка дава некои анализи на пресуди на чуда, ако одиш редовно на предавања ќе ти биде многу полесно, а за арбитража порано имаше некоја скрипта и се полагаше многу лесно-даваше два случаја и требаше само да го знаеш законот за меѓ.трг.арбитража и ќе немаше гајле.