Женчиња ај некој што е запишан мастер граѓанско материјално нека се јави? Како поминавте со родна и тина? Лесно или да се стегнам уште сеа на почеток на семестар?
Кај Родна на испит имаш 3 прашња, писмено се полага (барем така беше јас кога полагав ако нешто сега не е сменето), на изборните предмети е доста полабава, ама во суштина и на обавезните предмети не поминавме лошо, па мислам дека 80% од прва положивме. Стварно имаш 2 закони да раскажеш и тие носеа по 30 поени и едно прашање од Закон за сопственост 10 поени.
Можеби прашањево не е за овде ама незнаев каде да го поставам Може ли некој да ми даде пример за дејствие изнуденo со vis compulsiva?
Здраво, се интересирам за смерот на Правен односи со јавност, дали некој се запишал таму до сега? Како матурантка, имам страшно голема дилема дали да одам вака на државен, или да се запишам на овој Универзитетов за туризам и менаџмент на истиот смер? Дали и на Односи со јавност на државен е иста приказна како со и останатите факултети на уким (тенчење живци дури да положиш) или како релативно нов смер работите се поорганизирани? Било каков совет женски?
Може некој да пише што теми се паѓаат за есеј по казнено процесно право и дали се состои само од практичен дел или и практичен и теоретски?Фала.
А за кога планираш да го полагаш предметот? Инаку се состои од стварно, граѓанско процесно, наследно и облигации. Полагаш писмено кај сите, со тоа што ние замоливме да си ги полагаме како завршуваме на пример со стварно да полагаме, па после наследно итн. А на крај имавме моженост цел заедно, сите делови да ги полагаме. Ама Милче не би била Милче, па затоа она си кажа кој полага сеа кај мене (тоа беше коа ни заврши часот, значи некаде13 недела) нема да може у сесија делот процесно пак да го полага. Ненад слушнал најверојатно и он исто кажа. Да бираме кога ќе полагаме неговиот дел. Ангел и родна кажаа дека нема проблем кога сакаме да полагаме дозволено ни е и два пати
Казнено процесно се паѓа на есеј само теорија, ама за темите што ни се паднаа стварно не се сеќавам ама ич Лесно беше
Па зависи, али секоја година почнува отприлика кај 25 август некаде на тие дати се прво компјутерските полагања. Завршните испити професорите дополнително ги објавуваат, но најкасно завршува до 15- 20 септември прку сила.
Здраво, ме интересира дали некој има студирано на политички науки и како се одвива тој оддел тешко, лесно, строги професори на што треба да се внимава?
Има ли некоја точност у тоа дека на овој факултет примале само ако имаш врски другите пропаѓале или тоа се само празни муабети?/?
Девојки, планирам да се запишам на правен, но си учев претходно медицина па ете, немам некои предзнаења. Додуша се надевам и ќе влезам. Може некој совет или што и да е? Посебно од овие по новата програма што се.