Распоредот е објавен: http://www.pf.ukim.edu.mk/ShowAnnouncem ... tabindex=0 Ама од кај да знаеме кој во која група е, има ли некаде список објавено?
Списокот ќе биде по азбучен ред, секогаш барем беше така. Може да се префрлиш, само тоа направи го уште првиот ден откако ќе го објават распоредот во студентски оди и обично не прават проблем за тоа. Мораш тоа што поскоро, зашто после треба и цела администрација да менуваш, електронски картици и слично.
Не знам дали смешав ама Социологија на право ни е ставена на страната на факултетот во прв семестар а во распоредот ни е заменета со Римско право (предмет што се учи во втор семестар). Ќе учиме социологија или ЈОК. Чисто информативно прашувам
Ме интересира пример ако предавањата во групата која сакам да бидам започнуваат во 8 часот, тоа треба да го направам пред или по предавањата во понеделник?
за електронската пријва за постдипломски на УКИМ поточно за на Јустинијан Први има некој што поднел сега пробувам да се регистрирам но не ми го дава правниот факултет???? нели пред уписите треба да се пријавиме а почнуваат од 15 има некој друг ваков проблем??
Кога почнува казнената сесија во октомври? И дали ние што сме втора година можеме да полагаме на неа?
Кoј е нaјдoбaр екoнoмикa, Стoјкoв или Кaндикјaн? Зa Грoздaнoвски знaм декa не бил нaј, нaј. И истoријa нa прaвo, Гризo или Пoпoвскa?
Па за Кандикјан ми кажаа дека не е ни добар ни лош =)...Иначе мене ми се падна Кандикјан, па ќе видиме...тебе кој ти предава ??
И јас сум Економика кај Кандикјан и како за прв час добар беше,вовед во право сум кај Астеруд и таа ми се гледа фина Додуша на првите часови сите се фини (ама така си се тешам јас) Ваше мислење за Кандикјан, Астеруд, Наумовски (римско) и Докмановиќ (историја на право)?!
Значи заедно сме во група =)...На почеток сите се фини, со осмех од 6ка до 6ка ка шо викаа..ама ќе видиме топраа =)