Луѓе јас поднесов молба за промена на група на правни студии, но, бидејќи беше гужва не прашав што како ќе ме известат, кога, дали сум преместена или не. Како да знам дали ми е усвоена молбата или не ?
Сакам да ги прашам постарите колеги какви искусуства или пак какви моабети кружат за Тасковска(вовед во право)Бучковски(римско)Гризо(историја на право) и дали кај Бучковски и Гризо е задолжително купување на книгата или може да се ископира..Фала ви однапред
Знам искуства и може да копираш. Беља ќе беше како мене да се паднеш кај Биљана која рече со трите книги на испит да и одиме, а и оној Гроздановски исто. Но, затоа поднесов молба за промена на група
Девојки, дали некоја од вас има контакт од професорката Татијана Петрушевска (маил адреса, локал или слично). Итно ми е Поздрав
Ima li nekoj na master kazneno pravo (materijalno ili procesno) da spodeli iskustvo? Se izvinuvam za latinicava od mob pisuvam
Prodavam knigi istite od libro no po poevtini ceni za prva godina pravni studii. Zainteresiranite neka me kontaktiraat vo lp. ( se izvinuvam za lat, od mob sum )
Знае ли некој дали МОРА книгите историја на право и Економика да се оригинал ако ти предаваат Гроздановски и Поповска?
Цело средно го поминав во двоумење дали да запишам додипломски студии на правен или на филозофски, а сега веќе и ми нема останато долг период пред да се одлучам. Како што поминува времето сфаќам дека се' повеќе ме влече Јустинијан. Сакам да запишам редовни новинарски студии. Сум разменила мислења со веќе дипломирани новинари, ама сакам да слушнам и други мислења. Кои предмети најчесто се бираат за матура? За влегување, тешко е или лесно? Професори? Па, потоа за наоѓање работа. Би ви била благодарна доколку споделите искуство.
Многу малку идат на тој смер, одма ќе влезеш.А за матура можеш социологија,историја и сл. Јас ти препорачувам да се запишеш само доколку многу сакаш затоа што, искрено, ич не сум задоволна од овој факултет...
https://mk-mk.facebook.com/pages/Студентски-Парламент-на-УКИМ/320480261333248 Дали некој е известен за ова? Сега гледам, па ме интересира дали некој планира да оди? И кај им текна сега ова, прошетки ќе ни прават за време на колоквиумската недела?
Дали некој од вас е на постдипломски на правен? Дипломирав на друг факултет и сакам таму да запишам мастер, на финансово или кривично право, па да ми кажете како е. Кога е вториот уписен рок, што документи ми се потребни, дали е тешко...?
Се надевам некој ќе ми излезе во пресрет. Моментално сум четрврта година и морам да признаам дека во главата ми е тотален хаос. Не знам каде да продолжам,каде е најперспективно,најисплатливо во оваа наша Македонија.Е сегабидејќи учам правен смер ме интересира кој од Вас како студент/дипломиран правник и сл. може да ме насочи.Што сметате вие дали е паметно наредната година да се запишам на правен,дали имам можност да добијам стипендија и дали воопшто некој од вас добивал стипендија?
Не знам дали сум компетентна да зборувам за факултетот кога сум само прв семестар, ама добро е за сега. Одлични се и професорите и асистентите. Јас од општа гимназија отидов на правен и не ми е (многу) тешко, а тебе со средно правно уште полесно би требало да ти е зошто го имаш поминато еднаш тој материјал. Што се однесува до тоа дали е перспективен, точно е дека има многу правници но со правен има повеќе професии кои можеш да ги работиш (нотар,адвокат,судија..). За стипендија искрено тешко да земеш ако немаш 99.99 или 100 бода. Јас имав 95,5 и бев 40+ на бодовната листа (многу е тесно со бодовите кај нас). Ако се одлучиш за правен нема да утнеш
Zdravo feminki jas se zapisav na master studii praven na justinijian delovno pravo izbravv , samo sto neznaev deka od ponedelnikot sme pocnale i se nerviram mnogu neznam ni od kaj treba da ucam od koi knigi pojma neam, dali se zadolzitelni predavanjata , kako ocenuvaat profesorite i tn ako moze nekoj malku da mi pomogne zaso ke puknammmmm izvinete sto pisuvam latinica