Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    може ли некој да каже како е на испити кај Гроздановски(Економика) Бачовска(Социологија) Тасковска(Вовед) и Поповска(историја)?

од претходните години се положували полесно да ни кажат како било?

2. Macuf4e

Macuf4e Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    Mozhe nekoj da mi kazhe kako e na ispiti kaj Melina Grizo (istorija), Dobrinka Taskovska (pravo) samo shto ona ni se nema pojaveno na predavanje i celo vreme ni predava asistentot Aleksandar Spasov, Aleksandar Stojkov (ekonomika) i Jasna Bachovska (sociologija)?

На AngelaAngela1996 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. BrokenAngel97

BrokenAngel97 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2015
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    36
    Ми треба семинарска по ангиски за на правен факултет. Го замолувам некој ако ја има нека ми ја прати. Итно ми треба.

4. boki2505

boki2505 Нов член

Се зачлени на:
    11 јуни 2015
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Што се случува ако паднам на поправен колоквиум ?

5. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Нема да можеш да полагаш сега испит во Јануари, ќе мора да чекаш до Март и тогаш да полагаш во казнена сесија и колоквиум и испит.

6. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Како изгледа испит кај Гризо (историја)?

7. kjukli

kjukli Форумски идол

Се зачлени на:
    16 ноември 2014
    Пораки:
    3.057
    Допаѓања:
    28.613
    Усно испрашува. Бар нас така не испрашуваше. Поставува три прашања и си одговараш. Неретко знае да праша лично твое мислење за некој настан или некоја личност. За неа имам само пофални зборови. Една од омилените професорки.

На CharmedGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  8. the12345

the12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    20
    Дали може некој да ми даде маил од Јасна Бачовска и/или Милена Апостоловска Степановска? И да ми каже некој од прва година за кога точно е закажан испитот социологија во јануарска сесија и што е за учење. Благодарам однапред! :):*

9. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    apostolovska_mi@yahoo.com еве од асистентката, а испитот незнам дали е ист за сите групи на 2ра група е на 22ри за другите незнам и за учење има страни кои не требаат 44-56 ; 114-170 ; 234-292 ама не сум сигурна дали се само овие мислам дека има уште.

10. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Може ли некој да каже како е на испитите по економика кај Гроздановски, историја кај Поповска, право кај Александар Спасов иТасковска и кај Бачовска по социологија???
    Ако паднеш сега некој испит после кога е следна сесија, дали се плаќа и колку? Дали може да се остави за некоја друга година 2ра или 3та и дали се плаќа за тоа и треба ли 2 предмета да положиш за да идеш втор семестар или нема везе тоа? :)

11. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    6.029
    Ние кај Бачоска полагавме со проекти, а за другите не знам.
    Ако паднеш испит можеш да го полагаш во редовна (јануари/јуни/септември) или казнена сесија (зависи кога утврдат од деканат, најчесто пред колоквиумска се).
    За редовна сесија ти треба само пријава за испит и административна такса, а за казнена ти треба истото + уплатница од 1000 денари.
    Ти бираш кој предмет кога ќе го полагаш. Само за да фатиш услов за втор семестар ти требаат 14 кредити (2 положени предмети од прв семестар). Значи ти ќе можеш да запишаш втор семестар (условно) ама нема да можеш да ги полагаш колоквиумите од втор семестар ако немаш услов (ама вообичаено даваат казнена сесија во март, па можеш да фатиш услов и на сред втор семестар)
    Се надевам ме разбра :)
    Ништо страшно и да паднеш некој испит, имаш сесии можеш да полагаш пак ;)

На Tiniiic му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    А лесно беше кај Бачовска положија сите? Зашо она самата кажуваше дека ќе положеле сите дури и малку да знаат не сакала да има некој што ќе падне па затоа мислев и помалку да учам повеќе да посветам време на другите предмети.

13. the12345

the12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2013
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    20
    фала ти многу :)

14. Dorry1

Dorry1 Активен член

Се зачлени на:
    12 април 2015
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    15
    Дали ќе може да ми кажете како се полага кај Јасна Бачоска социологија,праевме проекти и ги презентиравме,спомна нешто во врска со оцената,но не ја разбрав..

15. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Прво кажа дека за тој дел што сме правеле проект немала да праша за испит а после на последното предавање кажа дека и тоа ќе прашувала и пример ако те праша и ништо не знаеш ќе те праша за тој дел што си презентирал проект и демек така ќе те извади да положиш за 6ка.

На Dorry1 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Ќе може ли некој да каже како е на испит по историја кај Поповска? Асистентката кажа дека ќе има 3 прашања е сега ние имаме 4 книги значи од една книга нема да се падне прашање или може да ти се паднат 2 прашања само од 1 книга а 3тото од друга книга? И како се положува дали со одговарање само на 2 прашања можеш да положиш или како?

17. AngelaAngela1996

AngelaAngela1996 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јуни 2015
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    251
    Дали на некоја можеби од вас и требаат бонови?
    Продавам, доколку е некоја заинтересирана пишете ми во порака да се договориме
    <3

18. Elena*

Elena* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Moze li nekoj da mi kaze ako ima polagano, kade se pominuva polesno kaj Tupanceski, ili kaj docent Deanoska na master kazneno

19. Marie.m

Marie.m Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2011
    Пораки:
    843
    Допаѓања:
    764
    Кај Деаноска може полесно, ама зависи за кој предмет сакаш да бираш.

20. Elena*

Elena* Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2014
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    7
    Za poseben del? a so 51 pocnuvase 6-ka