Колку повеќе одговараш, толку повеќе прашува. Барем така беше кај нас лани. Некои ги враќа на допрашување за повисока оцена ако види дека учеле ама не им е доучено. Општи работи прашува повеќе, ама во твој пролог би било ако поднаучиш и некои детали.
Zdravo.Sakam da prasham kako e na ispit semejno na delovi da se polaga kaj profesor Dejan Mickovik.Mora li da se ide so kniga na ispit i mora li knigata da bide original?
Не знам како е на испит затоа што и јас сега ќе полагам. Книгата на испит е дозволена само за примерите а мора да биде оргинал (го прашавме). Ако знаеш се не мора да носиш книга, ама од мислам дека ќе биде од голема помош
дечки како е на испит римско кај Наумовски? Строг ли е и дали на испитот го има материјалот од колоквиум(слушнав дека го отфрлал тој материјал)?
Лесно е има прашања од семејно, стварно и облигационо... Од стварно даваше видови ствари, службености а од облигационо обрни внимание на договорите Кај нас за испит барем така беше )
Ми рекоа дека има дополнителен материјал за испитот информатика, освен учебникот, направен од Драги. Да не знае некој каде да го најдам?
Може ли некој да ми каже какви се испитите по Римско кај Бучковски, Граѓанско кај Родна и Тина, Информатика кај Гоце и Драги и Англиски кај Мери??
Здраво колеги и колешки Јас само поминувам во темава за да оставам едно инфо за летна школа на кое наидов денеска. Гледам дека по трет пат се организира, не знам на кој принцип се бираат студентите, ама ништо нема да ве чини ако се обидете.
Казнено право кај кого е полесно, т.е. кај кого може да се извлече повисока оцена, Тупанчески или Деаноска?
Decki da prasham za trudovo pravo usno polaganje kaj Toni Kalamatiev kako e,na shto treba da se obrati povekje vnimanie i dali dava vreme za koncept?