Zenski ve molam mnogu mi e itno, mi trebaat materijali za dve seminarski po predmetot Akademsko pisuvanje. Ako ima nekoj gotovi seminarski dobredojdeni se ama ne mora.Thanks in advance
Na ispit generalno lesno. Ako ti se pogodi vo ist termin da ste povekje grupi kje se iznaprepisuvate, posebno ako vi dojde na ispit Bojan. Prasanjata se istite od pozadi od knigata ( ili ako gi kupis od libro odgovoreni ).
Може некој од постарите генерации да ми каже кога почнува септемвриска сесија ( макар орјентационо ) и нова академска година ? Има различни информации околу ова - некои викаат на 15 Септември ( заедно со бруцошите ), а некои на 1 Октомври. Ми треба инфо во најкраток можен рок ! Благодарам однапред
Нова академска година си почнува на 15ти Септември (со бруцошите заедно). До 1ви Октомври веќе пола материјал ти е поминат и се спремаш за колоквиумите Септемвриска сесија не знам кога почнува, ама прерпоставувам дека е после завршувањето на поправните колоквиуми
Дали некој знае дали може да запишеш на пр. 2ра година ако немаш фатено услов и ништо немаш положено ? Прашуваш за една другарка... Не е во најдобра состојба, знам... Прочитав негде дека можело условно Е-2 нешто, како оди процедурата?
Ништо положено?! Ако нема ништо положено од втор семестар тогаш може да го запише "условно". Иде на студентски, носи уплатници и се што е потребно да запише трет семестар и таму Донка ќе и стави едно "У“ на индексот. Ако успее да положи два предмети (во Септември или евентуално казнена ако дадат пред колоквиумите) и да фати услов ќе може и да ги полага предметите од трет семестар, ако не фати услов може само (за џабе) да ги слуша Е сега ако нема ништо положено и од прв семестар (што не верувам), мислам дека нема да може да запише трет семестар :/ Спојлер Ако добро видов во втори семестар оваа година имаат Римско, Англиски, Уставно, Граѓанско и информатика. Нека научи убаво Римско ( облигации , стварно и семејно) и англиски (прашањата на крај во книгата) или евентуално ако и предава Каракамишева уставно нека оди кај неа усно. И граѓанско е лесно кај Тина, ама за џабе ќе го учи сега кога и носи 4 кредити, а нејзе и требаат 14 кредити да запише трет семестар. Римско - 7 кредити Уставно - 8 кредити Граѓанско - 4 кредити Право на информатичка технологија - 7 кредити Англиски - 6 или 7 не сум сигурна
^ Ако нема ништо положено може сега да полага во август од прв семестар и во октомври два од втор И кај Марика е лесно уставно
Јас кај Денис писмено бев, мене лесно ми беше (ама многу колеги не беа задоволни) а бев кај Каракамишева политички систем и супер поминав (и 80% од тие што полагавме кај неа). Како и да е девојчето уште има шанси да ја спаси годината, само треба уште од сега да почне да учи
Не бев сигурна дали има 6 или 7 Информатика има 7 ама ич нека не се мачи да ја учи сега Најдобра опција сега е да полага римско и уставно или евентуално римско, англиски, граѓанско