Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Правен факултет-Јустинијан Први

Дискусија во 'Образование' започната од MyMar, 4 јуни 2010.

1. Rina93

Rina93 Активен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Извинете да ве прашам нешто како можам од економски втора година УГД- Штип да се префрлам на Правен на УКИМ и дали ако сум на УГД државна квота и на уким можам да продолжам на државна фала однапред

2. CharmedGirl

CharmedGirl Популарен член

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Во право си - секакви ситуации имало .... Единственото правило кога си на факултет е дека нема правила :D

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    6.029
    Тоа најдобро да прашаш на студентски прашања.
    Јас мислам дека со оглед на тоа што си на економски најдобро би ти било директно од прва да се запишеш на правен на уким, ама колку знам квотите за правен се пополнети уште во прв уписен рок.

4. Mihaela91

Mihaela91 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2015
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    13
    Dali znaete koi clenovi od Zakonot za Sopstvenost treba da se ucat za ispitot po Stvarno pravo I od Katastar? I sto mislite,podobro e kaj Rodna ili kaj Tina da se polaga ispit?

5. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    6.029
    Од закон за сопственост мислам дека се учеше само делот за стекнување на правото на сопственост и заштита на сопственоста, од катастар се учи целиот дел (од либро ако го имаш земено знаат тие).
    Јас и граѓанско и стварно полагав кај Тина и супер поминав.
    Колеги се жалат од Тина и ја фалат Родна, индивидуално си е...
    Како и да е со среќа :hug:

На Mihaela91 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Victorian

Victorian Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2012
    Пораки:
    1.045
    Допаѓања:
    6.029
    Овој пат јас да прашам за мислење за овие професори
    IMG_20160907_195149.jpg

7. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    Колешки, дали може да ми го кажете вашето искуство со следнава група професори:
    - МЈП - Фрчкоски и асис. Елена Михајлова;
    - Вовед во право на ЕУ - Сашо Георгиевски, Петрушевска и Ценевска;
    - Право на друштва - Климовски.

8. blackred

blackred Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    11
    на страната на правен пишува дека од 12ти (денес) почнува настава за прва година ?? Бил некој или од 15ти се почнува?

9. x.Daisy.x

x.Daisy.x Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2010
    Пораки:
    3.889
    Допаѓања:
    13.461
    За сите години почна од денес наставата.

На Victorian му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.991
    Продава некој книги за прва година?

11. Macuf4e

Macuf4e Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    Колешки, ваше мислење и искуство за следниве професори:
    - МЈП - Фрчкоски и асис. Елена Михајлова;
    - Вовед во право на ЕУ - Сашо Георгиевски, Петрушевска и Ценевска;
    - Право на друштва - Климовски

12. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    @Victorian
    За финансово право - Весна обично доаѓаше на првите часови, а после нејзе Јован држеше вежби. Весна ми беше океј како професор, не е нешто многу строга, а и испитот колку што се сеќавам не беше многу тежок. Не знам колку ќе ти лежи предметов, зашто на некои им беше многу досаден, а поради тоа и тапа за учење, ама јас без проблем го поминав.

Од Узунов имав уплав, а на крај ми беше во комисија за одбрана на магистерската :D Инаку за предавање е супер, Билјана исто, ама се сеќавам дека есејот кај него тешко го поминавме. Имаше некои стварно без врска прашања и првиот пат кога го правевме, сите имавме шкуљави поени. Јас економијата и онака не ја сакам баш, па и за испит ми беше тешко за полагање.

Облигации се супер тим, и Јадранка и Неда и Ненад супер предаваат, мене и самиот предмет ми беше многу интересен. Биди редовна на предавања, зашто многу се учи од таму, особено што преку примерите што ги кажуваат, полесно ќе ја запамтиш материјата. Јас на двата есеи имав по 10 поени, активност имав 9, така што за полагање на испитот воопшто немав проблем.

Тасковска е интересна женичка, макар што различни луѓе различно ја доживуваат :lol: Мене ми беше океј, убаво предава, јас кај нејзе бев редовна. Башка предметот ми се допаѓаше, имавме интересни дискусии на предавањата за различни теми. Асистентка ми беше Рунчева, и од нејзе бев задоволна. А овој Спасов не го можам |( Ми беше асистент во прва, кај Балајџиев, многу арогантно створење. Се имам расправано со него за есејот, не сакаше ни увид да ми даде, не па да го прашам врз основа на што ми дал толку малку поени, кога сè му напишав. Глава давам дека не го ни прочитал.

@Macuf4e и @CharmedGirl
    Мене професор ми беше Топурковски, ама он дојде само 2-3 пати, целата работа ја водеше Елена. Исто е и кај Фрчковски. Елена е супер, јас не испуштив предавање кај нејзе, многу добро објаснува. И ви препорачувам да одите на предавања, зашто тоа што ќе го слушате, многу ќе ви помогне да го совладате материјалот. Меѓународно обично на сите им е малку потежок материјал, ама интересно е и многу се учи од самите предавања.

Сашо и Татјана го имаа поделено семестарот, првите недели доаѓаше Сашо, после доаѓаше Татјана. Нешто особено симпатични не ми беа ни двајцата, па често се случуваше и да не одам на првите предавања. И кај двајцата вежбите ги држеше Илина. Илина добро предава, кај нејзе ќе имате можност да добивате поени за активност, така што само учете и кревајте рака :) Мене за предметов ми требаше малку повеќе учење, ама не е ништо страшно.

Климовски не го сакав ич, па ни предметот негов. Кај нас он ги држеше вежбите, Беличанец ни беше професор. Мене ми беше тапа предмет, тапа предавања, така што не знам што да ви кажам тука...

На IronLady, CharmedGirl и Victorian им се допаѓа ова.
  13. CharmedGirl

Се зачлени на:
    6 мај 2011
    Пораки:
    1.420
    Допаѓања:
    1.662
    На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Dragana96

Dragana96 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 септември 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    23
    Вовед во право на ЕУ Д-р С. Георгиевски и Д-р Т. Петрушевска

Право на друштва Д-р Д. Гелев

може ли мислења за професорите и предметите?Какво искуство имате вие со истите и какви се колоквиумите?

15. johnny-bt

johnny-bt Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    14
    Elena Mihajlova e docent, ne e asistentka. Mnogu dobra profesorka, mnogu znaenje ima vo nea, alergicna e na seljaci i loso odnesuvanje, mnogu e fer so studenti sto ucat i sto odat na predavanje. Se najdobro mislam za nea. Frckovski e dobar ama drzi predavanja ekskatedra i nema mnogu da bide prisuten.

Petrusevska e super, ma da kaj nas ne se pojavi bas mnogu, ednas dvapati.
    Sasho e odlicen predavac, i e strog, ama fer.
    Cenevska e srcka.
    Za Klimovski nemam dobro mislenje, ma da proodnosta po toj predmet e golema i kaj Klimovski i kaj Gelev.
    Lesno se polozuva.

16. audrey_forever

audrey_forever Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Каде се наоѓа старата сала за научно-наставнички совет?

17. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.356
    Допаѓања:
    4.664
    старата ти е кога ќе влезиш во факултетот, десно по скалите помеѓу амфитеатрите 3 и 4..а новата ти е од левата страна кога ќе влезиш во деканат

18. Daredevil08

Daredevil08 Активен член

Се зачлени на:
    12 август 2016
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    3
    Луѓе добив домашна по предмедот трговско право ама кога ја отворив да ја разгледам сфатив колку само не знам што треба да правам а мислам дека и самиот факт што сум на економски кажува многу . Дали може некој да ми помогне зашто се работи за примена на адвокатски науки и стварно не сфаќам како треба :(

19. Nise <3

Nise <3 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2016
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    30
    Екипо како е на факултет за односи со јавноста? Лесно ли е и дали има многу лоши професори

20. Macuf4e

Macuf4e Активен член

Се зачлени на:
    23 септември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    6
    Дали на колоквиум се паѓаат прашањата од Либро по стварно, МЈП, право на ЕУ, право на друштва и политички систем?