И јас не знаев дека е 3+1+1, а веќе сум студент на Јустинијан и сум втора година. Колку е сигурно ова?
Епа тоа е проблемот што многу касно им се кажува на студентите. Прашај било кој поинформиран и поангажиран професор ,вчера колешка така ја мавна депресија кога и кажа една професорка. Јас знаев уште од минатата година, имаме и пишува тука со една феминка баш за тоа.
Дали сте запознаени дипломата со 300 кредити на правниот факултет Јустинијан први колку и како се признава во сранство - европски земји?
Dali pravel nekoj esej po predmetot Opst del na gragjanskoto pravo,da mi kaze sto potocno treba da naucam od praktikumot,i dali osven od praktikum treba da se naucat nekoi delovi i od kniga?
Pak jas Dali ima sansi da me privat vo privatna kvota na praven a imam slabi ocenki od sredno i plus za matura da sum polagala primer biologija geografija? Ili ic da ne se nadevam i da ne go trosam vremeto?
Феминки, да ве прашам стварно право дали Родна т.е Тина прашува од книгата за катастар и од закон за сопственост и други стварни права?
Мене ми рекоа прашувале 4 прашања: 2 од книга, едно од Коментарот и едно од Законот. Значи нема бегање од нив А дали знаеш на која дата ќе биде испитот? (претпоставувам дека си втора година и планираш да полагаш пред сесија, поправи ме ако грешам)
Девојки некој што е на политички науки да не има некој материјал за политичка култура,ми треба за проект а нема многу на интернет
Мислам дека треба да биди на 19ти, така спомнала Тина, ама не било сигурно. Како може да бара Катастар кога не ни е отворена книгата на предавање, хаос.
Дали некоја знае колку пари можат да се уплатат за таксена марка преку телефон, мислам дека беше 250 максимум или грешам?
Дечки, некој да сподели како е на испит по Финансово право ? Лесно, тешко...бараат многу т.е детали или ?
Да прашам некоја од вас што знае како е на испит МЈП кај Фрчковски, односно со неговата асистентка Елена? Прашувам за во редовна сесија, бидејќи гледам дека за во предсесија е премногу мека и многу му скратила за учење.
Da Ve Prasam Dali Lesno Se Pominiva Na Ispit Kaj Jasna Sociologija i Ivanka Istorija na Pravo ?? da spodeli nekoj iskustva ako moze hahha da znam dali lesno stavaat 6ka ili butkaat mn Ve Molam Spodelete Iskustva