Дали знаете како е на усен испит кај Каракамишева (политички систем)? И каде ги има точните датуми за поправни колоквиуми? Поздрав
Лабаво,ретко некој да бутне,секогаш гледа да извади максимум од тебе,ако види дека знаеш ти поставува повеќе прашања за повисока. А за колоквиуми провери на страната
Си бара знаење ама не е толку строга, ретко кој бутка треба ептен да не знаеш ништо за да те бутне, а исто така става и високи оцени лесно можеш висока оцена да добиеш.
Прилично добро, поставува по четири, пет прашања може и повеќе во зависност од тоа како ќе и одговориш. Не бара многу детали, прашува општо, глобално. Ако знеш добро да почнеш, добар вовед да направиш веднаш те прашува на главното и те префрла на друго прашање и сето тоа може да трае максимум до пет минути. П.С. Да каже некој како е граѓанско во пред сесија?
За предметите од 3 семестар сега оваа сесија односно мај/јуни ни е последна шанса ако паднеме треба да се презапишуваат или има уште една шанса во август? И уште едно прашање таа сесија во август важи ли и за предметите од 4 семестар и дали ќе има за колоквиуми да се полагаат во август?
За предмети од 3 семестар можеш да ги полагаш во август и доколку одобрат во септември/октомври казнена. И во август можеш да ги полагаш од 4 семестар и има колоквиумска средина на август највероватно ке е .
дали доколку римско колокфиум имаш полагано кај проф.Гоце а испит полагаш кај проф. Бучко прават некој проблем ?
Феминки, да ве прашам дали навистина кривично кај Каневчев се повторувале прашањата од сесија во сесија?
Многу е добра,не прашува мн детали,дава општи и лесни прашања и претежно високи оцени става. Една од најдобрите професорките на факултет е според мене
kje mi kazete kako e kaj goce naumovski rimsko pravo vo kabinet polaganje ? dali e lesnto , tesko puste ne pusta ??
Дали ке може да ми помогнете со случаиве МЈП случај1: Држава А прави агресија врз држава Б,кој се може да ја повика на одговорност и зошто? случај2;Држава А и Б имаат меѓународен договор(држава А да користи рибен фонт на езеро од Б,а држава Б да користи рудници од А)Се случува суша и изумира голем дел од рибен фонт на држава Б.На што треба да се повика А и кое правило да го користи?
здраво, четврта година сум и сакам да се запишан на правен,дали може некој да сподели искуство за факултетот, професорите, учењето како се одвива се?