Кај Марика усно можеш многу лесно да поминеш ако се имаш добро спремено и со едно или две прашања ќе си поминеш супер и после тоа муабетење. Е сега зависи од тоа каков и е денот нели хахахах
Da da haha se zavisi od raspolozenie ali jas ke polagam pismeno mislam pa me interesirase kako ide kolku prasanja ima ...
Aaaa ispitot se sostoi od 5 strani so prasanja i 2 eseja. Eseite se vsusnost prasanja od tipot na spored tvoe mislenje i ti da si napises. Marika ne se zamara so prasanjata Marko gi sostavuva i prilicno strogo ocenuva taka da spremi se dobro i nemas gajle .
Dali znae nekoj dali moze da se zapise 3 semestar bez uslov no dali ke mozes da polagas vo zimska sesija ili ke si dremes vo januari
Зошто на 15ти? Нели на 18ти? Види тука https://ukimmk-my.sharepoint.com/pe...1&authkey=ARDTzE9xqKcPVfrDNe2s0jQ&action=view
Кога се запишував ми рекоа дека ќе објават ама дека најверојатно ќе биде на 18ти. На сите други факултети на 18ти ќе почнат.
Moze li nekoj da predlozi izborni predmeti za prva godina na pravni studii? nekoi polesni so dobri profesori Blagodaram
Предмети во прва год се вовед во правото, историја на правото, економика и социологија на правото уставно, граѓанско, англиски, информатика и римско. Нема изборни.
Дали е некој информиран кога ќе биде првиот час за прва година, а кога првото предавање? Треба ли да се оди во Петок ?
Девојки сакам да Ве прашам кога почнува академската година на 15-ти петок или на 18-ти понеделник? И објаснете ми како е првиот ден,како полесно да се снајдам, во која книжарница ги има книгите што ќе ми ги треба за на факултет , некои корисни информации што би било добро да ги знам. Однапред Ви благодарам Малку сум збунета и добро ќе ми дојдат неколку корисни информации
Би требало да почнеме на 15ти ама немаат уште никакви информации ставено на страната. Најверојатно индексите ќе ни ги даваат, а за книгите што знам би требало да ги има во книжарата... На кој смер си?