Ако си се запишала и платила 100/200 евра тогаш веќе ништо не треба да правиш. Да си идеш само на предавања и да учиш
Ve molam za najbrz odgovor. Ima novi grupi za onie sto podnesoa molba za prefrlanje od edna vo druga grupa?I na ova predavanje denes spored koja grupa treba da odime spored taa vo koja sto sme ili vo taa sto ni e podnesena molbata
2ра група сум на правен, може некој да пише нешто за професорите? како предаваат, како испрашуваат и такви некои работи?
Луѓе на еден другар му ја одбија молбата дали има шанси понатаму да се префрли у друга група?? И да прашам каде може да се слика за слободните и дали евентуално може сликичка самите да си однесеме?
Od kade znae deka e odbien? Ja podnesov za prva grupa i sega odam na predavanja vo prva zaso se javiv vo studentski i rekoa ne sum bila vo odbienite studenti. Pa stranata e zeznata i nikoj niso ne kazuva tocno .
Дали некој од апсолвентите што немаат дипломирано се' уште запиша Е2 семестар после 15ти септември да каже колку пари се плаќа казната за задоцнето запишување?
Затоа што во архива му кажале дека предоцна ја испратил молбата и веќе не вршеле префрлања..Истото го повториле у студенски прашања.
Кај Стојков ќе поминеш одлично, предметот не е тежок, испитот е усно, професорот е злато. Тасковска во мојата група не се појави на предавање, цело време беше Спасов и на испит исто, испитот е писмен, предметот ми беше тапа, досаден, таа нејзината книга ужас, седни научи си убаво. Мелина приказна сама за себе, на успит дава по едно прашање од секоја книга ти бираш кои 3 ќе ги одговориш што значи автоматски треба да учиш само 3 книги, ама она е малце лева во врска со оценувањето, но сепак зависи каква среќа имаш, во мојата група деца со сите 3 прашања точно одговорени паѓаа затоа што не и се допаѓал стилот на пишување а ја поминав со 2 прашања со 7ца ☺
Јас кога полагав постави 2 прашања од иста книга. Третата книга и е омилена очигледно, а и самата има напишано дел во неа, научете ја убаво. Од четвртата немавме прашање ние, ама не значи дека тоа нема да се смени, ништо не е сигурно, све смениле на факултетов. Економика кај Стојков задолжително на предавања, човекот ми е професор на место, можам да кажам најдобар од сите во прва година. Како предава и објаснува му нема рамен.
Девојки давајте совет не знам што да правам со историја на право, професорката Билјана ништо не предава туку само правиме презентации до сега направив 2 ми се смачи, а кога ќе седнам да учам ништо не можам да научам бидејќи таа ништо не ни објаснува, само на првото предавање ни ја препорача нејзината книга да ја купиме а на наредните 2 јас и некои колеги правевме презентации и за наредните предавања ќе прават презентации други колеги, што значи таа не планира да ни предава, не знам како ќе научам.
Најлесен начин ти е да ја земиш книгата и да го учиш од нејзе оној материјал што оди на презентација.Ние со Мелина имавме само едно предавање,вистина објасни убаво ама напомена дека без учење од книга ништо.