Кај кој професор е Основни институти на јавно и приватно право ? И дали некој знае материјали за предметов шо како. Цел семестар помина ни професор се знае ни ништо катастрофа.
феминки давајте некој совет за вовед во право како полесно да се научи има ли некоја скрипта , бидејќи книгата е многу застарена, досадна и тешко да може некој директно од неа да учи
Благодарам, проверував неколку пати ама ништо нема во распоредов што го има на страната, сигурно е ова за 15 и имате ли информации за време и место ? Благодарам
Направете си група на фб сите што сте заедно на факултет и споделувајте си информации. Вие го договарате терминот со професорите.
Искуство кај Пржеска полагам Институти на Граѓанско право и многу ми е страв... од три прашања две целосно одговорени за 6ка ...
Си поднесува парламентот на правен барање за казнена сесија и ако ја одобрат се полагаат предметите регуларно ама се плаќа 1000 од предмет
Дали знаете дали ако се пријавам во овој рок за упис на мастер, кој е до 22ри јануари, а последниот испит е на 29ти од додипломски, дали ќе можам да запишам сега или ќе мора да чекам другата година? Искуства некоја да каже?
девојки да прашам што се случува кога немаш услов , односно немаш доволен број на кредити , и до кога најдоцна се запишува друг семестар?
Има ли услов кај нас воопшто ако има два предмета се.Ама како што знам лани имаше колеги кои немаа услов а сепак запишаа семестар само ти пишуваат нешто во индекс и откако ќе фатиш услов го бришат.А можеби и грешам не сум сигурна нека кажат и другиве.
феминки ќе сака ли некоја да ми ја објасни постапката од ставање на факултет во мирување и кои се трошоците од оваа постапка( и материјални и од друг вид) и за кој временски период може за една година ?
Вака функционира: ако си прва година, услов ти треба за втор семестар,односно 14 кредити ако не се лажам. Со овој услов имаш право да ги полагаш предметите што ќе ги слушаш од втор семестар. Доколку немаш услов, запишуваш условен семестар, можеш да одиш на предавањата ама не на испити. Е сега, за запишување на втора година, мораш да имаш стекнато 14 кредити од вториот демедтср. Значи вкупно најмалку по 2 од секој семестар за запишување втора година. Условно запишана година нема, за разлика од вториот семестар.