Кај нив нема врска дали е предсесија или сесија, тие се исти...јас сите предмети што ги предаваат они ги полагав кај Тина, и за неа можам да ти кажам дека си бара убаво научено, може да постави прашање кое ни на крај памет не ти паднало додека си размислувала што би прашала, но мој совет ти е да си научиш убаво,затоа што ако имаш научено немаш проблем...кај неа сум имала и добро искуство и многу лошо искуство така да се е можно, а за Родна незнам, немам полагано кај неа, но по тоа што имам слушано едни викаат дека е подобро кај неа други дека е полошо и заклучок од тоа е дека се е индивидуално, зависи од среќа и нормално знаење.
Јас полагав пред 4 години на постдипломски, писмено, есејски прашања беа и обавезно едно практично даваа. На додипломски Арсен ми предаваше.
Jaс кога полагав ГПП имаше опција усно или писмено кај Арсен и Зороска. Писмено знам дека Милка и Тања ги прегледуваа тестовите и супер скоро сите поминавме. Тестот беше со повеќе кратки прашања, поделени на парнично, вонпарнично и извршно. Професорите на усно беа терсене и многу време испрашуваа, гњавеа и имаше доста паднати.
Koleshki palagam MJP kaj prof.Tatjana Petrusevska sto pokonkretno treba da se uchi,vo silabusot e izostavena glava 4 (oblasti vo megjunarodnoto pravo)drugi pak mi vikaat deka i toa treba da se uchi,ako moze da mi kazete ili pratite vo PP sto tocno treba da se uchi bi vi bil mnogu blagodaren.
Може ли административно кај Борче да се полага, кај да се пустам да го барам од писменото коса ми се крева
Идеално е да го најдеш Борче во приемно време ( прашај некој друг ако знае, не му го знам јас) и да го замолиш усно да одговараш кај него или ако си имате термин за усно кај него, најлесно се поминува. Писмено е многу многу потешко, луѓе го влечат испитов неколку сесии заради тоа што едвај се положува...
Дали знаете кога ќе се одржи испитот Уставно право кај проф. Каракамишева , за оние што ќе го полагаат на цел материјал? Ве молам доколку имате информација многу ќе бидам благодарна