Фала ти, а во која просторија и од кај знајш дека е тогаш, јас барав на странана од факултетон ама неможев да најдам
Извини,грешка си,ќе има Октомвриска казнена за сите студенти на прв и втор циклус.Повеќе детали има на вебсајтот.
Дечки дали знаете кога можам да го најдам Гоце Наумовски, треба да ми стави оценка ама никако не можам да го најдам, Ве молам ако можете да ми кажете кога да го барам, бидејќи итно ми треба. Инаку сакам да прашам за казнената сесија, мене ми остана еден предмет од прв семестар го полагав само еднаш сега во септемврискава испитна сесија, дали е неопходно да го презапишувам или може да го полагам сега во казненава сесија и без да го презапишувам? Благодарам .
Јас имам полагано така 2 предмета во казнена сесија после поминати 3 редовни сесии без да го презапишам, е сега во одлуката за спроведување на казнена сесија во точка 3 пишува дека треба да се презапише предметот... Што значи сега нема ли да може да се полага сега за последен пат во казненава сесија без да се презапише? Знае ли некој нешто подетално за ова?
Не е тоа од сега.Си има правило,за да можеш да полагаш предмет кој не си го полагала во три редовни сесии додека имал рок,мора да го презапишеш и да уплатиш пред датумот на полагање.Во,спротивно немаш право на полагање.Ова важи и за казнени и за редовни сесии.
Imam zavrseno drug fakultet, a se mislam za post diplomski na praven, ima nekoj po zapoznat so programite za post diplomski I so rokot za upis I toa koi se ednogodisni/dvogodisni I koi se uslovite za upis za nekoj sto doagja od drug fakultet ???
Pa ne znam bas dali ima se...rokot za upis ne go najdov, isto taka I programite samo gi ima nabrojano so predmeti, dali se site otvoreni ovaa godina, dali istite gi ima vo dve varijanti(ednogodisni I dvegodisni). Dali bi mozel jas od drug fakultet, no so 240 krediti, da idam na ednogodisni, nasproti nekoj od praven so 180 sto ke mora na dvegodisni, itn. Me interesiraat po detalni informacii od tie sto se plasirani na stranata, a I del ne se ni azurirani.