Девојки МЈП полагам на 31 и бидејки немам време целиот материјал да го учам, ако сакате да ми помогнете и да ми кажете неколку теми кои се најважни само тие да ги научам бидејки немам време се да учам.
Исто е и кај двајцата. Само што Кандикјан е многу построг во оценувањто, мора буквално од збор до збор да имаш напишано за да те пушти. Инаку јас кога полагав 4 прашања беа и кај двајцата, кај Кандикјан имаше едно прашање плус за да го смениш со едно од 4те доколку сакаш.
Фала ти, конечно се наканив да полагам. Се надевам ќе биде лесно Да си знаеш се од А до Ш. Критериумите им се многу високи.
Маркетинг усно кај Биљана Петревска искуства? Какви прашања се паѓаат, дали бара детали, лесно ли пушта?
Kje ve molam za kaj asterud filozofija na pravo kako se prasanjata obemno raskazuvanje ili pomalku ili na zaokruzuvanje ima ?? I ima edni prasanja se vrtat dali moze so niv da se polozi
Не. Можеш да ги полагаш во јуни и септември, и во казнените во меѓувреме. Ако и во септември не ги положиш, ќе треба да ги презапишеш.
Применета релативно ок поминавме кај неа, поделена е книгата на 3 дела од секој дел влечеш по едно прашање за да положиш ти требаат две. Може да те потсети ако нешто не ти текнува е сега не знам дали ви предава тоа Узунов он е така по терсене за испрашување.
Девојки само што видов дека испитната од вториот семестар ќе биде во текот на јуни. Е сеа ме интересира дали може да се полагаат предмети пред редовната сесија? Имав слушнато од некого али така во прашалници останав.Пошто крај на јуни заминувам во друга држава па би ми било од корист да можам да си ги растеретам малку предметиве. Постои ли таква можност или тропам глупости?
Треба да ги прашаш професорите дали би ти дале да полагаш порано,нешто како во предсесија.Некои од моја генерација така полагаа неколку предмети.
Па,ќе ти кажат професорите да ги запазиш роковите на предметите.Ако не полагаш во роковите на 3-те редовни сесии,ќе мора да ги презапишеш.Објасни им ја твојата ситуација,па види што ќе ти кажат и пресметај си кога ќе стигнеш да полагаш.
Некои професори дaвaaт во предсесијa полaгaње. Мислaм првa годинa си? Устaвно прaво можеш нa делови дa го полaгaш. Грaѓaнско имaше предсесијa зa тие што имaaт aктивност. Зa другите не сум сигурнa, aмa би требaло дa дозволaт aко им кaжеш декa одиш нaдвор од држaвaтa.
Економика кај Стојков во втора декада е ист терминот како за кај Кандикјан или јас не гледам друг термин?